Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKI *bezpośrednio tłoczony sok z pomidorów* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z pomidorów oraz pasteryzację.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 71 kJ / 17 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,02 g Węglowodany: 2,9 g w tym cukry: 2,8 g Błonnik: 0,2 g Białko: 0,8 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp 4C nie dłużej niż 4
SKŁADNIKIkwiat mniszka*100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB UŻYCIA i DAWKOWANIEJedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI liść morwy białej* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMorwa biała jest niewielkim drzewem liściastym pochodzącym z Azji. Napary z jej liści, są w smaku słodkawe i delikatne.Morwa biała reguluje poziom cukru we krwi. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 250 mlSPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 łyżeczkę zalać szklanką wrzątku (250 ml) i p
SKŁADNIKInierafinowany cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, syrop glukozowy*, MASŁO*, sproszkowany JOGURT z odtłuszczonego MLEKA*, koncentrat soku z czarnej porzeczki*, acerola w proszku*, tłuszcz kakaowy*, alkohol* (0,2 %), aromat czarnej porzeczki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2043 kJ / 488 kcal Tłuszcz: 22,4 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14,1 g; Węglowodany: 63,9 g; w tym cukry: 58 g; Białko: 4,2 g; Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNAmoże zaw
SKŁADNIKIsyrop z agawy* 100 % (zawiera chlorofil 1% z liści agawy) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Ekologiczny syrop z agawy z chlorofilem jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Charakteryzuje się delikatnie miętowym posmakiem i dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1260 kJ / 297 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy
SKŁADNIKIMLEKO krowie* (3,5 % tłuszczu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZawartość laktozy < 0,1%. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 264 kJ / 63 kcal Tłuszcz: 3,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g; Węglowodany: 4,7 g; w tym cukry: 4,7 g; Białko: 3,2 g; Sól: 0,12 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +4 do +20 stopni C. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOrzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako dodatku do zup. Ale jest jeszcze wiele innych sposobów jego przygotowania, na przykład z sosem pomidorowym lub pesto, t
SKŁADNIKI liść mięty pieprzowej* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIEPić 1-2 razy dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI rozmaryn* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI truskawki* (75%), syrop z agawy* (21%), koncentrat soku winogronowego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku z cytryny*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, koncentrat czarnego bzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWyśmienity mus truskawkowy, słodzony sokiem z agawy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 425 kJ / 100 kcal Tłuszcz - < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - < 0,1 g Węglowodany - 23 g w tym cukry - 23 g Błonnik - 2,1 g Białko - < 0,5 g
SKŁADNIKIekologiczny sok z granatuOPISPrzed spożyciem wstrząsnąć.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 260 kJ/61 kcal Tłuszcz:
SKŁADNIKIpłatki kasztanowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne płatki kasztanowe wytwarzane z kasztanów jadalnych mogą być stosowane jako samodzielna przekąska lub pożywny dodatek do jogurtów, musli, wypieków oraz deserów. Charakteryzują się delikatnie słodkim i orzechowym smakiem, stanowiąc doskonałe urozmaicenie codziennej diety.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1589 kJ / 375 kcalTłuszcz - 2,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 gWęglowodany - 81 gw tym cukry - 26 g
SKŁADNIKIsurowy cukier trzcinowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDo ciast i ciasteczek, trufli i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1602 kJ/378 kcal Tłuszcz: 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 81 g w tym cukry: 77,6 g Białko: 4,7 g Sól: 0,08 gWARTOŚĆ ODŻYWCZA NA PORCJĘ (7 g kakao i 100 ml MLEKA) Wartość energetyczna: 363 kJ/87 kcal Tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g Węg
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMakaron polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1465 kJ / 344 kcal Tłuszcz - 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g Węglowodany - 68 g w tym cukry - 2,2 g Błonnik - 4,0 g Białko - 12 g Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać inne ZBOŻA ZAWIE
SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcalTłuszcz - 3,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycon