Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
Bisbell Listwa Magnetyczna Orzech 35 cm Przechowywanie noży kuchennych na listwie magnetycznej firmy Bisbell to idealne rozwiązanie dla niewielkich kuchni, a łatwy do niej dostęp ułatwi przygotowywanie posiłków. Znakomita wentylacji ułatwi przechowywanie nawet najbardziej wymagających noży kuchennych, a ich identyfikacja nie będzie już sprawiać problemów. Listwa magnetyczna o długości 35 cm pomieści do 5 noży, a drewniano z której została wykonana nie zarysuje znajdującej się na niej przedmiotów, pod war
Takeshi Saji SRS-13 Jeleni róg Ręcznie kuty nóż Szefa 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-13Rękojeść - róg jeleniTwardość - 64 HRC
Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny świetnie się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal 3 warstwowa Aogami SuperRękojeść - czarna micartaTwardość - 65 HRC +/-1 Długość całkowita - 27,0 cmDługość ostrza - 15 cmSzerok
Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal 3 warstwowa Aogami SuperRękojeść - czarna micartaTwardość - 65 HR
Nóż kieszonkowy Higonokami 90 mm Banshu Hamono Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa. Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku. Dane techniczne: Rodzaj stali - rdzewna Aogami#2Twardość ostrza - 61 HRC +/- 2Długość
Nóż kieszonkowy Higonokami 70 mm Banshu Hamono Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa. Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku. Dane techniczne: Rodzaj stali - rdzewna Aogami#2Twardość ostrza - 61 HRC +/- 2Długość
Nóż kieszonkowy Higonokami 40 mm Banshu Hamono Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa. Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku. Dane techniczne: Rodzaj stali - rdzewna Aogami#2Twardość ostrza - 61 HRC +/- 2Długość
Nóż kieszonkowy Higonokami 90 mm Banshu Hamono Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa. Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku. Dane techniczne: Rodzaj stali - rdzewna MonosteelTwardość ostrza - 60 HRC +/- 2Długoś
Nóż kieszonkowy Higonokami 75 mm Banshu Hamono Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa. Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku. Dane techniczne: Rodzaj stali - rdzewna MonosteelTwardość ostrza - 60 HRC +/- 2Długoś
Nóż kieszonkowy Higonokami 68 mm Banshu Hamono Higonokami to doskonały wybór dla osób ceniących klasyczne japońskie konstrukcje, ich historia wywodzi się z XIX wieku. Nóż Higonokami charakteryzuje prosta budowa, niska cena oraz bardzo duża wartość użytkowa. Historia noży Higonokami wywodzi się z końca epoki samurajów, co powodowało zmianę profilu kowali na wytwarzanie przedmiotów przeznaczonych do codziennego użytku. Dane techniczne: Rodzaj stali - rdzewna MonosteelTwardość ostrza - 60 HRC +/- 2Długoś
Zestaw 3 noży kuchennych Satake Sakura w drewnianym pudełku Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo wanadowej hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz
Satake Nashiji N Zestaw 2 noży kuchennych Santoku+Sashimi Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż Yanagi-Sashimi 21 cm to idealny wybór dla każdego miłośnika przygotowywania sushi. Na życzenie moż
Satake Kotori Zestaw Noży kuchennych uniwersalny + Santoku Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce
Satake Hiroki Zestaw Noży uniwersalny + szefa kuchni Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie
Satake Daichi Nóż uniwersalny 12 cm Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny. Dane techniczne: Ostrze - stal 69 warstwowa rdzeń MVS10CobRękojeść - drewno pakkaTwardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 23 cmDłu