Składniki: cząber, oregano, lubczyk, czosnek, pietruszka nać Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
DĘB KORA EKO 100G Najstarsze zastosowanie kora dębu ma jako środek kąpielowy i kosmetyczny. Stosuje się ją w postaci kąpieli lub okładów przy oparzeniach, odmrożeniach, stanach zapalnych skóry oraz jako środek ściągający i gojący. Mycie głowy naparem z kory dęb wzmacnia je, przyciemnia oraz likwiduje stany zapalne. Sposób użycia Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
ESTRAGON 20G Na świeżo stosowany jest do mięs, sosów, wszelkich marynat. Dodaje się do kiszonek kapusty i ogórków. Niewielki dodatek świeżego ziela znakomicie podnosi walory smakowe sałatek warzywnych, farszów, zakąsek i jaj gotowanych. Skład: estragon 100% Opakowanie: 20g
Miłorząb to najstarsze drzewo na ziemi - eliksir młodości. Herbatka polecana jest szczególnie dla osób w średnim i starszym wieku.
HYZOP ZIELE EKO 50G Hyzop uznawany był za roślinę świętą i należy do tak zwanych roślin biblijnych. Dawniej wyrabiano z niego miotełki do wody święconej ze względu na odkażające właściwości tej rośliny. Należy do ziół pomagających zwalczyć różne infekcje. Dodawany do napojów hamuje procesy pocenia się. Sposób użycia Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład
JASNOTA BIAŁA KWIAT EKO 25G Herbatka z kwiatu jasnoty białej jest szczególnie polecana przy dolegliwościach "kobiecych". Sposób użycia Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład kwiat jasnoty białej* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego Opakowanie 25g
Składniki: imbir 100% Stosuje się jako przyprawę do zup pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny, baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
KARDAMON MIELONY 50G Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win. NIE ZAWIERA GLUTENU Skład kardamon mielony 100% Opakowanie 50g
KOLENDRA 30G Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. Skład kolendra 100% Opakowanie 30g
KOZIERADKA 60G Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. Skład kozieradka 100% Opakowanie 60g
KOLENDRA MIELONA 30G Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. Skład kolendra mielona 100% Opakowanie 30g
KOZIERADKA MIELONA 60G Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. Skład kozieradka mielona 100% Opakowanie 60g
Przyprawa niezbędna do przygotowania pizzy. Oregano przyprawiane są też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
Kurkuma mielona 100% Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje aromatu dla zup, sosów oraz mięs.
Papryka słodka mielona nadaje potrawom wyśmienity aromat oraz piękną i intensywną barwę.