Ziele macierzanki stosowane w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych, kaszlu jako środek pobudzający wydzielanie śluzu w oskrzelach i ułatwiający odkrztuszanie.
Ziele przytulii stosuje się ją przy zapaleniu migdałów, zapaleniu i powiększeniu węzłów chłonnych. Ma również zastosowanie w zapaleniu gruczołu krokowego oraz w kosmetologii.
Ziele przetacznika do stosowania wewnętrznie pomocniczo w nadmiernych krwawieniach miesiączkowych, wspomagająco w leczeniu lekkich, nieswoistych, ostrych schorzeń biegunkowych lub zewnętrznie do płukania w lekkich stanach zapalnych błony śluzowej jamy ustnej i gardła.
Herbatka z ziela pięciornika gęsiego do stosowania wewnętrznie, pomocniczo w nadmiernych krwawieniach miesiączkowych, wpływająca korzystnie na układ trawienny, przeciwdziałając wzdęciom lub zewnętrznie.
Herbatka ekologiczna do stosowania wewnętrznie np. w zapaleniu błony śluzowej przewodu pokarmowego lub zewnętrznie na uszkodzenia skóry np. oparzenia, blizny po zabiegach operacyjnych.
HERBATKA EKOLOGICZNA POLECANA PRZY TRĄDZIKU 2GX20 SASZET. SKŁAD: ziele krwawnika, uczepu, rzepiku, owsa, pokrzywy, rdestu ptasiego, korzeń łopianu, mniszka, kłącze perzu w różnych proporcjach ZASTOSOWANIE: W skład herbatki wchodzą ekologiczne zioła z grupy tzw, 'oczyszczających krew'. Herbatka oprócz picia może służyć także do obmywania twarzy. Systematyczne używanie tych ziółek daje doskonałe efekty.
Opis producenta/dystrybutora: Ziele bukwicy dawniej było uważane za panaceum i bardzo je ceniono. Istniało powiedzenie świadczące o znaczeniu tej rośliny: "Sprzedaj tunikę - kup betonicę". Jak podaje literatura zielarska ziele bukwicy może przynieść wiele pożytku dla naszego organizmu. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele bukwicy* 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącz
Według literatury zielarskiej papryka bogata jest w witaminę C. Używa się jej do sałatek i sur wek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sos w. Skład: papryka czerwona suszona 100%. Opakowanie: 50 g
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej owoc r ży charakteryzuje się dużą zawartością witaminy C, kwas w organicznych i składnik w mineralnych. Owoc r ży może być stosowany przez osoby w każdym wieku, jako środek profilaktyczny i wspomagający w leczeniu wielu schorzeń, a szczeg lnie przy przeziębieniach. Spos b użycia: jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skład: owoc r ży 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy ma
Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głownie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup. Skład (w r żnych proporcjach): cząber g rski, oregano, lubczyk, majeranek, papryka słodka. Masa netto: 30g.
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony dania z drobiu, ryb i dziczyzny jak r wnież doskonały do sos w i wędlin. Skład: rozmaryn 100% Masa netto: 30g
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczeg lnie wzbogaca smak ciemnych sos w, polepsza walory smakowe kompot w i likier w. Skład: Ziele angielskie 100 % Masa netto: 50g
Tymianek pomaga w trawieniu tłustych potraw, jest więc przydatnym dodatkiem do dań z baraniny, wieprzowiny, kaczki lub gęsi. Ponadto stosuje się go do produkcji likier w i syrop w. Skład: tymianek 100% Masa netto: 20g
Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu. Używa się go do aromatyzowania i barwienia ryżu, potraw z mięs i ryb, do zup, sosów i ciast. Służy tak że do alkoholu głównie likierów ziołowych. Skład: szafran 100% (znamiona kwiatów) Masa netto: 0,5g
Zielona papryka suszona w formie chrupiących płatk w, jest doskonałym dodatkiem do każdej sałatki, twarożku, zup oraz sos w. Za ojczyznę tego przepysznego warzywa, uważa się Kolumbię, skąd następnie uprawę rozszerzono na inne rejony świata. Papryka zielona jest zasobna w witaminy, a także sole mineralne. Papryka zawiera duże ilości witaminy C, kt ra stanowi naturalny silny przeciwutleniaczem, chroniącym kom rki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Produkt jest całkowicie naturalny, nie zawiera żadnych