Herbatka ekologiczna z liściem melisy stosowana w stanach pobudzenia nerwowemu, bezsenności jako środek łagodnie uspokajający.
SKŁADNIKI kwiat bzu czarnego* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna herbatka z kwiatu bzu czarnego. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić do zaparzenia na około 10-15 minut. ZALECANE SPOŻYCIE Pić 1-2 razy dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI korzeń pokrzywy* 100 % *produkt rolnictwa ekologicznego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. ZALECANE SPOŻYCIE Pić 1-2 razy dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI korzeń mniszka* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna herbatka z korzenia mniszka. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżkę korzeni zalać szklanką wody, powoli ogrzewać, a następnie gotować 5 min. Odstawić na 10 min., przecedzić. ZALECANE SPOŻYCIE Pić 2-3 razy dziennie przed posiłkami. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI korzeń żywokostu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Żywokost używany jest najczęściej jako środek na poprawę stanu skóry oraz na otarcia, stłuczenia, a nawet złamania. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do użytku zewnętrznego! Jedną łyżkę stołową korzenia żywokostu zalać pół litrem wody, gotować ok. 2-3 minuty i odstawić. Po przestygnięciu można stosować jako okłady w przypadku schorzeń skóry, zwichnięć, kontuzji, itp. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI rumianek* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna herbatka z rumianku. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje. SPOSÓB PRZGOTOWANIA Napar do użytku wewnętrznego:I łyżkę surowca zalać szklanką wrzącej wody, parzyć 10 min. pod przykryciem, przecedzić. Do użycia zewnętrznego: można używać naparu przygotowanego w ten sam sposób. Do przemywania powiek i zatok nosa używa się naparu z I łyżki surowca na I szklankę wody ZALECANE SPOŻYCIE Pić 1-2 razy dziennie. ZALECANE WA
SKŁADNIKI owoc dzikiej róży* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić do zaparzenia na około 10-15 mint. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
Herbatka ekologiczna z liściem maliny, która ze względu na swoje właściwości może być stosowana jako środek regulujący przemianę materii oraz wspomagający w wydalaniu szkodliwych produktów przemiany materii.
Produkt do stosowania pomocniczo w kamicy moczowej i piasku nerkowym lub jako odwar do płukania jamy ustnej i gardła jako środek ściągający.
Odwar z liści pokrzywy stosuje się w celu wywołania działania moczopędnego.
Herbatka z korzenia kobylaka w literaturze polecana jest przy problemach z przewodem pokarmowym - szczególnie przy biegunkach.
Ostropest plamisty - nasiona mielone to swoisty strażnik naszej wątroby, który zawiera sylimarynę, flawonoidy gorycze i aminy.
Herbatkę z ogórecznika poleca się dla poprawy przemiany materii i poprawy stanu błon śluzowych.
Ziele ruty działa to zioła do zaparzania. Jest to zioło, które może mieć korzystny wpływ na fizyczne i psychiczne samopoczucie i krążenie. Ponadto przyczynia się do zachowania równowagi mikrobiologicznej jelit i wspomaga pracę przewodu pokarmowego.
Herbatkę z ogórecznika poleca się dla poprawy przemiany materii i poprawy stanu błon śluzowych.