SKŁADNIKI pełnoziarnista mąka ŻYTNIA* (86,7 %) nieutwardzony olej kokosowy* (6,5 %) zakwas 2,2 % (mąka ŻYTNIA*, woda) woda sól himalajska 1,3 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SKŁADNIKI pełnoziarnista mąka ŻYTNIA* (86,7 %) nieutwardzony olej kokosowy* (6,5 %) zakwas 2,2 % (mąka ŻYTNIA*, woda) woda sól himalajska 1,3 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1674 kJ /395 kcal Tłuszcz: 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g Węgl
SKŁADNIKI pełnoziarnista mąka z PSZENICY samopszy* 86,7 % olej kokosowy* 6,5 % woda zakwas 2,2 % (mąka z PSZENICY samopszy*, woda) sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1629 kJ / 386 kcal Tłuszcz: 5,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g Węglowodany: 67 g w tym cukry: 2,9 g Błonnik: 11 g Białko: 13 g Sól: 2,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala aod światła.
SKŁADNIKI mąka OWSIANA bezglutenowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKI Erytrytol (substancja słodząca) 100% OPIS Naturalna substancja słodząca składająca się z polioli, czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny i nie zawiera kalorii. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 99,78 g w tym cukry:
OPIS Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym Wsyp mieszankę do miski Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmat
OPIS Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza 2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym 3. Wsyp mieszankę do miski 4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody 5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny 6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zaw
OPIS Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza Wsyp mieszankę do miski Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj Zagnieć ciasto i uformuj bochenek Wsadź do piekarnika na 80 minut Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zwinięty w szmatkę. SKŁADNIKI mąka MIGDAŁOWA, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól
OPIS Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym Wsyp mieszankę do miski Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w
OPIS Opakowanie wystarcza na 35 ciastek maślanych. Zawiera substancję słodzącą. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przesyp mieszankę do miski Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Piecz przez 12 - 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. S
OPIS Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z jagodami goji. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Nagrzej piekarnik do 190°C. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. Wsyp mieszankę do miski. Dokładnie mieszając dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny. Po upieczeni
OPIS Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z żurawiną. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Nagrzej piekarnik do 190°C. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. Wsyp mieszankę do miski. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny. Po upieczeniu chleb
OPIS Intensywny smak i zapach pasty idealnie pasuje do potraw kuchni azjatyckiej oraz jako wyśmienity dodatek do deserów (ciast, lodów czy musli). SKŁADNIKI pasta kokosowa* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKI kurkuma mielona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1465 kJ/350 kcal Tłuszcz - 10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,0 g Węglowodany - 65 g w tym cukry - 3,0 g Błonnik - 21 g Białko - 8,0 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
OPIS Musli błonnikowe z truskawką to starannie skomponowana mieszanka płatków owsianych, owoców, nasion i truskawek liofilizowanych. 50 % owoców i nasion. Świetnie smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Doskonała propozycja na syte i odżywcze śniadanie dla całej rodziny. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI płatki OWSIANE bezglutenowe 50 %, daktyle suszone, nasiona słonecznika, siemię lniane, figi suszone, ban
OPIS Musli błonnikowe z czarną porzeczką to starannie skomponowana mieszanka płatków owsianych, owoców, nasion i czarnych porzeczek liofilizowanych. 50 % owoców i nasion. Świetnie smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Doskonała propozycja na syte i odżywcze śniadanie dla całej rodziny. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA None SKŁADNIKI płatki OWSIANE bezglutenowe 50 %, daktyle suszone, ziarno słonecznika, czekolada