OPIS Groszek zielony to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw świata - pasuje do niemal każdej sałatki czy zupy, jak i dań mięsnych - od słodkawych, po bardzo ostre. Jedna z obowiązkowych pozycji w każdej kuchni, lubiany przez najmłodszych, jak i dorosłych. SKŁADNIKI Ekologiczny zielony groszek, woda ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w cią
OPIS Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu. SKŁADNIKI Ekologiczna ciecierzyca, woda INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: ZBOŹA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, soje, SELER, seza, łubin ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w
OPIS Sok z limonki stanowi idealną bazę do przygotowania pysznych lemoniad. Dodaje się również do herbaty, domowych soków lub kompotów. Jest wykorzystywany również jako składnik sosów, marynat lub sałatek. SKŁADNIKI sok z limonki* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA W suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce
OPIS Sok z czarnego bzu to wyjątkowy sok o lekko kwaskowym posmaku oraz o naturalnej czarnej barwie. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Każdorazowo przed spożyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI ekologiczny sok z czarnego bzu (100 %) odtworzony z zagęszczonego soku ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 4 st. C do 14 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła.
OPIS Sok o przeźroczystej barwie, konsystencja klarowna, wyrazisty smak. Butelka szklana. SKŁADNIKI Sok z aloesu* odtworzony z ekstraktu, regulator kasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 4 st. C do 14 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
OPIS Chałwa doskonale nadaje się do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do kremu, serników i ciast. SKŁADNIKI tahini* (mielone nasiona SEZAMU*) 47 %, syrop z tapioki*, cukier*, MIGDAŁY* 4,9 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać inne ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Idealny do przygotywania gotowych wywarów, sosów, zup, marynat i innych potraw. SKŁADNIKI sól morska, masło shea*, skrobia kukurydziana*, pomidor*, cebula*, SELER*, mięso wołowe w proszku* (2,5 %), cukier karmelizowany* przyprawy (kurkuma*, pieprz*), naturalny aromat wołowy, liść lubczyku*, czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
OPIS Idealny do przygotowywania gotowych wywarów, sosów, zup, marynat i innych potraw SKŁADNIKI sól morska, skrobia kukurydziana*, masło shea*, warzywa (10,5 %) (cebula*, pomidor*, por*, marchew*, papryka*, SELER*), olej słonecznikowy* czosnek*, przyprawy (gałka muszkatołowa*, kurkuma*), zioła* (natka pietruszki*, liść lubczyku*, liść selera*, rozmaryn*, tymianek*) (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłod
OPIS Idealny do przygotowywania gotowych wywarów, sosów, zup, marynat i innych potraw SKŁADNIKI sól morska, masło shea*, skrobia kukurydziana*, cukier trzcinowy nierafinowany*, mięso z kurczaka w proszku* (4,2 %), naturalny aromat kurczaka, SELER*, tłuszcz z kurczaka* (0,7 %), cebula*, przyprawy (kurkuma*, pieprz*), zioła (pietruszka*, liść lubczyku*, rozmaryn*), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zam
OPIS Sok z aronii charakteryzuje lekko cierpkim posmakiem oraz ciemną barwą. Produkt pasteryzowany.Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Każdorazowo przed spożyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI ekologiczny sok z owoców aronii (100 %) odtworzony z zagęszczonego soku ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. +4 st. C do 14 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła.
OPIS Ekologiczna fasolka Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fas
OPIS Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI ekologiczny groch żółty 100 % INFORMACJA ALERGENNA Produkt