Komplet 2 noży Satake Nashiji Natural. Zestaw składa się z noża Santoku i uniwersalnego noża kuchennego.Dane techniczne:NÓŻ SANTOKU:ostrze: stal 420J2twardość- 56 HRC +/- 1długość ostrza: 17 cmdługość całkowita:30 cmszerokość klingi: 4,5 cmgrubość klingi: ok. 1,8 mmwaga: ok. 90 gNÓŻ UNIWERSALNY 12 cm:ostrze: stal 420J2twardość: 56 HRC +/- 1długość ostrza: 12 cmdługość całkowita: 23,5 cmszerokość klingi: 3 cmgrubość klingi: ok. 2 mmwaga: ok. 52 gZestaw jest zapakowany w tradycyjne drewniane pudełko.
Uniwersalny japoński nóż Satake, służy do krojenia produktów mniejszej i średniej wielości oraz obierania warzyw i owoców. Sprawdzi się także podczas szatkowania czosnku.Długość ostrza: 13,5 cmMateriał: wytrzymała stal nierdzewna z dodatkiem molibdenu, rękojeść- materiał Pakkawood
Nóż Yanagi-Sashimi z serii Satake Megumi Classic, stal 420J2, długość ostrza 21 cmNóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do sieb
Nóż Yanagi-Sashimi z serii Satake Tomoko, stal 420J2, długość ostrza 20,5 cmNóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.Ost