Hausbrandt Gourmet to 100% mieszanka najlepszych Arabik. Jest to jedna z najbardziej prestiżowych mieszanek z palarni Hausbrandt. W jej skład wchodzi aż dwanaście odmian ziaren z Ameryki środkowej i południowej. To kawa o bardzo intensywnym, słodkawym smaku i bardzo ładnej, spójnej piance – cremie. Idealnie nadaje się do przygotowania tradycyjnego włoskiego espresso. Polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych – zarówno automatycznych, jak i kolbowych. Kawa ziarnista Hausbrandt Gourmet charakteryzuje
Hausbrandt Espresso Nonnetti to najbardziej tradycyjna mieszanka Torrefazione Hausbrandt. Cudownie kremowa mieszanka 80% Arabica i 20% ziaren kawy Robusta, które są powoli palone w bębnie obrotowym w niskich temperaturach, tylko 15 minut. W ten sposób powstaje niepowtarzalny aromat i bukiet oryginalnej kawy firmy Hausbrandt. Rezultatem jest pikantna i bardzo dobrze tolerowana kawa o niskiej zawartości kwasów o doskonałym aromacie, korzennym smaku i średniej zawartości kofeiny. W smaku charakteryzuje się
Hausbrandt Super Bar to kawa bardzo często spotykana we włoskich kawiarniach i restauracjach. Ta staranna mieszanka, o średniej intensywności smaku i niedużej zawartości kofeiny tworzy piękną piankę – cremę. Znakomicie nadaje się do przygotowania tradycyjnego espresso oraz kaw i drinków przyrządzanych na jego bazie, bardzo dobrze łączy się z mlekiem. Polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych – zarówno automatycznych, jak i kolbowych. Skład: 90% Arabica, 10% Robusta Rodzaj palenia: średnie Zawartoś
Hausbrandt Gourmet Columbus to 100% mieszanka najlepszych Arabik. Jest to jedna z najbardziej prestiżowych mieszanek z palarni Hausbrandt.Ta unikalna mieszanka kawy pozostawia posmak mlecznej czekolady w połączeniu z nutą korzenia lukrecji. Tajemnica jej wyrafinowanego i dobrze wyważonego smaku leży w starannie wybranych z najlepszych ziarnach kolumbijskich arabik. Idealnie nadaje się do przygotowania tradycyjnego włoskiego espresso. Polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych – zarówno automatycznych
Hausbrandt Rossa to lekka i aromatyczna mieszanka o średniej zawartości kofeiny. Posiada w swoim składzie najlepsze ziarna amerykańskich Arabik (60%) i starannie dobrane odmiany Robusty (40%). Charakteryzuje się pełnym smakiem i piękną, spójną pianką – cremą. Bardzo dobrze łączy się z mlekiem. Polecana do wszystkich rodzajów ekspresów. Kawa o intensywnym smaku, w którym możemy wyczuć intrygujące nuty chleba tostowego.
Hausbrandt H.Hausbrandt to włoska mieszanka wysokiej jakości arabiki (80%) i robusty (20%) przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Kawa została wypalona typowo po włosku, dzięki czemu zachwyci intensywnym smakiem i aromatem. H.Hausbrandt charakteryzuje się średnim body oraz intensywnym smakiem o niskiej kwasowości. Po przygotowaniu możemy wyczuć w niej nuty orzecha laskowego, kakao i ciemnej czekolady. 80% Arabica 20% Robusta Średnio palona ze średnią zawartością kofeiny
Hausbrandt Trieste to bardzo ciekawa kawa, mieszanka ziaren arabiki 70% oraz robusty 30%. Kawa charakteryzuje się przyjemnym, pełnym body oraz bardzo ciekawym, delikatnie słodkim smakiem i aromatem przypominającym pieczone desery. Pozwala na przygotowanie tradycyjnego, mocnego espresso o słodkawym smaku i ciemnej, trwałej piance – cremie. Posiada pełny smak i zrównoważony aromat. Polecana to wszystkich rodzajów ekspresów. Trieste charakteryzuje się smakiem ciemnej czekolady. Dzięki właściwym proporc
Hausbrandt Academia to mieszanka najlepszych ziaren Arabik (100%), starannie wyselekcjonowanych z brazylijskich oraz amerykańskich upraw. Jest to łagodna kawa o silnym aromacie i lekkim posmaku kakao. Tworzy piękną, gęstą piankę – cremę. Idealnie nadaje się do przygotowania tradycyjnego włoskiego espresso. Polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych – zarówno automatycznych, jak i kolbowych
Hausbrandt Venezia to wyrazista i aromatyczna, mocno palona mieszanka o średniej zawartości kofeiny. To mieszanka ziaren najwyższej jakości odmiany Arabiki 50% i Robusta 50% pochodzących z najlepszych upraw Świata. Ziarna wypalane są według tradycyjnej południowo włoskiej receptury, czyli dosyć mocno, ale powoli, dzięki czemu kawa zachowuje więcej aromatu, w którym możemy wyczuć głównie wytrawną goryczkę praktycznie bez nuty kwasowości. Stopniowe, wolne wypalanie ziaren znacznie zredukowało kwaskowatość o