Aromatyczna zupa o charakterystycznym, intensywnym smaku borowików. Z dodatkiem łazanek idealnie sprawdzi się jako rozpoczęcie uroczystego wigilijnego posiłku. Zapachem przypomina sezon jesiennych grzybobrań. Składniki: Makaron łazanki 45% (mąka pszenna, jaja), borowik suszony (12%), mąka pszenna, marchew suszona, sól, cebula suszona, ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki, ziele angielskie, pieprz. Zawartość warzyw suszonych min. 25% Może zawierać mleko, seler, gorczycę, orzechy. Wartość odżywcza w 1
Zupy Babci Zosi - Żurek 75g Tradycyjna rozgrzewająca i sycąca polska zupa, która znakomicie sprawdza się w chłodne zimowe dni. Babcia Zosia najchętniej gotuje ją na białej kiełbasie i podaje zabieloną gęstą śmietaną z chrzanem i połówką jajka ugotowanego na twardo. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zawartość torebki z warzywami wsypać do 750 ml (3 szklanki) zimnej wody, dodać 1 łyżkę masła lub oleju, zamieszać i gotować przez 20 minut. 2. Następnie mieszankę z przyprawami dokładnie wymieszać w 250 ml (1 szkla
Zupy Babci Zosi - Zupa z soczewicy 100 g Jej smak zaczerpnięty został z kulinarnych wypraw do Północnej Afryki. Mieszanka przypraw i ziarna czerwonej soczewicy sprawiają, że zupa nie tylko jest aromatyczna, ale również pożywna. Babcia Zosi zupę z soczewicy gotuje nieco dłużej, aby ziarna z soczewicy rozpadły się, a zupa nabrała jedwabistego smaku. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia. 2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i go
Tylko naturalne składniki bez GMO Składniki obu torebek: ziemniaki suszone, dynia suszona 20%, ziemniak suszony płatek, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), cukinia suszona 6%, sól morska, płatki drożdżowe, cebula płatek, pomidor proszek, przyprawa curry (zawiera gorczycę), natka kolendry, czosnek, kmin rzymski, pieprz cayenne, pieprz czarny, gałka muszkatołowa. Może zawierać mleko, gluten, orzechy. Wartość odżywcza w 100 ml po przyrządzeniu*: wartość energetyczna: 95 kJ/
Barszczu czerwonego nikomu nie trzeba przedstawiać. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego nie tylko wigilijnej wieczerzy, ale również rodzinnych spotkań przy stole. Babcia Zosia podaje go z różnymi dodatkami - uszkami, krokietami, czy ugotowanymi ziemniakami. Składniki: buraki suszone (min. 25%), suszony sok z buraka (min. 10%), suszony sok jabłkowy, kwas: suszony kwas mlekowy, sól morska, cebula suszona, marchew suszona, pieprz czarny, ziele angielskie,, liść laurowy. Może zawierać gluten, mleko, se
Opis: Włoszczyzna suszona to doskonała baza do przyrządzania zup, sosów i innych potraw. Kompozycję pożywnych warzyw i ziół wystarczy gotować 15 minut aż warzywa staną się miękkie i nadadzą potrawie smak i apetyczny aromat. Oznaczenia producenta: brak Składniki: Marchew, pasternak, por, seler, pietruszka, lubczyk. Alergeny: Seler. Może zawierać: gluten, mleko, gorczycę, orzechy. Wartości odżywcze w 100g: Kraj pochodzenia producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: brak informac
Pomidorowa z Ryżem 95 g Królowa polskich zup, uwielbiana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Pomidorówka Babci Zosi jest delikatna, lekka i aromatyczna. Aby była bezglutenowa, serwujemy ją z ryżem. Babcia Zosia twierdzi, że najlepiej smakuje z łyżką kwaśnej śmietany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia. 2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 15 minut na małym ogniu. 3. Polecamy zaprawić śmietaną lub jogurtem