Kapusta Kilastor Cechy odmiany: - 140-145 dni wegetacji - pewność uprawy, ze względu na odporność na kiłę kapusty - wysoka zdrowotność roślin oraz tolerancja na wewnętrzne zbrunatnienie główek - wysoki plon wyrównanych główek - dobrze utrzymuje zielony kolor podczas długotrwałego przechowywania - przydatne na świeży rynek i do przetwórstwa, w zależności od gęstości sadzenia (4-6kg) Zastosowanie: - świeży rynek i przetwórstwo, - możliwość długiego przechowywania
Kapusta Storidor Do bardzo długiego przechowywania Cechy odmiany: główki 2,5 – 3,5 kg, o atrakcyjnym mocno zielonym kolorze, utrzymującym barwę w trakcie przechowywania, wysoki plon i jakość dzięki dużemu wyrównaniu i jednolitości kształtu główek polowa tolerancja na trudniejsze warunki uprawy główka stabilna osadzona na wysokim głąbie – ta cecha ułatwia sprawny zbiór w trakcie wegetacji, odznacza się silnym i szybkim wzrostem, szybko rozrastającą się rozetą liściową, zatrzymująca parowanie wody
Kapusta Preludium Okres wegetacji 52 - 57 Opis odmiany: -główka o masie 0,8-1,2 kg -do nasadzeń od połowy marca do początku kwietnia -na zbiór od połowy maja do początku czerwca.
Kapusta Cordesa Okres wegetacji 110 dni. Odporność na kiłę kapusty. Odporność na Tipburn. Wielkość główek 1,5 - 2,5 kg. Produkcja letnia i jesienna. Zastosowanie: świeży rynek, produkcja letnia i jesienna Uwagi: wysoka odporność na kiłę kapusty
Kapusta Wiratoba okres wegetacji 140 - 145 dni duża główka, okrągła 1,5 - 2,5 kg liść woskowany, odporny na choroby wysoka tolerancja na mróz silny wzrost roślin, duża rozeta liściowa wokół główki krótki głąb i doskonała struktura wewnętrzna Zastosowanie: uprawy jesienne na świeży rynek i do przechowania doskonały produkt na gołąbki i do przetwórstwa Uwagi: optymalny termin sadzenia od połowy maja do początku czerwca główka wysoko osadzona, niepodatna na zagniwanie od dołu
Kapusta Baikal Wysoka tolerancja na niskie temperatury późna odmiana o 155 - 165 dniach wegetacji liście karbowane waga główki 1,5 - 2,2 kg ciemnozielony kolor główki odporna na pękanie wysoka zdrowotność w polu wysoka odporność na niskie temperatury Zastosowanie: świeży rynek i do przechowywania
Kapusta Miletta Zdrowotnosc i odpornosc na stres. odmiana sredniowczesna 105-110 dni wegetacji; glówki zbite, dorastające do 2-2,5 kg; liscie mocno pofaldowane; okres wegetacji 105-110 dni; doskonala, zbita struktura wewnetrzna. Zastosowanie: przeznaczona na swiezy rynek i dla przetwórstwa; mozliwosc uprawy w drugim cyklu (nasadzenia do końca czerwca), z przeznaczeniem na krótkie przechowywanie. Uwagi: wysoka odpornosc na tipburn i zagniwanie glówek od spodu.
Kapusta Nebraska późna odmiana, o 150 - 160 dniach wegetacji liście mocno karbowane waga główki: 1,5 - 2,0 kg intensywny nalot woskowy główki zwarte, o niebieskozielonej barwie odporna na pękanie Zastosowanie: świeży rynek i do przechowywania Uwagi: wysoka tolerancja na niskie temperatury
Jarmuż Winnetou Idealne wyrównanie. Odmiana heterozyjna przeznaczona na zbiór jesienno-zimowy; wysokie wyrównanie roslin w polu; wysoki potencjal plonotwórczy; liscie ciemnozielone, silnie pokarbowane, bez tendencji do rozjasniania w okresie późnej jesieni; rosliny do 1m wysokosci; wysoka tolerancja na mrozy. Zastosowanie: odmiana przeznaczona do przemyslu i na swiezy rynek. Uwagi: polecana do uprawy z rozsady 3,5-4 roslin na m2.
Brukselka Maximus Tworzy okrągłe główki o wielkości około 25 mm. Charakteryzuje się wysoką odpornością na wybijanie w pędy nasienne. Maximus jest odmianą późną polecaną na świeży rynek oraz do przemysłu na mrożonki. Odmiana o okresie wegetacji 125 dni. Norma wysiewu: 0,5kg/ha lub 200 tys.szt./ha. Obsada: 30 tys. szt./ha.
Brukselka Profitus łatwa w uprawie rośliny o silnym wigorze wyrównane, kuliste główki duża ilość zbitych główek na łodydze duży udział główek o małym kalibrażu gładkie główki o wysokiej jakości pozbiorczej Zastosowanie: na świeży rynek i dla przemysłu Uwagi: do uprawy na wszystkich rodzajach gleb na glebach zasobnych zaleca się obniżenie dawki azotu nasadzenia po 20 maja
Ogórek Maxwell Owoc: owoce o długość 19 - 23 cm wytwarza 1 - 3 owoców w węźle lekko żebrowane, ciemnozielone, wyrównanej wielkości Roślina: średnia siła wzrostu i krótkie międzywęźla łatwa w pielęgnacji, nie wymaga cięcia jak i ogłowienia pędu głównego otwarty pokrój dający swobodny przepływ powietrza tolerancyjna na mączniaka prawdziwego
Papryka Pirouet wielkość owoców 130 - 140g, grube ścianki, owoc o 2 - 3 komorach, w trakcie dojrzewania przebarwia się na unikalny pomarańczowy kolor Roślina: silny wigor, bardzo dobra wczesność, duży potencjał produkcyjny, niski pokrój rośliny ułatwia uprawę w odkrytym gruncie, równomierne rozmieszczenie owoców na roślinie, zalecana do produkcji w tunelu foliowym oraz odkrytym gruncie. Zalety dla handlowca: doskonały smak, atrakcyjny kolor i kształt.
Pomidor Epundo owoce o masie 150-160g, o wyrównanym okrągłym kształcie - kalibraż wyrównany przez cały sezon - jednolicie wyrównane, bez podatności na przebarwienia i pękanie - twarde i trwałe, doskonałe do sprzedaży w sieciach supermarketów - dobra wczesność i wysoki plon całkowity Roślina: - rośliny o otwartym pokroju i wzniesionych liściach - bardzo dobre wiązanie owoców w każdych warunkach uprawowych - stabilny wigor przez cały okres wegetacji - dobra wczesność i wysoki plon całkowi
Pomidor Romindo - kształt owalny o masie 90-120 g - wielkość owoców i kształt bardzo wyrównany - owoce wybarwiają się na jednolity kolor - intensywnie czerwony kolor - delikatna struktura wewnętrzna owoców - odmiana przeznaczona do zbioru na pojedyncze owoce - owoce długo zachowują wysoką jakość handlową po zbiorze Roślina: - roślina zbalansowana, łatwa w prowadzeniu - bardzo dobre wiązanie owoców przez cały okres uprawy - szybki rozwój gron