Japońskie noże kuchenne - bezpośredni dystrybutor

Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!

idź do sklepu
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 13 cm R-2 Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R2Rękojeść - kość byczaTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 25 cmDługość ostrza - 13 cmSzerokość klingi - 2,9 cmGrubość k

  • Cena: 2 299.00 zł
idź do sklepu
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa 24cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa 24cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 24 cm R-2 Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R2Rękojeść - kość byczaTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita -

  • Cena: 3 999.00 zł
idź do sklepu
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa 18cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa 18cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 18 cm R-2 Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze noża szefa kuchni pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R2Rękojeść - kość byczaTwardość - 63 HRC +/- 1Dł

  • Cena: 2 799.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Zen Black VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Tojiro Zen Black VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Black Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 32,5 cmDługość ostrz

  • Cena: 579.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Zen Black VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

Tojiro Zen Black VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

Nóż kuchenny szefa kuchni 24 cm Tojiro Zen Black Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń

  • Cena: 779.00 zł
idź do sklepu
Takeshi Saji Blue Steel Nóż do obierania ręcznie kuty 9 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż do obierania ręcznie kuty 9 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny do obierania ręcznie kuty 9 cm Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi  Rękojeść - czarno-szara micarta Twardość - 61 +/- 1 HRC  Długość całkowita - 20,0 cm Długość ostrza

  • Cena: 1 599.00 zł
idź do sklepu
Takeshi Saji Blue Steel Nóż uniwersalny ręcznie kuty 15 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż uniwersalny ręcznie kuty 15 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny uniwersalny ręcznie kuty 15 cm Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi  Rękojeść - czarno-szara micarta

  • Cena: 1 899.00 zł
idź do sklepu
Takeshi Saji Blue Steel Nóż uniwersalny ręcznie kuty 13 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż uniwersalny ręcznie kuty 13 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny uniwersalny ręcznie kuty 13 cm Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi  Rękojeść - czarno-szara micarta

  • Cena: 1 699.00 zł
idź do sklepu
Takeshi Saji Blue Steel Nóż Bunka ręcznie kuty 17 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż Bunka ręcznie kuty 17 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny Bunka ręcznie kuty 17 cm Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi  Rękojeść - czarno-szara micarta Twardość - 61 +/- 1 HRC  Długość całkowita - 29,5 cm Dł

  • Cena: 2 099.00 zł
idź do sklepu
Takeshi Saji Blue Steel Nóż szefa ręcznie kuty 24 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż szefa ręcznie kuty 24 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny szefa ręcznie kuty 24 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Nóż szefa o długości 24 cm pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej,

  • Cena: 2 399.00 zł
idź do sklepu
Takeshi Saji Blue Steel Nóż szefa ręcznie kuty 18 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż szefa ręcznie kuty 18 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny szefa ręcznie kuty 18 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza noża szefa pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, m

  • Cena: 2 099.00 zł
idź do sklepu
Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Amakusa Binsui KW-201

Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Amakusa Binsui KW-201

Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Amakusa Binsui KW-201 Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Amakusa Binsui, wydobywany w prefekturze Kumamoto w Japoni. Zwany również jako "biały kamień" ("jo-haku-to"). W Japonii kamienie Amakusa wykorzystywane są do ostrzenia od stuleci. Dane techniczne: Wymiary - 220 x 70 x 60 mmGradacja - 1000-3000 (nie można określić dokładnej granulacji ponieważ jest to produkt naturalny)Podstawka w zestawie - brak Made in Japan Produkt jest wydobywany z naturalnego złoża

  • Cena: 239.00 zł
idź do sklepu
Naturalny kamień do ostrzenia Amakusa Binsui Special KW-202

Naturalny kamień do ostrzenia Amakusa Binsui Special KW-202

Naturalny kamień do ostrzenia Amakusa Binsui Special KW-202 Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Amakusa Binsui Special, wydobywany w prefekturze Kumamoto w Japoni. Jest połączeniem "Białego kamienia" Binsui i "kamienia tygrysiego" Tora. W Japonii kamienie Amakusa wykorzystywane są do ostrzenia od stuleci. Dane techniczne: Wymiary - 220 x 70 x 60 mmZiarnistość - 800 - 1500 (nie można określić dokładnej granulacji ponieważ jest to produkt naturalny)Podstawka w zestawie - brak Made in Japan Produkt j

  • Cena: 199.00 zł
idź do sklepu
Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Amakusa Tora KW-203

Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Amakusa Tora KW-203

Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Amakusa Tora KW-203 Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Amakusa Tora, wydobywany w prefekturze Kumamoto w Japoni. Zwany również jako "kamień tygrysi" (dzięki czerwonym paskom"tora-to"). W Japonii kamienie Amakusa wykorzystywane są do ostrzenia od stuleci. Dane techniczne: Wymiary - ok. 220 x 70 x 60 mmGradacja - 800-1000 (nie można określić dokładnej granulacji ponieważ jest to produkt naturalny)Podstawka w zestawie - brak Made in Japan Produkt jest wydobywan

  • Cena: 149.00 zł
idź do sklepu
Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Ohira KW-101

Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Ohira KW-101

Naturalny kamień do ostrzenia Imanishi Ohira KW-101 Wysokiej jakości kamień naturalny Imanishi Ohira pochodzi z japońskiej kopalni Ohira i jest produktem w 100% naturalnym wydobywanym przez 5 pokoleń. W przypadku kamieni naturalnych nie można dokładnie określić ziarnistości (mogą delikatnie różnić się od siebie zarówno kolorem jak i kształtem). Kamienie Ohira są uznawane za jedne z najlepszych, tworzą gęsty szlam który wyostrza i poleruje cienkie ostrza na błysk. Dane techniczne: Wymiary - 205 x 80 x

  • Cena: 1 899.00 zł
idź do sklepu