Witajcie w sklepie Kwasiora ! Cuda żem widział ale co najlepsze zachowałem dla Was !
Szukasz powideł śliwkowych bez cukru? Tradycyjne i pełne śliwkowego aromatu - bez sztucznych dodatków, barwników i wzmacniaczy smaku? Mamy dla Ciebie świetną wiadomość. Właśnie go znalazłeś! Śliwkowy Frykas to powidła śliwkowe ze śliwek węgierek. Tylko jeden składnik! Smakują dokładnie tak, jak te domowe. Produkt pasteryzowany. Składniki: śliwka węgierka.
Kto raz spróbuje Iskierki – pokocha ją na zawsze! Płomienna dawka słodkiej energii, a to wszystko za sprawą miodu wielokwiatowego w połączeniu z magiczną kompozycją starannie dobranych przypraw: korzenia imbiru, lasek cynamonu, goździków i soku z cytryny. Wystarczy łyżeczka, by cieszyć się przyjemnym, rozgrzewającym smakiem. Idealny na chłodne wieczory – do herbaty, grzanego piwa czy wina. A także do deserów, pierników i ciast. Składniki: wywar (50%) (woda, korzeń imbiru, sok z cytryny, laski cynamonu,
Pesto Rosso to znakomity sos wytwarzany na bazie włoskich pomidorów suszonych w śródziemnomorskim słońcu w połączeniu z oliwą extra virgin z oliwek. Zastosowanie: Pesto podajemy bez podgrzewania. o makaronu i włoskich pierożków. o sałatek caprese. Świetna przekąska w połączeniu z grzankami Dodatek do pizzy, mięs i ryb.
W skład zestawu wchodzą: -Original -Area 51 -Leśne Licho -Zmora -Szczerbiec Idealny zestaw na prezent lub jeśli chcesz rozpocząć przygodę z Mieszankami KK. Polecam ! Opakowania 100g
Filety z najlepszej jakości makreli w sosie teriyaki, o bogatym, głębokim smaku. Delikatne i soczyste z orientalną nutą. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub w oryginalnej tostadzie. Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, sos teriyaki (35%) – cukier trzcinowy, sos sojowy (woda, SOJA, PSZENICA, sól), woda, ocet ryżowy, czosnek suszony, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), skrobia z tapioki, imbir, substancja zagęszczająca: guma guar.
Olej lniany tłoczony na zimno Składniki: 100% olej z nasion lnu, tłoczony na zimno. Olej lniany Oleje Kaszubskie jest tłoczony na zimno w temperaturze nie przekraczającej 40 stopni Celsjusza. Do jego produkcji używane są jedynie wysokiej jakości ziarna lnu co zapewnia wysoką zawartość naturalnych składników odżywczych, oraz kwasów omega. Olej lniany cechuje się swoistą goryczka, oraz głębokim złotym kolorem. Produkt ten jest znakomitym dodatkiem do pieczywa, sera, owoców morza oraz wszelkich warzywnych
Olej rydzowy (z lnianki) tłoczony na zimno Składniki: 100% olej z ziaren lnicznika siewnego, tłoczony na zimno. Olej rydzowy Oliwia Kaszubska to tłoczony na zimno, nierafinowany olej produkowany wyłącznie z polskich ziaren lnicznika siewnego (Camelina sativa) znanego także jako lnianka, lennica, judra czy rydz lub rydzyk. Jest to najstarsza z roślin oleistych uprawianych w Polsce. Olej z lnianki charakteryzuje się delikatnym smakiem i jasnym kolorem. Można go stosować jedynie na zimno, jako dodatek do s
Filety z najwyższej jakości makreli z jalapeno w oleju z octem z białego wina. Smaczne, pikantne , lubiane danie z ryb. Delikatne i soczyste. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w zdrowej sałatce lub jako dodatek do makaronu. Składniki: RYBA – FILETY Z MAKRELI, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), papryka jalapeño plastry (6%), ocet z białego wina (3%), cukier, sól, aromat chili.
