Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIolej z nieprażonych ziaren arganii* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Nadaje się do pieczenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 3404 kJ / 828 kcal Tłuszcz - 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 42 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 33 g Witamina E - 6,4 mg (50% dziennej referencyjnej wartości spożycia) Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, biała i soli.INFORMACJA ALERGENNAWyprodukowano w zakładzie przetwarzającym O
SKŁADNIKIMaltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.OPISZakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatk
SKŁADNIKIfasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt sterylizowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 399 kJ / 95 kcal; Tłuszcz: 0,6 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g; w tym cukry: 0,7 g Błonnik: 6,1 g Białko: 6,3 g; Sól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKImiazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier trzcinowy nierafinowany* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa 85 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2564 kJ / 621 kcal Tłuszcz: 53,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 33,6 g; Węglowodany: 20,4 g; w tym cukry: 14 g; Białko: 8,2 g; Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHYZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze 15-18
SKŁADNIKIwoda, olej kokosowy*, masło shea*, olej słonecznikowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), koncentrat soku z marchwi*, koncentrat soku z cytryny*, sól morska, olejek cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2226 kJ/541 kcal Tłuszcz: 60 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 44 g Węglowodany: 0,3 g w tym cukry: 0,3 g Białko: 0 g Sól: 0,8 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni Celsjusza
Produkt sprzedawany na kilogramy.Opakowanie: Karton.Podana cena za jeden kilogram.Zalecane przechowywanie w temp. 1–5CCeny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.
SKŁADNIKIgrys kukurydziany* 70 %, kasza jaglana* 30 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1622 kJ / 382 kcalTłuszcz - 2,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 gWęglowodany - 81 gw tym cukry - 1,1 gBłonnik - 2,7 gBiałko - 8,9 gSól < 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym nienasłonecznionym miejscu.
Produkt sprzedawany na sztuki.Opakowanie: tacka.Podana cena za jedną sztukę.Zalecane przechowywanie w temp. 1-5C Ceny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.
Produkt sprzedawany na kilogramy.Opakowanie: siatka.Podana cena za jeden kilogram.Zalecane przechowywanie w temp. 5C Ceny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.
SKŁADNIKIekologiczny ocet jabłkowy. Kwasowość 5 %.UWAGAOsad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIsól morska, skrobia kukurydziana*, masło shea*, ekstrakt drożdżowy, olej słonecznikowy*, cebula* (0,5 %), marchew* (0,5 %), pietruszka*, kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozpuścić kostkę w 1/2 litra wrzącej wody lub dodać w trakcie gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przygotowanego bulionuWartość energetyczna: 27 kJ / 6 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 0,6 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0,9 gINFORMACJA ALERGENNA
SKŁADNIKIkawa arabica mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZrównoważona, naturalnie łagodna kawa o doskonałym aromacie. Pakowano w atmosferze ochronnej. Intensywność: 3/5SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZaparzać za pomocą filtra lub kafeterii tłokowej. Optymalna ilość to 1 miarka na filiżankę kawy. Używać przegotowanej, lekko ostudzonej wody.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
SKŁADNIKI Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus paracasei.OPISZakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT prz
SKŁADNIKIkoncentrat pomidorowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 437 kJ / 104 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 20 g w tym cukry - 16 g Błonnik - 3,4 g Białko - 4,2 g Sól - 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciagu 3-4 dni.
SKŁADNIKIlen brązowy (siemię lniane)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo!Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek.WARTOŚĆ