**MĄKA GRYCZANA JASNA - NATURAL EXPERT 1 kg** Mąka gryczana jasna od Natural Expert to produkt najwyższej jakości, będący doskonałym wyborem dla osób poszukujących zdrowych i naturalnych składników do swojej kuchni. Otrzymywana z nieprażonych ziaren kaszy gryczanej, ta mąka zachowuje wszystkie cenne wartości odżywcze, które czynią ją nie tylko smacznym, ale i zdrowym dodatkiem do codziennych potraw. ### Cechy produktu: **Bogactwo minerałów:** Mąka gryczana jasna charakteryzuje się wysoką zawartością ce
PAPRYKA SŁODKA WĘDZONA GRYS 50g Składniki: papryka słodka wędzona grys Otrzymywana jest ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości owoców papryki. Są one suszone poprzez wędzenie dymem z drewna dębowego, a następnie rozdrabniane w kamiennych młynach. Papryka słodka wędzona charakteryzuje się mocnym aromatem i słodkim smakiem. Świetnie sprawdza się jako przyprawa do dań mięsnych, rybnych, potraw z grilla, sałatek, surówek, zup oraz sosów. Stanowi znakomite uzupełnienie potraw kuchni śród
PAPRYKA GOCHUGARU GRYS Składniki: papryka chilli gochugaru Papryka chilli gochugaru to nieodłączny element kuchni koreańskiej. Ten rodzaj papryki nie zawiera pestek. Wyróżnia się wyrazistością i ostrością. Powstaje poprzez suszenie na słońcu, dzięki czemu uzyskuje dymny, lekko wędzony smak oraz niespotykaną barwę. Najczęściej wykorzystywana jest do sushi, potraw z tofu i zup. Można ją także użyć do deseru, który z pewnością będzie zaskoczeniem. Kraj pochodzenia: Chiny Masa netto: według wybranej
LNIANKA ZIARNO Składniki: lnianka siewna (Camelina sativa L) nasiona. Z nasion lnianki produkuje się olej, który świetnie sprawdza się w kuchni oraz kosmetyce. Nasiona zawierają 35 % tłuszczu, dlatego idealnie nadają się do jego produkcji. Olej w smaku jest orzechowy. Polecany do dressingów, marynat, do kasz, makaronów oraz dodatek do sosów i zup. Lniankę, nazywaną również lnicznikiem siewnym, lennicą, ryżykiem i rydzykiem można używać jako dodatek do dań mięsnych, sałatek, zup w celu wzbogacenia ic
ORZECHY BRAZYLIJSKIE POŁÓWKI Składniki: orzechy brazylijskie połówki Orzechy brazylijskie ze względu na imponujący wygląd oraz bogactwo wartości odżywczych i właściwości określa się mianem brazylijskiego złota. Mają delikatny, kremowy, słodkawy smak i gładką konsystencję nieco przypominającą migdały. Orzechy brazylijskie to cenne źródło selenu (100 g orzechów dostarcza 1917 µg selenu, co odpowiada 3000% dobowego zapotrzebowania na ten pierwiastek). Orzechy brazylijskie to także skarbnica kwasów tłusz
CIECIERZYCA Składniki: ziarna ciecierzycy Ciecierzyca jest rośliną strączkową, nazywaną również grochem włoskich. To bardzo zdrowe i pożywne nasiona cieszące się dużą popularnością w naszym kraju. Ma przyjemny lekko orzechowy słodkawy smak, a ponadto zawiera dużo białka, ponieważ w 100 g ugotowanego produktu znajduje się aż 8.86 g białka niezwykle potrzebnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W ciecierzycy znajdziemy również witaminę A, C i E, witaminy z grupy B oraz żelazo, potas, magnez
PRZYPRAWA MYŚLIWSKA Składniki: sól, kukurydza, pietruszka, cukier, cebula kminek, jałowiec, tymianek, majeranek, koper, liść laurowy, ziele angielskie, imbir, extrakt papryki - barwnik naturalny Przyprawa myśliwska to mieszanka aromatycznych ziół, które dodane przed pieczeniem albo duszeniem starają się odzwierciedlić smak dawnych potraw, jakie się jadło na dworach szlacheckich. Smak i aromat budzącego wspomnieniem lasu jałowca, ziela angielskiego, suszonych warzyw oraz ziół doskonale komponują si