Filety z makreli w sosie z dojrzewających na słońcu czerwonych pomidorów o bogatym smaku i aromacie. Doskonałe prosto z puszki, na kanapce, w sałatce lub jako dodatek do makaronu. Składniki: ryba - filety z makreli, sos pomidorowy 35% - (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej roślinny (patrz nadruk w kodowaniu: S-sojowy, R-rzepakowy), ocet spirytusowy, sól, substancja zagęszczająca - guma guar, pieprz czarny, aromat papryki)
Sosy BBQUE zostały stworzone przez pasjonatów grillowania dla najbardziej wymagających fanów grilla. Są inspirowane tradycją amerykańskiego grilla, ale osadzone także w bawarskiej tradycji niezawodnych produktów najwyższej jakości. Bazują na najlepszych, starannie dobranych składnikach. Matowa powierzchnia butelki ułatwia trzymanie i dozowanie produktu. Sos barbecue z pieczonym boczkiem to propozycja dla zwolenników wyrazistych mięsnych smaków połączonych z dymnymi nutami i odrobiną słodyczy. Intensywny s
Sosy BBQUE to sosy inne niż wszystkie. Stworzone przez pasjonatów grillowania dla najbardziej wymagających fanów grilla. Są inspirowane tradycją amerykańskiego grilla, ale osadzone także w bawarskiej tradycji niezawodnych produktów najwyższej jakości. Bazują na najlepszych, starannie dobranych składnikach. Matowa powierzchnia butelki ułatwia trzymanie i dozowanie produktu. Sos barbecue z sosem śliwkowym i aromatyczną nutą drewna bukowego to propozycja dla zwolenników mocno wyczuwalnych, dymnych i drzewnyc
Dewizą ludzi z Teksasu jest: "simplicity" czy prostota. Jak to mówią jeśli coś działa to po co to zmieniać, a proste rzeczy zawsze są w życiu najlepsze. Jest to jedyna przyprawa bez swojego loga a naklejka wcale naklejona nie jest krzywo ;) Litery TX (skrót od Texas) nawiązują do wypalania krowom piętna na ranczach. Całość prezentuje się trochę tak jakby zrobił to od niechcenia teksańczyk na swoim "porch'u". Co do samego smaku jest to klasyczna receptura którą przywiozłem przed laty z tamtych stron właśni
Olej z pestek dyni tłoczony na zimno Składniki: 100% olej z pestek dyni, tłoczony na zimno. Olej dyniowy Oliwia Kaszubska jest nierafinowany, tłoczony metodą na zimno z najwyższej jakości pestek dyni. Olej ten jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej z pestek dyni Oliwia Kaszubska ma zielonkawą barwę oraz unikatowy, przyjemny dyniowy smak i zapach. Jest idealnym dodatkiem do pieczonych warzyw i serów pleśniowych. Ciekawostka jest, ze sprawdza się również jako sos do lodów. Należy pam
Naturalna ostrość gorczycy przełamana słodyczą miodu wielokwiatowego. Swój niepowtarzalny smak Musztarda Wąsoska Miodowa zawdzięcza unikalnej, rodzinnej recepturze wielokrotnego namaczania i mielenia nasion gorczycy. Uhonorowana certyfikatem Jakość Tradycja, który jest nadawany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego wyłącznie produktom o udokumentowanej 50-letniej tradycji wytwarzania oraz sprawdzonych źródeł pochodzenia. W Ogródku Dziadunia produkuje się musztardę z własnych ziaren gorczycy
Niecodzienne połączenie ostrości gorczycy i chrzanu przełamane słodyczą miodu. Ogródek Dziadunia zna ją od ziarenka, bo gorczycę zbiera na własnych uprawach. Powstaje tylko z naturalnych składników, według tradycyjnej, rodzinnej receptury. W Musztardzie Wąsoskiej Chrzanowej z miodem połączone są znane w tradycyjnej kuchni polskiej ostre przyprawy z kojącym, słodkim miodem. Dzięki unikalnej recepturze, polegającej na wielokrotnym namaczaniu i mieleniu ziaren uzyskany został niepowtarzalny smak. Musztarda