Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8-10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,2 gBłonnik: 3,4 gBiałko: 12 gSól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
SKŁADNIKIPapryka ostra* 50,4 %, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, sok z pigwowca*, ocet*, sól morska*, czosnek*, suszone pomidory*, mąka ziemniaczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny sos z ostrej papryki chili. Opakowanie zawiera 22 sugerowane porcje produktu. Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 799 kJ / 189,5 kcal Tłuszcz: 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 36 g w tym cukry: 2
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ typ 630*, JAJA* (10 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMakaron idealny do zup. Nadaje się również do sałatek oraz dań azjatyckichSPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 6 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1577 kJ / 372 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,9 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 13 gSól: 0,04 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, ch
SKŁADNIKImak niebieski* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna - 2133 kJ / 517 kcalTłuszcz - 42 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,9 gWęglowod
SKŁADNIKIkolendra* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSuszone w temperaturze poniżej 42C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 937 kJ / 224 kcal; Tłuszcz: 0,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowoda
SKŁADNIKIekologiczna kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami OPIS Ekologiczna kawa arabica - kraj pochodzenia Peru. Pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Charakteryzuje się wyszukanym, pełnym i intensywnym aromatem i smakiem.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do filiżanki wsypać 8-10 g kawy i zalać wrzącą wodąZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki
SKŁADNIKI ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, MIGDAŁY* 9 %, morwa biała* 2,8 %, kawa mielona* 0,5 %, wanillia Bourbon*(*certyfikowany składnik ekologiczny) zawartość masy kakaowej min. 55 %WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2476kJ / 597 kcal Tłuszcz: 45 g; w tym kwasy nasycone: 26 g; Węglowodany: 36 g; w tym cukry: 34 g; Błonnik: 7 g; Białko: 7 g; Sól: 0,2 g.INFORMACJA ALERGENNAProdukt zawiera MIGDAŁYZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchy
SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcalTłuszcz - 3,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone
SKŁADNIKI bazylia* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczne prażone MIGDAŁY WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna - 2622 kJ/ 634 kcalTłuszcz - 53 gwtym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,5 gWęglowodany - 12,0 gw tym cukry - 3,5 gBłonnik - 8,5 gBiałko - 23 gSól - 0,07 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SEZAM i inne ORZECHY.UWAGAMimo dołożenia wszelkich starań, produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek.Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWAN
SKŁADNIKIczosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDoskonale nadaje się jako dodatek do zup, sosów, past, twarogów, sałatek czy potraw mięsnych. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych zalecamy dodawać pod koniec gotowania.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIprażone ORZECHY NERKOWCA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISŹródło białka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2595 kJ/627 kcal Tłuszcz - 51,6 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 9,2 g Węglowodany - 15 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 8,3 gBiałko - 21,5 g Sól - 0,02 gUWAGA Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek.Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać. INFORMACJA ALER
SKŁADNIKIrooibos* 70 %, cynamon* 11 %, imbir* 4 %, karob*, palona cykoria*, kardamon* 2,5 %, goździki* 1,5 %, pieprz czarny*, olejek cynamonowy*, olejek imbirowy*, olejek kardamonowy*, ekstrakt z wanilii* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIATorebkę zalać świeżo przegotowaną wodą i zaparzać przez 7 minut lub dłużej w celu uzyskania mocniejszego smaku.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczna guma guar 100 %.OPISEkologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów. Sposób przygotowania: należy rozpuścić 1 g gu