Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIolej słonecznikowy* virgin (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOlej przeznaczony do stosowania na surowo. Idealnie podkreśla smak ciepłych dań. Olej filtrowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 3404 kJ/828 kcal Tłuszcz - 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 10 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 26 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 56 g Węglowodany - 0,0 g w tym cukry - 0,0 g Białko - 0,0 g Sól - 0,0 g Witamina E - 58 mg (483 % dziennej referencyj
SKŁADNIKIPokrzywa liść *, Owoc róży * Trawa cytrynowa*, Szałwia*, Lukrecja*, Koper włoski *, Liść maliny *, Liść podagrycznika *, Ziele hyzopu *, Nasiona marchwi*, Korzeń marchwi *. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB UŻYCIAJedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIekologiczna chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 100 %.OPISEkologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską może stanowić ciekawy dodatek do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1824 kJ/443 kcalTłuszcz - 31 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,0 gWęglowodany - 2,0 gw tym cukry - 1,0 gBiałko
SKŁADNIKI Azot Całkowity (N) – 6% (Azot organiczny (N) – 6%) Pięciotlenek Fosforu Całkowity (P2O5) 5% Tlenek Potasu rozpuszczalny w wodzie (K2O) 13% Tlenek Magnezu całkowity (MgO) 2% Trójtlenek Siarki rozpuszczalny w wodzie (SO3) 10% Węgiel organiczny (C) – 18%, Materia Organiczna 43% Wyprodukowano wyłącznie z surowców dozwolonych do upraw ekologicznych wedługZałącznika I Rozporządzenia Komisji (WE) nr 889/2008OPIS Nawóz BiOgardena Owoce Warzywa Rośliny Ozdobne to nowoczesny ekologiczny nawóz dłu
SKŁADNIKI ekologiczny len złoty 100 %.OPIS Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo! Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2056 kJ / 498 kcal Tłuszcz - 37 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,7 g Węglowodany - 4,2 g w tym cukry - 1,7 g Błonnik - 26 g Białko - 24 g Sól - 0,11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI ocet z ekologicznego wina jabłkowegoOPISOcet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego. Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek. Produkt niepasteryzowany.UWAGA Przed spożyciem wstrzą
SKŁADNIKIśliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPowidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 524 kJ / 123 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 30 g w tym cukry: 21 g Białko: 1,4 g Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 st. C. nie dłużej niż 48 godzin.
SKŁADNIKImąka z ciecierzycy* (40 %), skrobia ziemniaczana*, olej słonecznikowy*, mąka ziemniaczana*, mąka kukurydziana*, sól, cebula w proszku*, natka pietruszki*, czosnek w proszku* (0,36 %), oregano*, rozmaryn* (0,25 %), przeciwutleniacze: ekstrakty z rozmarynu*, kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Pakowano w atmosferze ochronnejWARTOŚĆ ODŻYWACZA W 100 gWartość energetyczna - 1681 kJ/403 kcal Tłuszcz - 14 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 g Węglowodany - 58 g w tym cuk
SKŁADNIKIsproszkowany sok z trzciny cukrowej*, baza gumowa*, glukoza*, syrop z agawy*, aromat limonki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt bezterminowy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki* 58 %, koncentrat soku jabłkowego*, oliwa z oliwek extra virgin*, olej słonecznikowy*, syrop ryżowy*, mąka PSZENNA hydrolizowana*, mąka ryżowa*, pasteryzowane MLEKO świeże *, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEgo*, substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu)*, witamina B1 (monoazotan tiaminy) (*składniki ekologiczne) OPISCiastka z PSZENICY płaskurki dla dzieci, ktore ukończyły 6 miesiąc życia. Produkt zawiera naturalnie wystepujące cukry z soku jabłkowego i syropu ry
SKŁADNIKI kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 43 kJ / 10 kcal Tłuszcz - 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 2,0 g w tym cukry - 0,1 g Białko - 0,7 g Sól - 2,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.
SKŁADNIKIsyrop kukurydziany*, skoncentrowany sok owocowy z wisni* (8 %), jabłek* (*certyfikowanyskładnik ekologiczny)OPISEkologiczny lizak z syropu kukurydzianego oraz zagęszczonych soków owocowych. Produkt wegetariański.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1546kJ / 364kcalTłuszcz: 0,2 g;w tym kwasy nasycone: 0 g;Węglowodany: 90,1 g;w tym cukry: 55,4 g;Białko:0,4 g;Sól: 0 gZALECANE MIEJSCE PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIwoda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOwa* (15 %), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po odsączeniu) Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal; Tłuszcz: 2,6 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g; w tym cukry: 0,3 g; Błonnik: 4,8 g; Białko: 6,6 g; Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca)OPISKsylitol, nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksyli
SKŁADNIKIocet z ekologicznego wina jabłkowegoOPISOcet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego. Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek. Produkt niepasteryzowany.UWAGA Przed spożyciem wstrząsn