Herbaty zielone są najbardziej popularne w krajach wschodnioazjatyckich. Nie poddawane są one procesowi fermentacji, lecz ich liście są mocno podgrzewane, dzięki temu zachowują barwę oliwkowozieloną. Herbaty zielone są bardziej gorzkie niż czarne, a kolor naparu jest jaśniejszy i przybiera jasnożółtą, słomkową barwę. W zależności od gatunku zielonej herbaty stosujemy odpowiednią temperaturę wody i czas parzenia. Wpływają one nie tylko na kolor naparu, ale także na walory smakowe i właściwości herbaty.
Herbaty zielone są najbardziej popularne w krajach wschodnioazjatyckich. Nie poddawane są one procesowi fermentacji, lecz ich liście są mocno podgrzewane, dzięki temu zachowują barwę oliwkowozieloną. Herbaty zielone są bardziej gorzkie niż czarne, a kolor naparu jest jaśniejszy i przybiera jasnożółtą, słomkową barwę. W zależności od gatunku zielonej herbaty stosujemy odpowiednią temperaturę wody i czas parzenia. Wpływają one nie tylko na kolor naparu, ale także na walory smakowe i właściwości herbaty.
Herbaty czarne określane są mianem herbat całkowicie sfermentowanych. Proces fermentacji (zwany także utlenianiem lub oksydacją) ma ogromny wpływ na późniejszą jakość herbaty. Właściwie przeprowadzony nadaje herbacie intensywnej barwy, smaku i aromatu. W zależności od regionu w jakim herbaty są uprawiane istnieją różnice w metodach obróbki liści. Zawsze jednak mamy do czynienia z sześcioma podstawowymi etapami: więdnięcie, zwijanie, fermentowanej, suszenie, sortowanie i pakowanie gotowego produktu. Od
Herbata China Yunnan Golden Dynasty 50g Herbaty czarne określane są mianem herbat całkowicie sfermentowanych. Proces fermentacji (zwany także utlenianiem lub oksydacją) ma ogromny wpływ na późniejszą jakość herbaty. Właściwie przeprowadzony nadaje herbacie intensywnej barwy, smaku i aromatu. W zależności od regionu w jakim herbaty są uprawiane istnieją różnice w metodach obróbki liści. Zawsze jednak mamy do czynienia z sześcioma podstawowymi etapami: więdnięcie, zwijanie, fermentowanej, suszenie, sor
Herbata czarna Dzikość serca 50g Składniki: czarna herbata liściasta , aromat , miłorząb japoński, granat, morwa, goja, kwiat krokosza. Czarna herbata liściasta z dodatkiem nietypowych owoców goi i białej morwy oprószona została drobnymi listkami eukaliptusa oraz płatkami orientalnych kwiatów krokosza i granatu. Ta wyjątkowa kompozycja cieszy nie tylko kolorem, ale przede wszystkim kwiecisto-owocowym smakiem z wyraźną przewagą opuncji figowej. Ponadto jagody goi i owoce morwy mają dużo właściwości prozd
Herbata czarna Tabu 50g Składniki: czarna herbata liściasta, trawa cytrynowa, aromaty, truskawka liofilizowana, żurawina liofilizowana. Wyprodukowane w Polsce.
Herbata zielona Sencha Poziomka 50g Składniki: zielona herbata liściasta sencha, owoc poziomki 3%, aromaty. Wyprodukowana w Polsce
Naturalna herbata czerwona Opis: Duży brązowy liść o specyficznym aromacie, czerwonawo-brązowym naparze i ziemistym smaku. Składniki: herbata Pu-Erh pochodząca z prowincji Yunnan. Temperatura parzenia: 100 C Czas parzenia: 3-5 min Kraj pochodzenia: Chiny.
Herbata czerwona - PU-ERH Grejpfrut 50g Składniki; czerwona herbata liściasta , hibiskus, skórka pomarańczy, aromat. Wyprodukowano w Polsce.
Herbata czerwona - PU-ERH Żurawina 50g Składniki: herbata liściasta, owoc żurawiny 3 %, aromat. Wyprodukowano w polsce.
Skład: Aronia, jabłko, jarzębina, hibiskus, wiśnia, skórka róży, głóg, tarnina, bez czarny, liofilizowana truskawka, aromat. Sposób parzenia: 8-10 min / 100ºC Masa netto: 50g
Opis: Mieszanka owocowa z kawałkami jabłka, śliwki, hibiskusa, aronii, maliny, czarnego bzu, jarzębiny, głogu, owoc jeżyny i liść, skórką róży i rodzynkami o słodkim aromacie maliny. Czas parzenia: 10-12 minut Temperatura parzenia: 100C Masa netto: 50g
Opis: Herbata zielona Gunpowder z dodatkiem drobno ciętej wanilii o przyjemnym waniliowym aromacie. Czas parzenia: 2-3 minuty Temperatura parzenia: 75-80 C Masa netto: 50g
Opis: Zielona herbata typu Gunpowder z dodatkiem owocu maliny, kiwi, banana oraz płatkami bławatka o ciekawym, słodkim aromacie owoców tropikalnych. Czas parzenia: 2-3 minuty Temperatura parzenia: 75-80 C Masa netto: 50g
Herbata owocowa - Nalewka Babuni 50g Bukiet suszonych owoców składający się z kwiatu hibiskusa, łupin owocu róży, tarniny, aronii, czarnego bzu, jabłka, śliwki, kandyzowanego owocu ananasa, suszonej i liofilizowanej wiśni, rodzynek a wszystko to przyprawione jest intensywnym owocowo-alkoholowym aromatem. Idealny napój do deserów.