PORTO MUINOS

ALGI MORSKIE SUSZONE - KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) - PORTO MUINOS

ALGI MORSKIE SUSZONE - KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) - PORTO MUINOS

SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowaniazup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań zgulaszem. 1g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na tenskładnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobemWart

idź do sklepu
ALGI MORSKIE SUSZONE - KOMBU BIO 25 g - PORTO MUINOS

ALGI MORSKIE SUSZONE - KOMBU BIO 25 g - PORTO MUINOS

SKŁADNIKIalgimorskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnikekologiczny)OPISSuszone w temperaturze poniżej 42C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓBPRZYGOTOWANIAGotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna: 745 kJ/ 179 kcal;Tłuszcz:

idź do sklepu
ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 25 g - PORTO MUINOS

ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 25 g - PORTO MUINOS

SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt wytworzony zwodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40C), pocięty i zapakowany.Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku.Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa.Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu.Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mi

idź do sklepu
ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO 25 g - PORTO MUINOS

ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO 25 g - PORTO MUINOS

SKŁADNIKI algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z natur

idź do sklepu
ALGI MORSKIE SUSZONE - DULSE BIO 25 g - PORTO MUINOS

ALGI MORSKIE SUSZONE - DULSE BIO 25 g - PORTO MUINOS

SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSuszone w temperaturze poniżej 42C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 937 kJ / 224 kcal; Tłuszcz: 0,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowoda

idź do sklepu
ALGI MORSKIE SUSZONE - NORI PŁATKI BIO 25 g - PORTO MUINOS

ALGI MORSKIE SUSZONE - NORI PŁATKI BIO 25 g - PORTO MUINOS

SKŁADNIKIalgi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli. Pieczone mogą być spożywane jako przekąska.Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.Najbardziej lekkostrawne, o czerwonej barwi

idź do sklepu
ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) - PORTO MUINOS

ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) - PORTO MUINOS

SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie wakame (Undaria pinnatifida)OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatek. Gotowane jako dodatek do dań z RYB i owoców morza lub do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronów i hamburgerów. 4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionegoWartość

idź do sklepu
Wodorosty NORI suszone płatki BIO 25g PORTO MUINOS

Wodorosty NORI suszone płatki BIO 25g PORTO MUINOS

Składniki: wodorosty Nori* (Porphyra spp.) Spos b przyrządzania: Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni. Wartość odżywcza w 100g:wartość energetyczna - 306 kcal/909 kJbiałko - 33,2 gwęglowodany - 7,1 g; w tym cukier - <0,5 gtłuszcz - 1,1 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,49 gbłonnik - 22,9 gs d - 0,7 g Produkt: WEGETARIAŃSKIKraj prod

idź do sklepu
Wodorosty KOMBU suszone BIO 25g PORTO MUINOS

Wodorosty KOMBU suszone BIO 25g PORTO MUINOS

Składniki: wodorosty kombu* (Laminaria ochroleuca) Spos b przyrządzania: Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Kombu powiększa objętość do siedmiu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 35-40 minut. Wartość odżywcza w 100g:wartość energetyczna - 183,5 kcal/759,6 kJbiałko - 7,1 gwęglowodany - 16,4 g; w tym cukier - <0,5 gtłuszcz - 2,1 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,59 gbłonnik - 35,3 gs d - 2,35 g Produkt:

idź do sklepu
Wodorosty WAKAME suszone BIO 25g PORTO MUINOS

Wodorosty WAKAME suszone BIO 25g PORTO MUINOS

Składniki: wodorosty Wakame* (Undaria pinnatifida) Spos b przyrządzania: Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do czternastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 15-20 minut. Wartość odżywcza w 100g:wartość energetyczna - 304,9 kcal/1,277,1białko - 16,8 gwęglowodany - 38 g; w tym cukier - <0,5 gtłuszcz - 2,7 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 1,2 gbłonnik - 30,7 gs d - 3,5 g Produkt:

idź do sklepu
Wodorosty sałatkowe suszone MIX BIO 25g PORTO MUINOS

Wodorosty sałatkowe suszone MIX BIO 25g PORTO MUINOS

Skład: wodorosty: Sałata Morska*(Ulva spp.), Wakame*(Undaria pinnatifida), Nori*(Porphyra spp.)Spos b przyrządzania: Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Wartość odżywcza w 100g:wartość energetyczna - 237 kcal/989,5 kJbiałko - 22,6 gwęglowodany - 17,3 g; w tym cukier - <0,5 gtłuszcz - 1,6 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,

idź do sklepu