OPIS W skład zestawu wchodzi Suribachi i Surikogi. Suribachi to w dosłownym tłumaczeniu - "miska do mielenia", która służy do kruszenia i przygotowywania mieszanek aromatycznych ziół i nasion nie tylko w kuchni azjatyckiej. Ma tradycyjny japoński kształt oraz nieszkliwione, prążkowane wnętrze, które zwiększa efektywność podczas ścierania przypraw. Na zewnątrz brązowa, szkliwiona ceramika. Podwyższone krawędzie ułatwiają trzymanie, a rozszerzona podstawa zapewnia stabilność. Surikogi to drewniany tłucze
OPIS Nóż Funayuki to profesjonalny nóż kuchenny, wykonany z dwóch rodzajów japońskiej stali nierdzewnej. Rdzeń ostrza to molibdenowo - wanadowa stal nierdzewna AUS-8A, zaś obie strony ostrza pokryte są stalą nierdzewną SUS405. Dzięki temu nóż jest bardzo ostry, odporny na rdzę i korozję, zaś ponowne naostrzenie nie stanowi większego problemu Funayuki to wysokiej jakości nóż japoński z ostrą końcówką. W Japonii używa się go głównie do krojenia ryb. Odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych jak i leworęcz
OPIS Chipsy z soczewicy, które są idealne jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do dań z ryżu lub makaronu. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SKŁADNIKI mąka z soczewicy* 38 %, olej słonecznikowy*, skrobia ziemniaczana*, mąka ziemniaczana*, skrobia kukurydziana*, mieszanka przypraw z chili* 3 % (pomidor*, sól, lukrecja*, imbir*, czosnek*, pieprz cayenne*, pieprz czarny*, korzeń lubczyka*, ekstrakt z papryki*, ekstrakt z cytryny*), sól morska, kurkuma* (*certyfikowany składnik
OPIS Odpowiedni do dań z warzywami, zup, sałatek i dressingów. SKŁADNIKI olej z prażonych nasion SEZAMu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
OPIS Sos otrzymany w wyniku tradycyjnej japońskiej fermentacji przez 9 miesięcy. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda, nasiona SOI*, sól morska, solone shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnikekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
OPIS Cienkie plasterki marynowanego imbiru są używane jako dodatek do sushi wraz z sosem wasabi i SOJOWYm. SKŁADNIKI imbir* (60 %) cukier trzcinowy* ocet* woda sól kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce
OPIS Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda ziarno SOI* PSZENICA* sól morska Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce
OPIS Ekologiczna kokosowa alternatywa MLEKA stanowi doskonałe uzupełnienie w kuchni orientalnej, a w szczególności potraw z curry. Charakteryzuje się delikatną konsystencją oraz głębokim aromatem. SPOSÓBPRZYGOTOWANIA Przed użyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI esktrakt z miąższu kokosa* (80 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
OPIS Czerwone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Czerwony kolor zawdzięcza czerwonemu chili. Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu w woku, dodać makaron i mleczko kokosowe. Gotuj przez kilka minut, do uzyskania pożądanej gęstości potrawy. Produktpasteryzowany. Opakowanie zawiera 8 sugerowanych porcji produktu. SKŁADNIKI papryka chili czerwona* (
OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, wodorosty wakame* (0,5 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut, odcedź makaron na sitku. SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą. SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą. SKŁADNIKI mąka z ryżu czarnego* (55 %), mąka z ryżu brązowego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI prażone ORZESZKI ZIEMNE* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2614 kJ /631kcal Tłuszcz - 51,75 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,5 g Węglowodany - 12,9 g w tym cukry - 4,8 g Błonnik - 6,8 g Białko - 25,2 g Sól - 0g INFORMACJA ALERGENNA może zawierać inne ORZECHY ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI prażone ORZECHY NERKOWCA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)