Erytrytol (erytrol) – zamiennik cukru czyli słodzik, który ma 0 kalorii w 1 gErytrytol, inaczej erytrol, to słodzik, który zyskuje na popularności jako zamiennik cukru. W przeciwieństwie do tradycyjnego cukru, praktycznie nie dostarcza kalorii (zaledwie 0,2 kcal na 1 g) co czyni go idealnym rozwiązaniem dla osób dbających o styl życia. Z opisu dowiesz się czym jest erytrytol, jakie ma właściwości, jak go stosować oraz dlaczego jest to świetny zamiennik cukru.Czym jest erytrytol? Ile ma kcal?Erytrytol wyst
Erytrytol (erytrol) – zamiennik cukru czyli słodzik, który ma 0 kalorii w 1 gErytrytol, inaczej erytrol, to słodzik, który zyskuje na popularności jako zamiennik cukru. W przeciwieństwie do tradycyjnego cukru, praktycznie nie dostarcza kalorii (zaledwie 0,2 kcal na 1 g) co czyni go idealnym rozwiązaniem dla osób dbających o styl życia. Z opisu dowiesz się czym jest erytrytol, jakie ma właściwości, jak go stosować oraz dlaczego jest to świetny zamiennik cukru.Czym jest erytrytol? Ile ma kcal?Erytrytol wyst
Kakao alkalizowane - warto się z nim zaprzyjaźnić!Za kakao przepadają wszystkie czekoladowe łasuchy. Główny składnik czekolady ma charakterystyczny zapach i momentalnie kojarzy się z pyszną tabliczką. To jeden z najpopularniejszych produktów w przemyśle cukierniczym, który poprawia humor i osładza życie. Kakao znane było już starożytnym Aztekom i Inkom, a ziarna, z których powstaje przyjemny, relaksujący i rozjaśniający umysł napój, były dla nich cenniejsze niż złoto. Poznaj zalety i właściwości jakie pos
Mieszanka Studencka Premium – Pyszny Mix Orzechów. Mieszanka nerkowców, migdałów, żurawiny, orzechów i rodzynek.Mieszanka Studencka Premium to doskonały wybór dla wszystkich miłośników zdrowych i smacznych przekąsek. Ta bogata kompozycja orzechów, migdałów, rodzynek oraz żurawiny sprawdzi się nie tylko jako dodatek do porannej owsianki czy jogurtu, ale również jako samodzielna, sycąca przekąska w ciągu dnia. Dlaczego warto poznać naszą mieszankę? To połączenie smaku, jakości i wszechstronności – idealne n
Morwa biała suszona owoc - smaczny dodatek do dańMorwa biała oraz jej inne odmiany czarna i czerwona swojego czasu były popularnymi drzewami ozdobnymi, którymi wysadzano parki i ulice. Pochodzą z Chin choć dziś spotkać je można dziko rosnące prawie na całym świecie. W Polsce natomiast jedynym uprawianym gatunkiem jest morwa biała. Warto dodać, że to właśnie liśćmi morwy żywią się larwy jedwabnika, które w wyborze swojego pożywienia są niezwykle wybredne.Owoce morwy pojawiają się w środku lata, szybko dojr
Mąka kokosowa – co to jest i czy jest ona zdrowsza od mąki zbożowej?Pszenna, żytnia, orkiszowa, jęczmienna, owsiana, gryczana, kukurydziana, amarantusowa, jaglana, ryżowa i… kokosowa. Jak widać, rodzajów mąk jest naprawdę wiele, a wśród nich zaszczytne miejsce zajmuje mąka kokosowa. Jest ona pozyskiwana z miąższu wyściełającego wnętrze kokosa – jako produkt uboczny wytwarzania oleju oraz mleka kokosowego. Choć ma delikatny posmak i aromat kokosa (a także biały kolor), to jednak wbrew pozorom wcale nie jes
Mąka kokosowa – co to jest i czy jest ona zdrowsza od mąki zbożowej?Pszenna, żytnia, orkiszowa, jęczmienna, owsiana, gryczana, kukurydziana, amarantusowa, jaglana, ryżowa i… kokosowa. Jak widać, rodzajów mąk jest naprawdę wiele, a wśród nich zaszczytne miejsce zajmuje mąka kokosowa. Jest ona pozyskiwana z miąższu wyściełającego wnętrze kokosa – jako produkt uboczny wytwarzania oleju oraz mleka kokosowego. Choć ma delikatny posmak i aromat kokosa (a także biały kolor), to jednak wbrew pozorom wcale nie jes
