Yirgacheffe Rodzaj: ziarnista, singielSegment: premiumKraj pochodzenia: EtiopiaWysokość: 1700-2200 m n.p.m.Gatunek: 100% ArabicaOdmiana botaniczna: HeirloomStopień palenia (wg SCA): medium lightProces: washedSmak/Aromat: bergamotka / kwiatowo-migdałowyMetody parzenia: ekspres kolbowy automatyczny i kawiarka Ekspres przelewowy i french press
Fusion Rodzaj: ziarnista, blendSegment: premiumKraj pochodzenia: Etiopia/BrazyliaWysokość: 1150-2000 m n.p.m.Gatunek: 100% ArabicaOdmiana botaniczna: Heirloom/BourbonStopień palenia (wg SCA): medium lightProces: washed/naturalSmak/Aromat: : cytrynowo-czekoladowy / migdałowo-kwiatowy Metody parzenia: ekspres kolbowy ekspres automatyczny i kawiarka
Fusion Rodzaj: ziarnista, blendSegment: premiumKraj pochodzenia: Etiopia/BrazyliaWysokość: 1150-2000 m n.p.m.Gatunek: 100% ArabicaOdmiana botaniczna: Heirloom/BourbonStopień palenia (wg SCA): medium lightProces: washed/naturalSmak/Aromat: : cytrynowo-czekoladowy / migdałowo-kwiatowy Metody parzenia: ekspres kolbowy ekspres automatyczny i kawiarka
KAWA ZIARNISTA ETNO CAFE ITALIAN ROAST 250G Rodzaj: ziarnista, blendSegment: premiumKraj pochodzenia: Etiopia/Brazylia/KolumbiaWysokość: 1150-2200 m n.p.mGatunek: 100% ArabicaOdmiana botaniczna: Heirloom/Bourbon/różnorodnaStopień palenia (wg SCA): mediumProces: natural/natural/washedSmak/Aromat: orzechy, czekoladaMetody parzenia: ekspres kolbowy ekspres automatyczny i kawiarka
KAWA ZIARNISTA ETNO CAFE COLOMBIA MEDELLIN 250G Rodzaj: ziarnista, singleSegment: premiumKraj pochodzenia: KolumbiaRegion: MedellinWysokość:1400-1700 m n.p.m.Gatunek: 100% ArabicaOdmiana botaniczna: różnorodnaStopień palenia (wg SCA):medium lightProces obróbki: washedSmak/Aromat: : cynamon, karmelMetody parzenia: ekspres kolbowy ekspres automatyczny i kawiarka
Yellow Bourbon jest wyjątkową kompozycją wrocławskiej palarni Etno Cafe, która charakteryzuje się niezwykle bogatym bukietem. Do jej stworzenia wykorzystano najlepsze brazylijskie ziarna z gatunku Arabica (100%), pochodzące z wysokogórskich plantacji położonych na wysokości 1150-1350 m n.p.m. Ponadto do obróbki mieszanki Yellow Bourbon wykorzystano metodę pulped natural, a także średni stopień palenia, co pozwoliło wydobyć z ziaren wyjątkowe nuty migdałów, masła orzechowego, miodu oraz orzeźwiające akcent
Kompozycję Etno Cafe Italian Roast tworzą starannie dobrane ziarna gatunku Arabica (100%), uprawiane na terenie Afryki i Ameryki Południowej na wysokości 1300–2000 m n.p.m. Za sprawą ziaren z Etiopii mieszanka zyskuje wyraźne nuty orzechowe, które doskonale współgrają z akcentami czekolady deserowej, które zapewniają kawy brazylijskie i kolumbijskie. Ziarna mieszanki Etno Cafe Italian Roast zostały poddane obróbce naturalnej oraz na mokro, a także ciemniejszemu paleniu, dzięki czemu kompozycja ta odznacza
Etno Cafe Djimmah to kompozycja typu „single origin”, w skład której wchodzą wyłącznie ziarna gatunku Arabica (100%) pochodzące z plantacji znajdujących się na zachodzie Etiopii, w prowincji Djimmah, gdzie na wysokości 1650–2000 m n.p.m. krzewy kawowca uprawiane są w cieniu leśnych drzew. Uważana za jedną z najbardziej charakterystycznych odmian kawy na świecie, Djimmah zapewnia napar o wspaniałych akcentach orzecha włoskiego oraz głębokich nutach czekoladowych. Dzięki ciemniejszemu paleniu kawa ta zyskuj
Mieszanka Abyssinian Highland polskiej palarni Etno Cafe to wyjątkowe połączenie najszlachetniejszych ziaren gatunku Arabica (100%), pochodzących z upraw etiopskich (Djimmah) oraz kolumbijskich (Colombia Medellin). Napar uzyskany z tej unikalnej mieszanki wyróżnia się znaczną cielistością, a także wyrazistym bukietem o nutach owocowych i czekoladowych, podczas gdy ziarna gatunku Djimmah gwarantują również lekką pikanterię w smaku. Opakowanie zawiera 1000 g kawy. Informacje: Termin przydatności 24 Listop
Yirgacheffe jest jednorodną kompozycją najlepszych ziaren z gatunku Arabica (100%), przygotowaną przez polską palarnię Etno Cafe. Pochodząca z upraw wysokogórskich (1750–2200 m n.p.m.), znajdujących się w etiopskim regionie Chelelektu, kawa Yirgacheffe odznacza się wyjątkowym aromatem z wyraźnymi nutami czarnej porzeczki. Obróbka ziaren na mokro oraz ich średnie palenie pozwalają natomiast uzyskać napar o delikatnym smaku, wzbogaconym o przyjemne akcenty migdałowe. Kompozycja Etno Cafe Yirgacheffe doskona
Mieszanka Intercontinental, przygotowana przez polską palarnię Etno Cafe, zawiera najdoskonalsze ziarna z gatunku Arabica (100%), pochodzące zarówno z wysokogórskich upraw afrykańskich, jak i południowoamerykańskich. Etiopskia kawa Djimmah sprawia, że napar zyskuje wspaniałe nuty owocowe, które są świetnie zrównoważone przez słodsze ziarna brazylijskiego Cerrado oraz kolumbijskich ziaren Colombia Medellin o nutach karmelowych. Za sprawą średniego stopnia palenia, kompozycja Etno Cafe Intercontinental pozw