Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIpłatki OWSIANE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1567 kJ / 372 kcalTłuszcz - 7,1 gw
SKŁADNIKIczerwone porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca - pektyna, regulator kwasowości - kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czerwonej porzeczki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 508 kJ / 120 kcal Tłuszcz - 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
SKŁADNIKIowoc głogu*, kwiat głogu*, ziele bukwicy*, ziele serdecznika*, ziele krwawnika*, szyszki chmielu*, płatki róży*, liść pokrzywy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSuplement diety. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut.ZALECANE SPOŻYCIEPić 2 razy dziennie.UWAGISuplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w cią
SKŁADNIKIkaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcj
SKŁADNIKI koncentrat pomidorowy* (66 %), SER ricotta* (6 %)(35 % tłuszczu w suchej masie), marchew*, papryka*, cebula*, syrop z agawy*, woda, SER śmietankowy* (3 %)(65 % tłuszczu w suchej masie), olej słonecznikowy*, sól, SER emmentaler* (45 % tłuszczu w suchej masie), koncentrat soku z cytryny*, bazylia*, tymianek*, pieprz*. (certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.Odpowiedni dla wegetarian.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPodgrzać w garnku i p
SKŁADNIKIRyż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISTradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu - kilka dni. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 812 kJ / 193 kcal Tłuszcz - 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany - 29 g w tym cukry: 26 g Błonnik - 2,0
SKŁADNIKIcynamon* 30 %, szałwia* 23 %, oregano* 8 %, lukrecja*, kardamon*, imbir*, goździki*, werbena cytrynowa* 6 %, trawa cytrynowa*, pieprz czarny*, ekstrakt z cynamonu*, olejek imbirowy*, kolendra*, koziaradka pospolita* (*certyfikowany składnik ekologiczny)UWAGIZawiera lukrecję - chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIsok malinowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSok tłoczony ze świeżych, ekologicznych malin, pasteryzowany. Doskonały do bezpośredniego spożycia oraz jako dodatek do deserów i napojów.UWAGIPrzed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 132 kJ / 31kcal Tłuszcz:
SKŁADNIKI kawa arabica* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISJasno palona, o lekkiej cielistości z bogatą kwiatową paletą smaków, o niskiej kwasowości, typowa dla regionu kawowego w południowej Etiopii.Pakowano w atmosferze ochronnej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKawę można zaparzać tradycyjnie w filiżance zalewając wrzątkiem, przy użyciu filtra lub kawiarki.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIsok jabłkowy* (95 %), mięta* (5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSmak soku zależy od odmiany owoców i ziół. Mętność i osad to zjawisko naturalne (naturalna pozostałość drobnych cząstek miąższu). Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 192 kJ / 47 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 10 g w tym cukry: 9,8 g Białko: 0,11 g Sól: 0,02 gUWAGI Przed spożyciem wstrząsnąćZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzecho
SKŁADNIKIwoda, puree z moreli*, cukier* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Ekologiczny nektar morelowy, nie z koncentratu. Zawartość przecieru owocowego minimum 40 %. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 243 kJ/57 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 13 g w tym cukry: 12 g Białko: < 0,5 g Sól: < 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
SKŁADNIKIkawa palona mielona Espresso (100%)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, mąka z PSZENICY durum* z suszonymi pomidorami* (3 %), mąka z PSZENICY durum* z suszonym szpinakiem* (2 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1470 kJ / 350 kcal Tłuszcz - 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
SKŁADNIKIORZECHY LASKOWE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczne ORZECHY LASKOWE to bardzo pożywny owoc leszczyny. Są podstawowym składnikiem mieszanki studenckiej. Zmielone grubo lub na mąkę wchodzą w skład ciast, past i innych deserów. Doskonale smakują jako dodatek do pieczenia chleba lub do porannej owsianki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2785 kJ / 674 kcalTłuszcz - 62 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,5 gWęglowodany - 11 gw tym cukry - 4,6 gBiałko - 14 gSól -
SKŁADNIKIwoda, puree z mango*, cukier* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Ekologiczny nektar z mango, nie z koncentratu. Zawartość przecieru owocowego minimum 35 %. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 282 kJ/66 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 14 g w tym cukry: 14 g Białko: 0,5 g Sól: < 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.