Bioflawonoidy zawarte w produkcie JARROW FORMULES Vitamin C to silne polifenolowe przeciwutleniacze, które chronią organizm przed wolnymi rodnikami. Bioflawonoidy z cytrusów i ich metabolity mogą wpływać na zdrowie układu sercowo-naczyniowego, minimalizując uszkodzenia wolnych rodników i przyczyniając się do integralności naczyń włosowatych. Witamina C jest podstawowym przeciwutleniaczem niezbędnym do prawidłowego krzepnięcia krwi, który jest po prostu niezbędny do syntezy kolagenu, zdrowia tkanek łączny
Jarrow FORMULAS Hyaluronic Acid zawiera kwas hialuronowy, który jest niskocząsteczkowy i pochodzi z fermentacji biologicznej. Kwas hialuronowy pomaga utrzymać ruchomość stawów oraz nawilża skórę, dzięki czemu pomaga zachować jej młody wygląd.
Ekstrakt z nasion brokułów zawarty w suplemencie Jarrow Formulas BroccoMax jest wytwarzany w opatentowanym procesie, dzięki któremu zachowana jest myrozynaza. Myrozynaza jest to enzym występujący w brokułach, który przemienia SGS do sulforafanu w jelicie cienkim. Odkryto że sulforafan zawarty w brokułach, wspomaga profilaktykę antynowotworową.
Jarrow Formulas IP6 zawiera oczyszczony heksafosforan inozytolu pochodzący z heksafosforanu inozytolu wapniowo-magnezowego z otrąb ryżowych. IP-6 jest fosforylowaną formą inozytolu powszechnie występującą w produktach roślinnych bogatych w błonnik. IP6 wspiera odporność i zdrowie układu sercowo-naczyniowego wzmacniając komórki NK (Natural Killer).
Ekstrakt z karczocha jest standaryzowany, aby zawierał 5% wszystkich kwasów kawoilochinowych. Badania kliniczne udokumentowały następujące korzystne właściwości ekstraktu z karczocha: WSPIERA FUNKCJE WĄTROBY - wspiera odpowiedni poziom glutationu. Stymuluje aktywność wątroby, promując krążenie w wątrobie. WSPIERA FUNKCJE SERCOWO-NACZYNIOWE - hamuje utlenianie cholesterolu LDL i pomaga utrzymać zdrowy poziom cholesterolu HDL (ochronnego) już w normalnym zakresie. WSPIERA TRAWIENIE - stymuluje synte
LUTEINA I ZEAKSANTYNA - Luteina i zeaksantyna są krytycznymi przeciwutleniaczami karotenoidów dla plamki oka. Ciemnozielone, liściaste warzywa zawierają znaczne ilości luteiny i zeaksantyny. Zarówno luteina, jak i zeaksantyna chronią plamki przed degradacją normalnie związaną ze starzeniem się i stresem oksydacyjnym. DODATKOWE WSPARCIE- New Zealand Blackcurrant Extract (Ribes nigrum) zawiera silne przeciwutleniacze polifenolowe, które zmniejszają zmęczenie oczu i zwiększają komfort oczu. Ekstrakt z
WSPARCIE STAWÓW - SAMe wspiera produkcję zdrowej tkanki łącznej poprzez transsulfurację. W procesie tym krytyczne składniki tkanki łącznej znane jako glikozoaminoglikany (GAG), w tym glukozamina i chondroityna, są sulfonowane przez metabolity SAMe w celu uzyskania siarczanowanych GAG, takich jak siarczan glukozaminy i siarczan chondroityny . METABOLIZM MÓZGU - Reakcje metylacji SAMe biorą udział w syntezie neuroprzekaźników, takich jak L-DOPA, dopamina i pokrewne hormony, serotonina, epinefryna i fos
JARROW FORMULAS Saccharomyces Boulardii + MOS - 180 kapsułek WSPARCIE MIKROFLORY JELITOWEJ- Saccharomyces Boulardii + MOS zawiera probiotyczne drożdże Saccharomyces boulardii, które przeżywają przejście przez kwas żołądkowy i trafiają do przewodu pokarmowego. Ten szczep pomaga w ochronie i utrzymaniu normalnej mikroflory jelitowej. ODBUDOWA FLORY JELITOWEJ- Saccharomyces Boulardii działa również na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej, gdy mogą wystąpić ewentualne uszkodzenia, takie ja
