Ryusen Hamono VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - stal 69 warstwowa VG-10Rękojeść - czarne drewno pakkaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 23,8 cmDługość ostrza - 13,5 cmSzerokość klingi - 2,7 cmGrubość klingi - 1,8
Ryusen Hamono VG-10 Nóż Santoku 17 cm Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - stal 69 warstwowa VG-10Rękojeść - czarne drewno pakkaTwardość - 61
Ryusen Hamono VG-10 Nóż Szefa kuchni 21cm Wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym z powodzeniem posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Dane techniczne: Ostrze - stal 69 warstwowa VG-10Rękojeść - czarne drewno PakkaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 33,6 cmDługość ostrza - 21
Ryusen Hamono VG-10 Nóż Szefa kuchni 18cm Wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym z powodzeniem posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Dane techniczne: Ostrze - stal 69 warstwowa VG-10Rękojeść - czarne drewno PakkaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,5 cmDługość ostrza - 18