Chcesz przełamać monotonię w kuchni? Sprawdź co oferuje seler korzeń!Seler jest znany od dawna – do dzisiaj spotkać go można na terenie całej Europy, Azji Zachodniej i Środkowej, na Kaukazie i w Afryce. Do celów kulinarnych i medycznych uprawiany jest już od ponad 2.000 lat. Suszony seler zachowuje wszystkie właściwości świeżego korzenia. Zbierany jest latem, kiedy przychodzi pora dojrzałości tego warzywa. Proszek z selera jest alergenem, więc nie każdy może go spożywać. Warto jednak mieć go w swojej kuch
Chcesz przełamać monotonię w kuchni? Sprawdź co oferuje seler korzeń!Seler jest znany od dawna – do dzisiaj spotkać go można na terenie całej Europy, Azji Zachodniej i Środkowej, na Kaukazie i w Afryce. Do celów kulinarnych i medycznych uprawiany jest już od ponad 2.000 lat. Suszony seler zachowuje wszystkie właściwości świeżego korzenia. Zbierany jest latem, kiedy przychodzi pora dojrzałości tego warzywa. Proszek z selera jest alergenem, więc nie każdy może go spożywać. Warto jednak mieć go w swojej kuch
Chcesz przełamać monotonię w kuchni? Sprawdź co oferuje seler korzeń!Seler jest znany od dawna – do dzisiaj spotkać go można na terenie całej Europy, Azji Zachodniej i Środkowej, na Kaukazie i w Afryce. Do celów kulinarnych i medycznych uprawiany jest już od ponad 2.000 lat. Suszony seler zachowuje wszystkie właściwości świeżego korzenia. Zbierany jest latem, kiedy przychodzi pora dojrzałości tego warzywa. Proszek z selera jest alergenem, więc nie każdy może go spożywać. Warto jednak mieć go w swojej kuch
Chcesz przełamać monotonię w kuchni? Sprawdź co oferuje seler korzeń!Seler jest znany od dawna – do dzisiaj spotkać go można na terenie całej Europy, Azji Zachodniej i Środkowej, na Kaukazie i w Afryce. Do celów kulinarnych i medycznych uprawiany jest już od ponad 2.000 lat. Suszony seler zachowuje wszystkie właściwości świeżego korzenia. Zbierany jest latem, kiedy przychodzi pora dojrzałości tego warzywa. Proszek z selera jest alergenem, więc nie każdy może go spożywać. Warto jednak mieć go w swojej kuch
Cebula grys - oszczędność czasu i łezCebula to jeden z tych składników, który często gości w potrawach na całym świecie. Jest to jednak zrozumiałe, ponieważ ma ona szerokie zastosowanie, a potrawy z jej dodatkiem zawsze smakują wyśmienicie. Na rynku pojawia się coraz więcej odmian i form cebuli różniących się kształtem, kolorem, a także formą. Do tego grona możemy zaliczyć cebulę w grysie, która – podobnie jak jej standardowa forma – z przeciętnej potrawy może zrobić bardzo wyjątkowe danie. Grys z cebuli
Z porem zadbasz nie tylko smak potrawy, ale także o swoje zdrowie i urodę!Suszone płatki z pora to doskonała alternatywa dla świeżego warzywa. Smak i aromat pora pozwoli wzbogacić znacząco walory kulinarne wielu potraw. To idealny dodatek do zup, sosów, zapiekanek, potraw mięsnych i sałatek. Ostry w smaku kuzyn czosnku może zastąpić cebulę i poprawić smak mdłych lub słabo doprawionych dań. Por warzywo suszone (płatki z pora) warto mieć zawsze pod ręką i stosować bez konieczności żmudnego obierania i czysz
Z porem zadbasz nie tylko smak potrawy, ale także o swoje zdrowie i urodę!Suszone płatki z pora to doskonała alternatywa dla świeżego warzywa. Smak i aromat pora pozwoli wzbogacić znacząco walory kulinarne wielu potraw. To idealny dodatek do zup, sosów, zapiekanek, potraw mięsnych i sałatek. Ostry w smaku kuzyn czosnku może zastąpić cebulę i poprawić smak mdłych lub słabo doprawionych dań. Por warzywo suszone (płatki z pora) warto mieć zawsze pod ręką i stosować bez konieczności żmudnego obierania i czysz