JARROW FORMULAS Vitamin K2 MK-7 90mcg - 60 kapsułek LEPSZE WCHŁANIANIE- Jarrow Formulas MK-7 jest wytwarzany przez fermentację Bacillus subtilis subsp. natto. MK-7 (menachinon-7) jest bioaktywną formą witaminy K2, tradycyjnie występującą naturalnie w Natto. MK-7 jest dziesięć razy lepiej absorbowany niż K1 ze szpinaku. WSPIERA ZDROWIE KOŚCI- Wyższe poziomy witaminy K są niezbędne do aktywacji białek, takich jak osteokalcyna dla zdrowia kości. Bez odpowiedniego poziomu witaminy K2, osteokalcyna pozosta
JARROW FORMULAS Vitamin K2 MK-7 90mcg - 120 kapsułek LEPSZE WCHŁANIANIE - Jarrow Formulas MK-7 jest wytwarzany przez fermentację Bacillus subtilis subsp. natto. MK-7 (menachinon-7) jest bioaktywną formą witaminy K2, tradycyjnie występującą naturalnie w Natto. MK-7 jest dziesięć razy lepiej absorbowany niż K1 ze szpinaku. WSPIERA ZDROWIE KOŚCI - Wyższe poziomy witaminy K są niezbędne do aktywacji białek, takich jak osteokalcyna dla zdrowia kości. Bez odpowiedniego poziomu witaminy K2, osteokalcyna pozo
SILNY ANTYOKSYDANT - Kurkumina 95 to koncentrat 95% kurkuminoidów, które są silnymi przeciwutleniaczami znajdującymi się w korzeniu kurkumy przyprawowej. W szczególności, kurkumina i jej pochodne pomagają w utrzymaniu statusu antyoksydacyjnego i pomagają zminimalizować stres oksydacyjny. WSPARCIE MIĘŚNI I STAWÓW - Kurkumina może łagodzić dyskomfort związany z nadużywaniem stawów i mięśni. Liczne badania przeprowadzane na osobach ze sztywnością i bolesnościa stawów, wykazało, że przyjmowanie kurkuminy
SZEROKIE SPEKTRUM DZIAŁANIA - Ashwagandha jest używana od stuleci jako suplement który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego, poprawia pamięć, wspomaga funkcję układu rozrodczego, posiada właściwości przeciwutleniajace oraz wspomaga działanie układu immunologicznego. SZEROKO STOSOWANY W AJURWEDZIE - Ashwagandha (Withania Somnifera) jest powszechnie znana jako indiański żeń-szeń lub zimowa wiśnia i jest jednym z najważniejszych ziół stosowanych w Ajurwedzie (system medycyny indyjskiej r
ANTYOKSYDACJA ORGANIZMU - Cynk mineralny wspiera zdrowie szkieletu i odporność. Zarówno cynk, jak i miedź są potrzebne do podtrzymywania aktywności dysmutazy supertlenkowej (SOD), która odgrywa kluczową rolę w endogennej sieci antyoksydacyjnej organizmu. KORZYŚCI ZDROWOTNE - Miedź jest pierwiastkiem śladowym, który jest niezbędny dla zdrowia kości, tkanki łącznej, zdrowia układu sercowo-naczyniowego, metabolizmu lipidów, zdrowia neurologicznego i zdrowia skóry. CYNK + MIEDŹ - Ponieważ miedź i cy
Sprzężone kwasy żółciowe poprawiają wchłanianie tłuszczu i stan odżywienia. Czynniki kwasu żółciowego składają się z mieszaniny wysoko stężonych kwasów żółciowych (zwanych także solami żółciowymi), przeważnie w postaci sprzężonej, z żółci bydlęcej / owczej z USA i / lub Nowej Zelandii. Kwasy żółciowe są wytwarzane w wątrobie, a następnie magazynowane i zagęszczane w woreczku żółciowym, skąd przedostają się do jelita cienkiego drogą żółciową. Głównymi składnikami żółci w czynnikach kwasów żół
Beta-glukany to naturalne bioaktywne węglowodany, przy czym te pochodzące z niektórych drożdży i grzybów są znane ze swojej zdolności do wspierania funkcji odpornościowych. * Jarrow Formulas Beta Glucan to wysokiej czystości ekstrakt ze ścian komórkowych zastrzeżonych drożdży piekarskich (Saccharomyces cerevisiae) szczep o unikalnej strukturze molekularnej składający się głównie z łańcuchów glukozy połączonych wiązaniami (1,3) -ß (> 75%) i stosunkowo niewielkiej liczby łańcuchów bocznych połączonych (1,6)