Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
Global Ukon Zestaw Nóż Szef kuchni 20 cm + Nóż do obierania 9 cm Dwuczęściowy zestaw noży Global to wspaniała okazja, aby przekonać się o niezrównanej jakości japońskich noży. Kucharz otrzymuje niezbędne narzędzia do codziennej pracy, od krojenia i plastrowania mięsa i ryb, po obieranie i szatkowanie warzyw i owoców. Te dwa solidne noże są jak niezawodny przepis na sukces w kuchni – niezależnie od stopnia umiejętności kulinarnych użytkownika. Zestaw zawiera: Global Ukon Nóż Szefa kuchni 20 cm Global
Global Ukon Zestaw Nóż Szef kuchni 20 cm + Nóż uniwersalny 15 cm + Nóż do obierania 9 cm Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 15 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty oraz oraz nóż do obiernia idealny do obróbki małych produktów. Zestaw zawiera: Global Ukon Nóż Szefa kuchni 20 cm Global Ukon Nóż uniwersaln
Global Ukon Zestaw 4 noży do steków 13 cm Ekskluzywny komplet do serwowania steków w postaci dwóch widelców i dwóch noży, które stanowią estetyczną i funkcjonalną całość. Noże wykonano z solidnej stali kutej, a na ostrzach umieszczono specjalne mikroząbki, które tną mięso gładko i bezboleśnie. Zęby widelców są na tyle ostre i długie, żeby poradzić sobie nawet z bardzo grubymi stekami. Każdy miłośnik mięs smażonych lub pieczonych doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak wiele detali wpływa na sukces potr
Global Ukon Nóż uniwersalny 15 cm Średniej wielkości, poręczny nóż, który świetnie się nadaje do krojenia różnego rodzaju produktów, a także do obierania owoców lub warzyw i usuwania z nich gniazd. Lekkie, cienkie ostrze – mniejsze niż w nożu szefa i większe niż w nożu do obierania – może też w razie potrzeby służyć do sprawiania mięsa lub filetowania ryb. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 27,5 cmDługość ost
Global Ukon Nóż do obierania 9 cm Niewielki, poręczny nóż przeznaczony do obierania i krojenia owoców lub warzyw, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Pełnowymiarowa rękojeść została specjalnie wyprofilowana – tak, aby uchwyt był jak najwygodniejszy. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie odczuwając przy tym znużenia. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 19,0 cmD
Global Ukon Nóż Santoku żłobiony 14 cm Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCD
Global Ukon Nóż do bułek 15 cm Praktyczny nóż kuchenny z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i podawania kanapek, pomidorów, ananasów oraz innych owoców z twardą skórką. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA
Global Ukon Nóż Santoku żłobiony 18,5 cm Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HR
Global Ukon Nóż do warzyw 14 cm Nóż kuchenny przeznaczony do siekania i krojenia wszystkich rodzajów warzyw, bez konieczności nadmiernego przyciskania ostrza. Szeroka klinga pozwala uzyskać cienkie jak bibuła plastry i ułatwia przenoszenie składników do salaterki lub na patelnię. Pięta, czyli fragment ostrza znajdujący się najbliżej rękojeści, ma kształt kwadratu i służy do usuwania np. oczek z ziemniaków czy szypułek. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona pi
Global Ukon Nóż do pieczywa 22 cm Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 35,5 cmDługość ostrza – 22,0 cmSzerokość kli
Global Ukon Orientalny Nóż Szefa kuchni 18 cm Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa
Global Ukon Nóż Szefa kuchni 20 cm Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Santoku 18 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -31,0 cmDługość ostrza - 18,0 cmSzerokość klingi - 5,0 cmG
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż uniwersalny 15 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -26,5 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 3,5
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż do obierania 9 cm Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -20,5,0 cmDługość ostrza - 9,0 cmSzerokość klingi - 3,0 cmGrubość klingi - 2,0 mmSposób ostrzenia - szlif dwustron