Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 15 cm VG-10 Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 27 cmDługość ostrza - 15 cmSzerokość klingi - 3,5 cm
Japoński Nóż kuchenny szefa kuchni Takeshi Saji IW 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita -
Takeshi Saji IW Nóż kuchenny Santoku 18cm VG-10 Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 61 HRCDługość całkowita - 31 cmDługość ostrza
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15 cm R-2 Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny świetnie się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - 61 warstwowa rdzeń stal proszkowa R2 Twardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 28 cmDługość ostrza - 15 cmSzerokość klingi - 3,7 cmGrubość klingi
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21 cm R-2 Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - 61 warstwowa rdzeń stal proszkowa R2Twardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 37,5 cmDługość
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Santoku 18 cm R-2 Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - 61 warstwowa rdzeń stal proszkowa R-2Twardoś
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż do obierania 9 cm Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCDługość całkowita – 20,6 cmDługość ostrza – 9,0 cmSzerokość klingi – 3,1 cmGr
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż uniwersalny 13 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCD
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż uniwersalny 15 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCD
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż Bunka 17 cm Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCDługość całkowita – 30,3 cmDługość ostrza – 17,0 cmSzerokość kli
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż Szefa kuchni 18 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCDł
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż Szefa kuchni 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCDł
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Nóż Santoku 18 cm Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta warstwami miedzi i mosiądzuRękojeść - Róg jeleni, pierścień wykonany z mosiądzuTwardość - 60-61 HR
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Nóż do obierania 9 cm Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta warstwami miedzi i mosiądzuRękojeść - Róg jeleni, pierścień wykonany z mosiądzuTwardość - 62-63 HRCDługość całkowita - 20,3 cmDługość rękojeści - 10,3 cmDługość ostrza - 9,0 cmSzerokość
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Nóż Szefa kuchni 24 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta warstwami miedzi i mosiądzuRękojeść - Róg jeleni, pierścień wykonany z mosiądzuTwardość - 60-61 HRCDługość cał