OPIS Pod względem botanicznym dziki ryż to nie ryż, ale dzika trawa wodna, która rośnie na brzegach jezior i rzek i jest zbierana z łodzi. Zebrane ziarna ryżu mają kolor zielono-brązowy i mają wysoką zawartość wody. Dopiero po wysuszeniu w temperaturze 110 - 120 °C ziarna ryżu zmieniają kolor na brązowo-czarny. Dziki ryż można wykorzystać jako dodatek do różnych potraw, jako nadzienie w połączeniu z warzywami, w zupach lub jako dodatek do sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsypać szklankę dzikiego ryżu do
OPIS Sok bezpośrednio tłoczony z żurawiny wielkoowocowej. Sok posiada naturalnie kwaśny i cierpki smak. Produkt pasteryzowany. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. SKŁADNIKI sok z owoców żurawiny wielkoowocowej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
OPIS Sok bezpośrednio tłoczony z żurawiny wielkoowocowej. Posiada naturalnie kwaśny i cierpki smak. Produkt pasteryzowany. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI sok z owoców żurawiny wielkoowocowej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
OPIS Sok bezpośrednio tłoczony z owoców grejpfruita a nie z soku zagęszczonego (koncentratu). Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI sok z owoców czerwonego grejpfruita* (Citrus paradisi) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
OPIS Sok bezpośrednio tłoczony z owoców pomarańczy a nie z soku zagęszczonego (koncentratu). Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI sok z owoców pomarańczy* (Citrus sinensi) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
OPIS Sok posiada naturalnie cierpki smak. Pasteryzowany. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. Przed otwarciem wstrząsnąć. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI bezpośredni sok ze świeżych owoców żurawiny wielkoowocowej* (Vaccinum macrorarpon). (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 15 dni.
OPIS Trufle letnie to rzadkie grzyby, które występują w większych ilościach na terenie Włoch. Są tak cenne, iż mieszkańcy kontrolują ich zbiór. Produkt świetnie komponują się z sosami, sałatami i wszelkimi potrawami, gdzie potrzebne są cienkie plasterki trufli do wykończenia i przyozdobienia dania. Ponadto mogą być uzupełnieniem posiłków z dziczyzny i wołowiny. Smakosze lubią je dodawać do małż. Trufla letnia doskonale sprawdza się jako grzyb przyprawowy. SKŁADNIKI trufle letnie (Tuber Aestivum Vitt.)
OPIS Letnia wersja trufli jest nadzwyczaj pożądana, gdyż zawiera cenne składniki odżywcze. Tak naprawdę trufle letnie w kawałkach są tym, czym jeszcze 15 lat temu był na stołach homar. Trufle letnie to rzadkie grzyby, które występują w większych ilościach na terenie Włoch. Są tak cenne, iż mieszkańcy kontrolują ich zbiór. Trufle letnie świetnie komponują się z sosami, sałatami, potrawami z dziczyzny i wołowiny. Smakosze lubią je dodawać do małż. Trufla letnia doskonale sprawdza się jako grzyb przyprawow
OPIS Sos truflowy o delikatnym smaku i intensywnym aromacie, gęsty i przyjemnie kremowy. Bardzo wydajny i uniwersalny produkt, o szerokiej gamie zastosowań. Idealnie sprawdzi się jako aromatyczny dodatek do risotto, dań głównych i farszów makaronowych. Wyśmienicie podkreśli smak każdej pizzy i kanapek. SKŁADNIKI pieczarka dwuzarodnikowa (Agaricus bisporus), oliwa z oliwek extra virgin, oliwki czarne, trufla letnia (Tuber Aestivum Vitt.) 4 %, sól, kapary, ANCHOIS, aromat, pieprz. INFORMACJA ALERGENNA M