Skosztuj przyprawy do piwa i wina, by dodać zimie magiiAromatyczny grzaniec pod różnymi postaciami to nieodłączny element świątecznych jarmarków, powrotów z wyprawy na miejskie lodowisko albo na narciarski stok. Przyprawa do piwa i wina pozwoli cieszyć się tym smakiem nie tylko w nastrojowym barze, ale i w domu. Wspaniałe połączenie korzennych przypraw z cytrynowymi nutami przywoła pozytywny, błogi nastrój i pomoże podnieść temperaturę uczuć. Błogie ciepło i cytrusowy, rześki smakW składzie przyprawy do g
Z porem zadbasz nie tylko smak potrawy, ale także o swoje zdrowie i urodę!Suszone płatki z pora to doskonała alternatywa dla świeżego warzywa. Smak i aromat pora pozwoli wzbogacić znacząco walory kulinarne wielu potraw. To idealny dodatek do zup, sosów, zapiekanek, potraw mięsnych i sałatek. Ostry w smaku kuzyn czosnku może zastąpić cebulę i poprawić smak mdłych lub słabo doprawionych dań. Por warzywo suszone (płatki z pora) warto mieć zawsze pod ręką i stosować bez konieczności żmudnego obierania i czysz
Z porem zadbasz nie tylko smak potrawy, ale także o swoje zdrowie i urodę!Suszone płatki z pora to doskonała alternatywa dla świeżego warzywa. Smak i aromat pora pozwoli wzbogacić znacząco walory kulinarne wielu potraw. To idealny dodatek do zup, sosów, zapiekanek, potraw mięsnych i sałatek. Ostry w smaku kuzyn czosnku może zastąpić cebulę i poprawić smak mdłych lub słabo doprawionych dań. Por warzywo suszone (płatki z pora) warto mieć zawsze pod ręką i stosować bez konieczności żmudnego obierania i czysz
Przyprawa do gulaszu odzwierciedli smak i aromat tego węgierskiego daniaGulasz, tradycyjna węgierska potrawa, zadomowił się również w polskiej kuchni. Sycąca mięsna potrawka stała się sposobem na rozgrzanie w zimie i dostarczenie odpowiedniej dawki energii podczas fizycznej pracy czy wysiłku związanego np. z turystycznymi wędrówkami. Jest to także wygodny sposób na przyrządzenie jedzenia dla licznej rodziny czy grona gości. Prawdziwy gulasz składa się z mięsa (możliwe w różnych rodzajach), cebuli i papryk
Przyprawa do gulaszu odzwierciedli smak i aromat tego węgierskiego daniaGulasz, tradycyjna węgierska potrawa, zadomowił się również w polskiej kuchni. Sycąca mięsna potrawka stała się sposobem na rozgrzanie w zimie i dostarczenie odpowiedniej dawki energii podczas fizycznej pracy czy wysiłku związanego np. z turystycznymi wędrówkami. Jest to także wygodny sposób na przyrządzenie jedzenia dla licznej rodziny czy grona gości. Prawdziwy gulasz składa się z mięsa (możliwe w różnych rodzajach), cebuli i papryk
Przyprawa pepperoncino – włoska papryka w pikantnej odsłoniePepperoncino to włoska odmiana papryki charakteryzująca się bogatym pikantno-słodko-gorzkim smakiem, a także przyprawa o takiej właśnie nazwie. Niekiedy spotkać ją można pod nazwą pepperoni. Ta znakomita przyprawa kuchni włoskiej występuje jako dodatek do wędlin, pizzy czy też innych przekąsek i dań – uwielbiana przez amatorów ostrego jedzenia. Przyprawa pepperoncino zawiera ostrą paprykę chili w połączeniu z czosnkiem, bazylią, oregano i pietrus
Przyprawa pepperoncino – włoska papryka w pikantnej odsłoniePepperoncino to włoska odmiana papryki charakteryzująca się bogatym pikantno-słodko-gorzkim smakiem, a także przyprawa o takiej właśnie nazwie. Niekiedy spotkać ją można pod nazwą pepperoni. Ta znakomita przyprawa kuchni włoskiej występuje jako dodatek do wędlin, pizzy czy też innych przekąsek i dań – uwielbiana przez amatorów ostrego jedzenia. Przyprawa pepperoncino zawiera ostrą paprykę chili w połączeniu z czosnkiem, bazylią, oregano i pietrus
Przyprawa do kurczaka po staropolsku – idealna nie tylko na rodzinny obiadZnakomitym pomysłem na danie, które smakuje tradycyjnie, a jednocześnie spełnia wymogi nowoczesnej, zdrowej i nietłustej kuchni jest kurczak po staropolsku. Ta aromatyczna i smakowita odsłona drobiu wymaga jedynie dobrej jakości, naturalnie wyhodowanego kurczaka oraz odpowiedniej kompozycji przypraw. Tym daniem można zaskoczyć teściów, odwdzięczyć się babci za lata, kiedy to ona dla nas gotowała albo po prostu pokazać, że troszczym