Ocet Spirytusowy 10% Szkło 500ml przyda się w naszej kuchni jako dodatek do potraw czy składnik zalew do śledzi, papryki, ogórków czy grzybów. Ponadto możemy go użyć przy marynowaniu mięs, dodać do zupy czy sałatki.
Syrop z Wiśni Wiśniowa Poezja 315g powstaje na bazie świeżych, dojrzałych owoców oraz cukru. Sporządzimy z niego smaczne napoje, dodamy do herbaty czy drinków. Polejemy nim lody, deser lub naleśniki.
Syrop z Malin Malinowa Poezja 315 ml to idealne rozwiązanie na zimowe infekcje i przeziębienia. Jest również prawdziwą skarbnicą witamin i składników odżywczych. Nie zawiera konserwantów.
Naturalna ostrość gorczycy przełamana słodyczą miodu wielokwiatowego. Swój niepowtarzalny smak Musztarda Wąsoska Miodowa zawdzięcza unikalnej, rodzinnej recepturze wielokrotnego namaczania i mielenia nasion gorczycy. Uhonorowana certyfikatem Jakość Tradycja, który jest nadawany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego wyłącznie produktom o udokumentowanej 50-letniej tradycji wytwarzania oraz sprawdzonych źródeł pochodzenia. W Ogródku Dziadunia produkuje się musztardę z własnych ziaren gorczycy
Niecodzienne połączenie ostrości gorczycy i chrzanu przełamane słodyczą miodu. Ogródek Dziadunia zna ją od ziarenka, bo gorczycę zbiera na własnych uprawach. Powstaje tylko z naturalnych składników, według tradycyjnej, rodzinnej receptury. W Musztardzie Wąsoskiej Chrzanowej z miodem połączone są znane w tradycyjnej kuchni polskiej ostre przyprawy z kojącym, słodkim miodem. Dzięki unikalnej recepturze, polegającej na wielokrotnym namaczaniu i mieleniu ziaren uzyskany został niepowtarzalny smak. Musztarda
Świeże, naturalnie kwaśne owoce żurawiny połączone z cukrem, tak jak to robiły dawniej nasze Mamy i Babcie. Powolutku smażone konfitury nie zawierają żadnych dodatków, by nie zaburzyć harmonii naturalnego smaku. Świetnie podkreśli smak góralskiego oscypka czy innych serów, wędliny, pasztetów, pieczonego mięsa. Doskonale równoważy słodkie desery, ciasteczka, kremy. Składniki:żurawina, cukier. Może zawierać żyto, gorczycę oraz migdały. Do wyprodukowania 100 g naszej konfitury zużywamy nie mniej niż 75 g ż
Zakwas na żurek otrzymany z grubo mielonego żyta, wody i czosnku. Podstawa prawdziwego, domowego żurku, który smakuje jak dawniej u Babci Składniki: woda, żyto, czosnek Zawiera gluten.
Kwaskowy frykas to owoce pigwowca ucierane z cukrem. Dużo pigwowca i niewiele cukru. Tak, aby zachować ten wyjątkowy smak. Konfitura z pigwowca świetnie sprawdzi się w Twojej kuchni dla przełamania smaku i zabicie nudy na talerzu. Świetnie sprawdzi się do chrupiących bułeczek czy rogalików na śniadanie. Słodkie naleśniki czy placuszki także będą idealnie komponować się z kwaskowym smakiem pigwowca. Konfiturę możesz także dodać do ulubionych wypieków i odkryć nowe połączenia smakowe. Produkt pasteryzowany
Najprawdziwsza róża ucierana z cukrem. Taka jaka powinna być w każdym prawdziwym pączku i kruchym rogaliku… Mmm… rozkoszne… Delikatne płatki róży ucierane z cukrem, skropione tylko sokiem z cytryny. Obowiązkowo do świątecznych wypieków. Składniki: cukier, płatki róży (30%), sok z cytryny Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy.
Plasterki świeżej dojrzałej cytryny zanurzone w syropie z dodatkiem całych owoców żurawiny. Kwaśny dodatek do wielu wariacji kulinarnych. Świetnie sprawdzą się dodane do napojów zimnych i gorących. Podkreślą smak deserów, ciast, lodów, a także koktajli i drinków. Składniki: cytryny (47%), cukier, woda, żurawina (3%).