Szarpana Wieprzowina w Sosie Śliwkowym z Wekowni to, po prostu, nowa bardzo aromatyczna wersja tego coraz popularniejszego dania. "Pulled Pork" jest, jak wiadomo, potrawą, której przygotowanie wymaga czasu i umiejętności. Przede wszystkim, trzeba ją piec długo i w niskiej temperaturze z odpowiednio dobranymi dodatkami i przyprawami. Tę wersję szarpanej wieprzowiny sporządza się, oczywiście, z łopatki wieprzowej. Jej smak to, w główniej mierze, zasługa autorskiej receptury Szefa Kuchni restauracji Bawełna.
Ragu z Dzika to wolno duszona łopatka z dzika, w pomidorach z podgrzybkiem, warzywami, czerwonym winem i przyprawami. Wystarczy podgrzać aby cieszyć się tym fantastycznym smakiem. Ragu można podać z ulubionym makaronem, kaszą lub ziemniakami. Oczywiście pasuje również do ryżu, a także kopytek, czy placków ziemniaczanych.
Klopsiki Wieprzowe w Sosie Pieczeniowym z Wekowni to delikatne klopsy z łopatki wieprzowej w aromatycznym sosie pieczeniowym. Idealnie komponują się z kaszami i makaronami. Świetnie pasują do ulubionych obiadowych surówek z kiszonej kapusty, czy buraczków. Doskonałe gotowe danie obiadowe. Wystarczy otworzyć słoik i podgrzać jego zawartość. Szybkie danie, które idealnie trafi w smak wielbicieli kuchni tradycyjnej. Jednocześnie lekkostrawne i pożywne. Idealne na troszkę chłodniejsze dni, albo wieczorem po w
Klopsiki z Dzika w Sosie Myśliwskim od Wekowni 490g to ekskluzywne wyraziste danie restauracyjne w słoiku! W rzeczywistości to13 delikatnych pulpecików w aksamitnym sosie z dodatkiem podgrzybków, ogórka kiszonego, ziół i przypraw. Najlepiej smakują z grubą kaszą - jak jęczmienny pęczak, gotowanymi, odsmażanymi na patelni ziemniakami lub pajdą wiejskiego chleba. Spróbuj Ich również z kluskami kładzionymi, lanymi lub kopytkami. Dobrze pasuje do nich również grillowane warzywa: papryka, cukinia i bakłażan.
Klopsiki Cielęce w Sosie Warzywnym to niewielkie pulpety z delikatnej cielęciny w aromatycznym sosie z papryką, bakłażanem i pomidorami pelati. To kolejny pomysł na szybki obiad. Wystarczy podgrzać i dodać ulubione dodatki. To wyrafinowane połączenie inspirowane kuchnią śródziemnomorską zachwyci niejednego smakosza!
Gulasz z Dzika to wspaniałe, danie pełne szlachetnego smaku. Delikatne kawałki mięsa z dzika ze starannie wyselekcjowanymi dodatkami sprawiają, że danie to docenią wszyscy! W gulaszu znajdziecie warzywa, borowiki, śliwki i oczywiście aromaty czerwonego wina, ziół i starannie dobranych przypraw.
Pasta wątróbkowa pochodzi prosto z menu restauracji Bawełna w Łodzi. Jedną z bestsellerowych przystawek w restauracji jest foccacia z pastami, stąd pomysł aby zawekować również pasty. Pasta wątróbkowa ma wyrazisty i lekko słodki smak, który uzyskaliśmy dodając odrobinę porto. Pasta jest idealna do jedzenia z pieczywem, foccacią, czy grissini. Sprawdzi się idealnie jako przekąska na imprezie, ale także w podróży.
Zalewajka z Podgrzybkami po Łódzku to tradycyjna regionalna potrawa. Gotowana na zakwasie żytnim z podgrzybkami i ziemniakami. Wystarczy ją tylko podgrzać! Nie tylko dla Wegetarian!
Surówka z Kapusty Kiszonej z Wekowni to doskonale skomponowana sałatka z kiszonej kapusty z jabłkiem. Gotowy do jedzenia dodatek do dań. Odkręcamy słoik i po prostu serwujemy do obiadu. Idealnie pasuje do niemal każdego dania, zarówno mięsnego, z rybą, jaki jarskiego.
Dżem z Pomarańczy 220g Dżem pomarańczowy swój doskonały smak zawdzięcza urozmaiceniu smaków cytrusów. Aromat słodki i delikatny bez charakterystycznej dla pomarańczy goryczy. Idealny zarówno jako dodatek do jesienno – zimowej herbaty czy grzanego wina, jaki i na ciepłe tosty lub świeżutkie ciasto. Dżem z pomarańczy WEKOWNI, świetnie się komponuje również z ostrymi serami.
Wegańska pasta z fasoli, to nasz bestsellerowy wek wegański! Wyjątkowy smak pasty uzyskaliśmy dzięki dodaniu do niej naszej sprawdzonej kompozycji przypraw, a swój urozmaicony smak zawdzięcza dodaniu słodkich, polskich, suszonych śliwek. Nasza pasta z fasoli idealnie smakuje ze świeżym pieczywem lub focaccią.
Tradycyjny Bigos Staropolski oparty na wypróbowanych rodzinnych przepisach. Z mięsem, kiełbasą, suszonymi grzybami i śliwkami oraz odrobiną miodu. Z mnóstwem ziół i przypraw.
Rillettes Wieprzowe to długo gotowana łopatka wieprzowa, która staje się tak delikatna, że mięso staje się miękkie i możliwe do smarowania.