Co mają do zaoferowania pestki dzikiej róży?Owoce dzikiej róży charakteryzują się czerwonym kolorem. Dojrzewają jesienią i to właśnie wtedy są zbierane, a z ich środka wyciągane są drogocenne pestki. Całe owoce - i jak same pestki - to skarbnica witaminy C, która często wykorzystywana jest w przemyśle farmaceutycznym oraz kosmetycznym. Pestki posiadają bardzo podobne właściwości do całych owoców, wytwarza się z nich między innymi olej, który jest chętnie stosowany w przemyśle spożywczym. Bogactwo składn
Pieprz cytrynowy – pikantne orzeźwienie na każdą porę rokuPieprz cytrynowy zastosowanie znajduje przede wszystkim w kuchni bogatej w ryby i delikatne mięsa. To intensywna w smaku i aromacie mieszanka tradycyjnego pieprzu mielonego ze skórką cytryny i suszonymi warzywami, które równoważą owocowy smak przyprawy. Takie połączenie zapewnia wyjątkową świeżość i zarazem orzeźwiający bukiet przyrządzanych dań. Pieprz cytrynowy to jedno z tych znakomicie skomponowanych, a zarazem kontrastujących ze sobą składnikó
Pieprz cytrynowy – pikantne orzeźwienie na każdą porę rokuPieprz cytrynowy zastosowanie znajduje przede wszystkim w kuchni bogatej w ryby i delikatne mięsa. To intensywna w smaku i aromacie mieszanka tradycyjnego pieprzu mielonego ze skórką cytryny i suszonymi warzywami, które równoważą owocowy smak przyprawy. Takie połączenie zapewnia wyjątkową świeżość i zarazem orzeźwiający bukiet przyrządzanych dań. Pieprz cytrynowy to jedno z tych znakomicie skomponowanych, a zarazem kontrastujących ze sobą składnikó
Zakochaj się w niepowtarzalnym smakuZiele angielskie to wysuszone owoce korzennika lekarskiego. Wbrew sugerującej pochodzenie nazwie ziele angielskie w dużej części sprowadzane jest do Europy z terenów Ameryki Środkowej. Choć na terenie naszego kontynentu po raz pierwszy pojawiło się dopiero w XVI wieku to od razu zyskało wielką popularność, którą cieszy się do dzisiaj.Aztekowie przyprawiali zielem angielskim swój czekoladowy napój. Przyprawa ta posiada korzenny aromat, przypominający goździki i charakter
Zakochaj się w niepowtarzalnym smakuZiele angielskie to wysuszone owoce korzennika lekarskiego. Wbrew sugerującej pochodzenie nazwie ziele angielskie w dużej części sprowadzane jest do Europy z terenów Ameryki Środkowej. Choć na terenie naszego kontynentu po raz pierwszy pojawiło się dopiero w XVI wieku to od razu zyskało wielką popularność, którą cieszy się do dzisiaj.Aztekowie przyprawiali zielem angielskim swój czekoladowy napój. Przyprawa ta posiada korzenny aromat, przypominający goździki i charakter
Zakochaj się w niepowtarzalnym smakuZiele angielskie to wysuszone owoce korzennika lekarskiego. Wbrew sugerującej pochodzenie nazwie ziele angielskie w dużej części sprowadzane jest do Europy z terenów Ameryki Środkowej. Choć na terenie naszego kontynentu po raz pierwszy pojawiło się dopiero w XVI wieku to od razu zyskało wielką popularność, którą cieszy się do dzisiaj.Aztekowie przyprawiali zielem angielskim swój czekoladowy napój. Przyprawa ta posiada korzenny aromat, przypominający goździki i charakter
Zakochaj się w niepowtarzalnym smakuZiele angielskie to wysuszone owoce korzennika lekarskiego. Wbrew sugerującej pochodzenie nazwie ziele angielskie w dużej części sprowadzane jest do Europy z terenów Ameryki Środkowej. Choć na terenie naszego kontynentu po raz pierwszy pojawiło się dopiero w XVI wieku to od razu zyskało wielką popularność, którą cieszy się do dzisiaj.Aztekowie przyprawiali zielem angielskim swój czekoladowy napój. Przyprawa ta posiada korzenny aromat, przypominający goździki i charakter
Zakochaj się w niepowtarzalnym smakuZiele angielskie to wysuszone owoce korzennika lekarskiego. Wbrew sugerującej pochodzenie nazwie ziele angielskie w dużej części sprowadzane jest do Europy z terenów Ameryki Środkowej. Choć na terenie naszego kontynentu po raz pierwszy pojawiło się dopiero w XVI wieku to od razu zyskało wielką popularność, którą cieszy się do dzisiaj.Aztekowie przyprawiali zielem angielskim swój czekoladowy napój. Przyprawa ta posiada korzenny aromat, przypominający goździki i charakter