OTRĘBY PSZENNE Składniki: otręby pszenne Otręby pszenne to naturalny produkt, uzyskiwany z zewnętrznej łupiny ziarna pszenicy. Otręby pszenne mogą być stosowane jako dodatek do produktów mlecznych, dodatek do jogurtów, mleka, kefiru, muesli, sałatek owocowych i warzywnych. Wzbogacają również smak i wartość zdrowotną domowych wypieków, zarówno deserów jak i pieczywa. Wartość odżywcza w 100g produktu: - wartość energetyczna 1145 kJ / 276 kcal - tłuszcz 4.3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.6
OTRĘBY PSZENNE Składniki: otręby pszenne Otręby pszenne to naturalny produkt, uzyskiwany z zewnętrznej łupiny ziarna pszenicy. Otręby pszenne mogą być stosowane jako dodatek do produktów mlecznych, dodatek do jogurtów, mleka, kefiru, muesli, sałatek owocowych i warzywnych. Wzbogacają również smak i wartość zdrowotną domowych wypieków, zarówno deserów jak i pieczywa. Wartość odżywcza w 100g produktu: - wartość energetyczna 1145 kJ / 276 kcal - tłuszcz 4.3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.6
Mąka gryczana jasna jest otrzymywana po przez zmielenie nieprażonych ziaren kaszy gryczanej. Charakteryzuje się dużą zawartością minerałów, takich jak magnez, potas, fosfor, cynk czy żelazo
PAPRYKA SŁODKA WĘDZONA GRYS 50g Składniki: papryka słodka wędzona grys Otrzymywana jest ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości owoców papryki. Są one suszone poprzez wędzenie dymem z drewna dębowego, a następnie rozdrabniane w kamiennych młynach. Papryka słodka wędzona charakteryzuje się mocnym aromatem i słodkim smakiem. Świetnie sprawdza się jako przyprawa do dań mięsnych, rybnych, potraw z grilla, sałatek, surówek, zup oraz sosów. Stanowi znakomite uzupełnienie potraw kuchni śród
PAPRYKA GOCHUGARU GRYS Składniki: papryka chilli gochugaru Papryka chilli gochugaru to nieodłączny element kuchni koreańskiej. Ten rodzaj papryki nie zawiera pestek. Wyróżnia się wyrazistością i ostrością. Powstaje poprzez suszenie na słońcu, dzięki czemu uzyskuje dymny, lekko wędzony smak oraz niespotykaną barwę. Najczęściej wykorzystywana jest do sushi, potraw z tofu i zup. Można ją także użyć do deseru, który z pewnością będzie zaskoczeniem. Kraj pochodzenia: Chiny Masa netto: według wybranej
ORZECHY BRAZYLIJSKIE POŁÓWKI Składniki: orzechy brazylijskie połówki Orzechy brazylijskie ze względu na imponujący wygląd oraz bogactwo wartości odżywczych i właściwości określa się mianem brazylijskiego złota. Mają delikatny, kremowy, słodkawy smak i gładką konsystencję nieco przypominającą migdały. Orzechy brazylijskie to cenne źródło selenu (100 g orzechów dostarcza 1917 µg selenu, co odpowiada 3000% dobowego zapotrzebowania na ten pierwiastek). Orzechy brazylijskie to także skarbnica kwasów tłusz
CIECIERZYCA Składniki: ziarna ciecierzycy Ciecierzyca jest rośliną strączkową, nazywaną również grochem włoskich. To bardzo zdrowe i pożywne nasiona cieszące się dużą popularnością w naszym kraju. Ma przyjemny lekko orzechowy słodkawy smak, a ponadto zawiera dużo białka, ponieważ w 100 g ugotowanego produktu znajduje się aż 8.86 g białka niezwykle potrzebnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W ciecierzycy znajdziemy również witaminę A, C i E, witaminy z grupy B oraz żelazo, potas, magnez
LNIANKA ZIARNO Składniki: lnianka siewna (Camelina sativa L) nasiona. Z nasion lnianki produkuje się olej, który świetnie sprawdza się w kuchni oraz kosmetyce. Nasiona zawierają 35 % tłuszczu, dlatego idealnie nadają się do jego produkcji. Olej w smaku jest orzechowy. Polecany do dressingów, marynat, do kasz, makaronów oraz dodatek do sosów i zup. Lniankę, nazywaną również lnicznikiem siewnym, lennicą, ryżykiem i rydzykiem można używać jako dodatek do dań mięsnych, sałatek, zup w celu wzbogacenia ic