Odmiana o wolnym wzroście, idealna do uprawy w doniczkach. Liście stosowane jako przyprawa, świeże lub suszone, nasiona w zalewie lub jako likier. Liście należy zbierać przed zawiązaniem kwiatów, a ziarna na koniec lata.
Odmiana o bardzo dużym plonie zielonej masy z przeznaczeniem do zbioru na zielono i do kwaszenia. Wymaga gleby niezbyt ciężkiej, żyznej, dostatecznie wilgotnej. Stanowisko słoneczne. Siew powtarza się parokrotnie od bardzo wczesnej wiosny do połowy sierpnia. Przeznaczenie: doskonały jako dodatek do wszelkiego rodzaju potraw, sałatek, kanapek, surówek oraz jako przyprawa.
Odmiana średnio wczesna z dużymi biało-kolcowymi brodawkami, bardzo plenna. Owoce nie tworzą pustych komór nasiennych. Siać w rzędach pojedynczo lub gniazdowo po 2-3 nasiona. Odmiana odporna na parcha dyniowatych i bardzo tolerancyjna wobec mączniaka rzekomego. Przeznaczenie: doskonałe do kwaszenia na ,,ogórki małosolne", przetwórstwa oraz bezpośredniego spożycia.
Odmiana tworząca jednolite owoce, długości 12-15 cm. Bardzo plenna i wydajna, przeznaczona do uprawy szklarniowej wiosną i jesienią. Odmiana odporna na choroby.
Odmiana wczesna, plenna, niezwykle słodka i smaczna. Korzenie o dł. 18-22 cm, gładkie, intensywnie wybarwione o wysokiej zawartości cukru i suchej masy, który nie kumuluje azotanów i metali ciężkich. Korzenie odporne na czernienie. Okres wegetacji ok. 110 dni. Odporna na zgorzel siewek, mączniaka prawdziwego, Xanthomonas, Cercospora carote, Pythium. Zastosowanie: doskonała do produkcji niekonserwowanych przetworów i soków.
Odmiana wysoka do uprawy przy palikach. Owoce wyjątkowo duże - 200g, twarde, mięsiste o doskonałym smaku. Wysiew nasion do ciepłego pomieszczenia, konieczne jest pikowanie rozsady w rozstawie 10x10 cm. Wysadzać do gruntu należy po przejściu majowych przymrozków do połowy czerwca. Pomidor lubi glebę zasobną w składniki pokarmowe, w dobrej kulturze, niezbyt ciężką. Przeznaczenie: polecany do bezpośredniego spożycia oraz na przetwory.
Wysoko rosnąca odmiana pomidora koktajlowego w kształcie okrągłych wisienek o średnicy 2-2,5 cm. Owoce mają kolor czerwono-brązowy i są bardzo smaczne.
Odmiana karłowa, wolno rosnąca, idealna do uprawy w pojemnikach i na balkonach. Owoce żółte, małe, okrągłe, o wadze ok. 15-20 g. Odmiana bardzo dekoracyjna. Przeznaczenie: do bezpośredniego spożycia i jako dekoracja półmisków. Również jako roślina ozdobna.
Pomidor o dużych, mięsistych owocach (do 280g i 8 cm długości) w kształcie śliwki. Odmiana o niekończącym wzroście. Owoce dojrzewają po 70 dniach od posadzenia. Przeznaczenie: jedna z najlepszych odmian do sosów i przecierów. Wskazówka: pomidor wykorzystuje składniki pokarmowe z głębszych warstw gleby, dlatego w płodozmianie dobrze umieścić go po roślinach korzeniących się płycej, np. kalarepie, cebuli, ogórku, porze, selerze.
Bardzo wyrównana, średnio wczesna odmiana do uprawy pod osłonami. Owoce czerwone, cylindryczne, nieco wydłużone, o masie do 110 g, lśniące, bez zielonej piętki. Przeznaczenie: odmiana o przedłużonej trwałości po-zbiorczej. Nadaje się do produkcji przetworów. Wskazówka: zaleca się wyższe nawożenie saletrą wapniową i systematyczne nawadnianie.
Pomidor o mięsistych owocach osiągających do 350 g, pomarańczowych, bardzo smacznych. Prawie bezpestkowy miąższ. Rośliny nie samo kończące. Długi okres zbiorów. Odmiana tolerancyjna wobec werticiliozy i fuzariozy. Przeznaczenie: idealna odmiana do przetwórstwa. Wskazówka: odpowiedni dobór odmian tolerancyjnych na choroby i szkodniki pozwala ograniczyć stosowanie chemicznych środków ochrony roślin.