Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKI ocet z ekologicznego wina jabłkowegoOPISOcet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego. Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek. Produkt niepasteryzowany.UWAGA Przed spożyciem wstrzą
SKŁADNIKIcukier trzcinowy* (31 %), ORZECHY LASKOWE * (23 %), tłuszcz kakaowy*, MLEKO w proszku pełne* (17 %), miazga kakaowa*, wanilia*. Masa kakaowa minimum 36 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2490 kJ / 598 kcal Tłuszcz - 44 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 19 g Węglowodany - 40 g w tym cukry - 38 g Błonnik - 3 g Białko - 9 g Sól - 0,17 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać MIGDAŁYZALECANE WARUNHKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodny
SKŁADNIKIwoda, ryż* 9 %, olej słonecznikowy*, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego*, guma guar*, guma gellan, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDoskonale nadaje się do gotowania i pieczenia. Produkt UHT.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAProdukt może być stosowany na zimno lub na gorąco. Wstrząsnąć przed spożyciem.Nie nadaje się do ubijania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 390 kJ/94 kcal Tłuszcz - 7,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g kwasy tłuszczowe jednon
SKŁADNIKIwoda, olej słonecznikowy* (15 %), SOJA* (6,2 %), syrop glukozowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól morska. (*certyfikowany składni ekologiczny)OPISNaturalnie bez glutenu i laktozy. Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz ubijania. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych. Wstrząsnąć przed spożyciem. Produkt UHT.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W celu ubicia produkt należy schłodzić. Po wyjęciu z lodówki zmiksować na najwyższych obrotach. W trakcie ubijania d
SKŁADNIKIsól, cukier trzcinowy*, suszone warzywa* 13,5 % (cebula* 5 %, SELER* 5 %, marchew* 3,2 %, pietruszka* 0,3 %), skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, ekstrakt z drożdży, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Kostki warzywne Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, są idealne do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.SPOSÓB PRZYGOTOWANIARozpuścić 1 kostkę w 0,5 l wrzącej wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 836 kJ / 199 kcal Tłuszcz - 4,7 g w ty
SKŁADNIKImiazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2768 kJ/ 672 kcal Tłuszcz: 64,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 40,5 g; Węglowodany: 7,4 g; w tym cukry: 0,5 g; Białko: 8,8 g; Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHYZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze 15-18 stopni C. Chronić przed ciepłem.
SKŁADNIKI jagoda czarna* (Vaccinium myrtillus), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca - pektyny, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna Jagoda Pychotka 80 % owoców, pasteryzowana. Owocowy produkt do smarowania sporządzony z 80 g owoców jagody czarnej na 100 g wyrobu gotowego.Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 523 kJ / 127 kcal (6%**)Tłuszcz - 0 g (0%**)w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g (0%**)Węglowodany - 3
SKŁADNIKIolej kokosowy* virgin (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDoskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Produkt nierafinowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 3367 kJ / 819 kcalTłuszcz - 91 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 86 gWęglowodany - 0 gw tym cukry - 0 gBiałko - 0 gSól - 0 gUWAGAZestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cecha naturalną i nie wpływa na jakość produktu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze od 15 do 25 C. Chronić przed
SKŁADNIKIoliwa z oliwek extra virgin* tłoczona na zimno (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWyśmienita ekologiczna oliwa z oliwek, bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Doskonale komponuje się z różnego typu sałatkami. Jest również odporna na wysokie temperatury, dzięki czemu może być wykorzystywana do krótkotrwałego podgrzewania bądź smażenia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal Tłuszcz: 100 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 19 g jednonienasycone kwasy tłuszczowe
SKŁADNIKIchipsy jabłkowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne suszone chipsy jabłkowe bez gniazd nasiennych, idealne jako samodzielna przekąska. Doskonałe jako zamiennik konwencjonalnych słodyczy i tradycyjnych chipsów. Polecamy do pochrupania zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1455 kJ / 344 kcalTłuszcz - 0,4 gw t
SKŁADNIKIjagoda czarna* (Vaccinium myrtillus) (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Zawiera naturalnie wystepujące cukry.WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz - 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 30 g w tym cukry - 4,5 g Białko - 1,2 g
SKŁADNIKIwiśnie* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBez dodatku cukrów. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 479 kJ / 113 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 26 g w tym cukry: 22 g Błonnik: 2,8 g Białko: 1,0 g Sól: 0,05 gUWAGAMoże zawierać fragmenty pestek.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać
SKŁADNIKItruskawki* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczajaca: pektyny, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 454 kJ / 107 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy nasycone: 0,2 g Węglowodany: 24 g w tym cukry: 22 g Błonnik: 2,6 g Białko: 0,7 g Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w temp. ok. +4
SKŁADNIKIocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOcet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Kwasowość: 6 %.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIjagody goji suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne jagody goji są jednym z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mogą być spożywane zarówno na surowo, jak również stanowić dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów oraz z gorącą wodą (jako herbata ziołowa).UWAGAZalecane spożycie jagód od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1552 kJ / 367 kcalT