Tytuł: Czerwone złoto Tytuł oryginalny: Rotes gold: Ein kulinarischer Krimi Autor: Tom Hillenbrand Przekład z języka niemieckiego: Anna Krochmal, Robert Kędzierski Stron: 348 Okładka: miękka ze skrzydełkami Cena detaliczna: 34,99 zł Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się za
Tytuł: Diabelski owoc Tytuł oryginalny: Teufelsfrucht: Ein kulinarischer Krimi Autor: Tom Hillenbrand Przekład z języka niemieckiego: Anna Krochmal, Robert Kędzierski Stron: 348 Okładka: miękka ze skrzydełkami Cena detaliczna: 34,99 zł Data premiery: 22 września 2016 Kryminał dla smakoszy! Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potra