Falcone Amaretti Morbidi d’Abruzzo con Gocce di Cioccolato - ciasteczka z kawałkami czekolady Słodka przekąska, w której wyczujesz charakterystyczne gorzkie nuty. Są to ciasteczka doskonałe same w sobie, możesz podać je do aromatycznej kawy bądź herbaty lub w tradycyjny sposób, do wina deserowego. Amaretti Morbidi to miękka, rozpływająca się w ustach wersja klasycznych, twardych Amaretti. Włoskie ciasteczka wytwarzane są z mąki z pestek moreli i migdałów, a dodatkowo wzbogacone o kawałki pysznej czeko
Falcone Cantucini d’Abruzzo Mirtilli Rossi - kruche ciasteczka z żurawiną to kruche ciastka wywodzące się z włoskiej tradycji cukierniczej, produkowane z wyselekcjonowanych, wysokiej jakości składników, wzbogacone żurawiną. Bez oleju palmowego, uwodornionych tłuszczów i konserwantów, ze 100% włoskiego cukru z łańcucha dostaw, cukru trzcinowego, z żurawiną i mąką kukurydzianą. Cantucci idealnie komponują się z winami herbacianymi lub deserowymi oraz mogą wzbogacić ulubione lody. Składniki: mąka pszenna mi
Falcone Cantucini d’Abruzzo Mandorle - kruche ciasteczka z migdałami 200g Kruche ciasteczka z migdałami, zwane także herbatnikami Prato. Słodkie nuty zawdzięczają odrobinie miodu oraz grubo siekanym migdałom, których zawierają niemal 20%. Jest to wyrób cukierniczy pochodzący z Abruzji i tym samym jest to najbardziej typowy deser tego regionu. Bez oleju palmowego, uwodornionych tłuszczów i konserwantów. Składniki: Mąka pszenna miękka typu „0”, cukier granulowany 23%, MIGDAŁY 20%, całe pasteryzowane JAJKA
Falcone Cantucci Pistacchi: Tradycyjne, włoskie cantucci z pistacją i cytryną. Piecze się je dwukrotnie, dzięki czemu są kruche i chrupiące. Przed zjedzeniem zazwyczaj zanurza się je w herbacie lub kawie. Skład: mąka pszenna, cukier, jaja, cytron kandyzowany 8% ( skórka cytronu, syrop glukozowo – fruktozowy, sacharoza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty), pistacje 8%, białko jaj, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia (difosforan sodu, wodorowęglan sodu), masło (mleko), miód, aromat, sól. Pro