Herbatka z kwiatu lipy ze względu na swoje właściwości polecana jako środek napotny przy podwyższonej temperaturze.
Herbatka ekologiczna z kwiatu jasnoty białej, która polecana jest przy stanach zapalnych błon śluzowych, górnych dróg oddechowych, dróg rodnych oraz jako środek regenerujący nabłonek.
Liście borówki czernicy, dzięki zawartości garbników, skutecznie wspomagają przy biegunkach i nieżytach jelit.
Herbatka z kocanki stosowana w chorobach wątroby, pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych jako środek rozkurczający mięśnie gładkie jelit i dróg żółciowych.
Herbatka ekologiczna z liściem brzozy stosowana w chorobach nerek i dróg moczowych, w obrzękach na tle niedomogi sercowo-nerkowej - jako środek moczopędny.
Herbatka jest doskonałym środkiem regulującym pracę przewodu pokarmowego. Polecamy ją szczególnie przy skłonnościach do zaparć. Herbatkę najlepiej jest podgotować 2-3 minuty, pić wieczorem. Skład:owoc bzu czarnego, jarzębiny liść babki, jeżyny, dzikiej mięty, pokrzywy ziele lnicy, janowca, cykorii w różnych proporcjach
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się jej w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs, ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów. W kuchni Meksyku stanowi jeden z głównych składników.
PAPRYKA SŁODKA mielonaDodaje się jej w niewielkich ilościach do gulaszu, sznycli, pieczeni, mięsa z rusztu. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, sosy, potrawy z jaj i białęgo sera.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Skład: liść czernicy, brzozy korzeń cykorii podróżnik ziele tawuły, rutwicy liść szałwii, melisy naowocnia fasoli korzeń mniszka, kwiatostan kocanki oraz kwiat mniszka w różnych proporcjachZe względu na właściwości ziół, które wchodzą w skład herbatki polecamy ją, jako wspomagający środek dla diabetyków.
Przytulia ma działanie moczopędne słabo ściągające. Stosuje się ją przy zapalenu migdałów, zapaleniu i powiększeniu węzłów chłonnych. Ma również szerokie zastosowanie w zapaleniu gruczołu krokowego. W kosmetologii stosuje się ją jako środek poprawiający i przywracający jędrność skóry. Zewnętrznie jest środkiem oczyszczającym i leczącym owrzodzenia skóry.Zalecana jako aromatyczny dodatek do herbat, przyśpiesza ścinanie się mleka. Roślina jest znana i ceniona w medycynie ludowej.
Herbatka Dla SerduszkaHerbatka Ekologiczna.Herbatkę polecamy jako doskonały środek wzmacniający serce oraz regulujący jego pracę. Działa także odprężająco oraz pomaga zlikwidować stany napięć nerwowych. Skład: owoc głogu, kwiat głogu, liść pokrzywy, ziele bukwicy, krwawnika, serdecznika, szyszki chmielu, płatki róży w różnych proporcjach
Wyśmienita mieszanka soli, ziół i przypraw. Nadaje niepowtarzalny smak i aromat każdej potrawie. Doskonale pasuje do sałatek, kanapek, zup. Oryginalna receptura firmy Dary Natury.Skład: sól kuchenna 68%, oregano, lubczyk liść, czosnek, lubczyk korzeń, cebula suszona, cząber, pietruszka korzeń, pietruszka natka (w róznych proporcjach)
Kwiat WrzosuFrancuscy uczeni z uniwersytetu w Limoges podjęli próbę wyjaśnienia, z czego wynika przypisywane kwiatom wrzosu działanie przeciwzapalne. Otóż wydaje się, że jest to efektem działania jednego ze składników, kwasu ursolowego, który ma zdolność hamowania oksydazy tłuszczowej a tym samym przypuszczalnie chroni organizm przed rozwojem nowotworów. DziałanieWrzos zwyczajny ma właściwości moczopędne, odkaża także drogi moczowe. Jednak tę drugą właściwość wyżej się ceni u mącznicy lekarskiej. Z wrzosu