Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIsok malinowy* (70 %), cukier trzcinowy* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSok tłoczony ze świeżych, ekologicznych malin z dodatkiem cukru trzcinowego, pasteryzowany. Doskonały do picia po rozcieńczeniu jako dodatek do deserów i napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 724 kJ/171 kcalTłuszcz - 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 gWęglowodany - 42 gw tym cukry - 40 gBiałko - 0,2 gSól - 0,01 gUWAGIPrzed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząstecz
SKŁADNIKIpomidory*, sok pomidorowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 111 kJ / 26 kcal; Tłuszcz: 0,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: Węglowodany: 4,6 g; w tym cukry: Białko: 1,2 g; Sól:ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI ekologiczny sok z aloesu. OPIS Sok można pić samodzielnie lub w połączeniu z innymi sokami. Producent sugeruje, aby pić sok w porcjach 20 ml, trzy razy dziennie. Opakowanie zawiera 16 sugerowanych porcji po 20 ml. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 13 kJ/4 kcal Tłuszcz:
SKŁADNIKI algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z natur
SKŁADNIKIprażone ziarna SEZAMu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2731 kJ / 660 kcal Tłuszcz: 58 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g Węglowodany: 6 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 3 g Białko: 27 g Sól: 0,11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu
SKŁADNIKIMLEKO owcze*, MLEKO kozie*, sól morska, podpuszczka mikrobiologiczna (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZawartość tłuszczu w suchej masie 45%. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1193 kJ / 285 kcal Tłuszcz: 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g Węglowodany:
SKŁADNIKItruskawki*, skoncentrowany sok winogronowy*, sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSporządzono ze 102 g owoców na 100 g gotowego produktu. Bez dodatku pektyn.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 796 kJ / 188 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 45 g w tym cukry - 44 g Białko - 0,7 g Sól - 0,02 gZALECANE WARUNKI RPZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni
SKŁADNIKI anyż*, bazylia*, kozieradka*, cząber*, czosnek*, cebula*, oregano*, majeranek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Doskonała kompozycja przypraw skutecznie podnosząca walory smakowe i zapachowe każdej sałatki.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIPotassium alun (ałun potasowy)OPIS"Pochodzący z Syrii minerał ałunu Alepii jest w 100% naturalny i doskonale sprawdza się jako dezodorant o wielu korzystnych właściwościach. Zawiera sole potasu i aluminium, które są składnikami naturalnie występującymi w przyrodzie. Nie zawiera alkoholu, perfum, barwników, konserwantów, składników pochodzenia zwierzęcego i roślinnego. Wyjątkowo bezpieczny nawet dla alergików, którzy źle tolerują klasyczne dezodoranty ekonomiczny. Skuteczny od pierwszej aplikacji
SKŁADNIKIkwiat kocanki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIEPić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIfasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy g
SKŁADNIKI sok z białych winogron, przecier z truskawek (20 %), sok z aronii, syrop z winogron, sok z czarnego bzu, sok z jeżyn, żelazo (glukonian żelaza (II)), witamina C (kwas L-askorbinowy) OPISSuplement diety. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Produkt nie zawiera alkoholu. Przed spożyciem wstrząsnąć.Zawartość w dziennej porcji dla kobiet w ciąży (90 ml) żelazo: 15 mg (50 %)** witamina C: 66 mg (63 %)
SKŁADNIKI ekologiczne ORZECHY BRAZYLIJSKIE 100 %.OPIS Ekologiczne ORZECHY BRAZYLIJSKIE delikatne i łagodne w smaku. Polecamy przede wszystkim jako niezwykle odżywczą przekąskę, dodatek do płatków zbożowych, ciast i innych deserów.UWAGAProdukt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2857 kJ / 693 kcalTłuszcz - 67 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 gWęglowodany - 4,2 gw tym cukry - 2,3 gBłonnik - 7,5 gBiałko - 14 gSól - 0,01 gINFORMACJA ALERG
SKŁADNIKIsok gruszkowy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSmak soku zależy od odmiany owoców. Mętność i osad to zjawisko naturalne (naturalna pozostałość drobnych cząstek miąższu). Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 189kJ / 44 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 11,0 g w tym cukry: 10,0 g Białko:
SKŁADNIKImięso* produkty pochodzenia zwierzęcego* (49 %), ryba ze zrównoważonego rybołówstwa i produkty pochodzenia rybnego (ŁOSOŚ min. 4 %), SKORUPIAKI i mięczaki (krewetki min. 4 %), minerały, oleje* i tłuszcze*, produkty pochodzenia roślinnego (algi morskie)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 91 g/100 gbiałko surowe: 13 %węglowodany: 16 %tłuszcz surowy: 6 %błonnik surowy: 0,7 %popiół surowy: 2 %wilgotność: 77,7 %wapń: 0,37 %fosfor: 0,34 %sód: 0,2 %magnez