Witajcie w sklepie Kwasiora ! Cuda żem widział ale co najlepsze zachowałem dla Was !
To że Niemcy dobrzy są w robieniu wszelkiego rodzaju sosów wie chyba cały świat. Goście z Bawarii zajęli się tym razem sosem BBQ i muszę przyznać, ża całkiem nieźle im to wyszło. Mamy tu bogactwo aromatów charakterystycznych dla sosów barbecue. Mocno dymne aromaty podkręcone zostały słodyczą żurawiny oraz bawarskim piwem. Tak jak średnio lubię "piwne sosy bbq" to ten wyjątkowo przypadł mi do gustu gdyż piwo nie jest tu nazbyt nachalne i nie dominuje całości. Z minusów jednak muszę przyznać, iż moim zdani
To że Niemcy dobrzy są w robieniu wszelkiego rodzaju sosów wie chyba cały świat. Goście z Bawarii zajęli się tym razem sosem BBQ i muszę przyznać, ża całkiem nieźle im to wyszło. Mamy tu bogactwo aromatów charakterystycznych dla sosów barbecue dodatkowo wzbogaconych o słodycz miodu wraz z lekką pikanterią bawarskiej musztardy. Połączenie niezwykle pyszne, długo zapadające w smakową pamięć. Ps. Ten typ niemieckich pomidorowo-musztardowych sosów jest prekursorem sosu "South Carolina BBQ", który prezentuję n
Krótka data 04.2023r. Tego dania chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Klasyka kuchni kowbojskiej i ogólnie południowoamerykańskiej. Oczywiście polecam przyrządzić sobie samemu takie cudo w domowym zaciszu. Jednak z braku czasu świetnie posiłkować się można wiktuałem od Heinz'a. Smak jest naprawdę dobry i mocno zbliżony (bez bekonu) do tego z filmu poniżej ale w wersji pikantnej. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno dzięki temu to pożywne, smaczne i wysoko białkowe danie możemy mieć zawsze ze sobą. Ko
Tego dania chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Klasyka kuchni kowbojskiej i ogólnie południowoamerykańskiej. Oczywiście polecam przyrządzić sobie samemu takie cudo w domowym zaciszu. Jednak z braku czasu świetnie posiłkować się można wiktuałem od Heinz'a. Smak jest naprawdę dobry i mocno zbliżony (bez bekonu ;) ) do tego z filmu poniżej ale w klasycznej pomidorowej wersji. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno dzięki temu to pożywne, smaczne i wysoko białkowe danie możemy mieć zawsze ze sobą. Kowboje
Klasyczny amerykański sos BBQ. Produkowany i rozlewany w USA. Pasuje niemal do wszystkiego. "Sweet'n Spicy" to dziarskie połączenie słodyczy i pikanterii na tle oryginalnego sosu "Mississippi BBQ" -świetny pomysł. Jeśli szukasz sosu BBQ z lekkim pazurkiem, dobrze trafiłeś !
Klasyka gatunku, jest to najbardziej rozpoznawalny ostry sos świata oraz produkt "made in USA" ! Zdecydowanie jeden z moich numerów jeden ! Ostry, octowy charakterystyczny smak - tego nie da się podrobić. Wpływ na unikalność sosu Tabasco ma specyficzny proces produkcji, trwający kilka lat. Sama receptura pozostała niezmienna od 1883 roku. Wielkość butelki jedyna słuszna, mi starcza na około 7 dni ;) Polecam mieć ten sos przy sobie zawsze i wszędzie ! Skala ostrości KK - 4/10 Wspaniały przepis z użyc
Klasyczny amerykański sos BBQ. Produkowany i rozlewany w USA. Pasuje niemal do wszystkiego. "Sweet'n Mild" jest sosem dla wszystkich lubiących słodkie sosy BBQ. Nie ma tu pikanterii, jest za to cała masa słodyczy przełamanej charakterystycznym smakiem "Mississipi Oryginal BBQ". Świetna sprawa dla łasuchów lub potraw gdzie zależy nam na wyjątkowo lepkim "pancerzu smaku". W połączeniu z mocno pikantnie marynowanym mięsiwem, ten słodki sos czyni cuda.
Klasyczny amerykański sos BBQ. Produkowany i rozlewany w USA. Pasuje niemal do wszystkiego. "Sweet'n Mild" jest sosem dla wszystkich lubiących słodkie sosy BBQ. Nie ma tu pikanterii, jest za to cała masa słodyczy przełamanej charakterystycznym smakiem "Mississipi Oryginal BBQ". Świetna sprawa dla łasuchów lub potraw gdzie zależy nam na wyjątkowo lepkim "pancerzu smaku". W połączeniu z mocno pikantnie marynowanym mięsiwem, ten słodki sos czyni cuda.
Tego dania chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Klasyka kuchni kowbojskiej i ogólnie południowoamerykańskiej. Oczywiście polecam przyrządzić sobie samemu takie cudo w domowym zaciszu. Jednak z braku czasu świetnie posiłkować się można wiktuałem od Heinz'a. Smak jest naprawdę dobry i mocno zbliżony (bez bekonu ;) ) do tego z filmu poniżej ale w klasycznej pomidorowej wersji. Wyjątkowa sprawa jest taka, że w puszce tej znajduje się aż pięć gatunków fasolek. Mamy zatem piękne kolory i piękny smak. Smakuj
Fasolka po bretońsku z kiełbasą-konserwa 550g Poznaj smak prawdziwej polskiej kuchni z pyszną fasolką po bretońsku. To danie jest połączeniem aromatycznej fasoli Jaś, soczystej kiełbasy śląskiej i sosu pomidorowego, doprawione tylko naturalnymi przyprawami. A wszystko to dla Ciebie, przygotowane ręcznie z najwyższą starannością. To nie tylko posiłek, to uczta dla podniebienia i powrót do smaków dzieciństwa. W puszce znajdziesz nie tylko smak, ale i wygodę - szybki i łatwy w przygotowaniu, a także trwały
MIELONKA NAJDROŻSZA /300g/ - pierwsza puszka Eda do jedzenia na zimno! W tej puszce zamknięta została klasyka puszkowego świata - mielonka. Ale ta mielonka, choć przywołuje sentymenty, jest zrobiona po Edowemu - z najlepszego mięsa i tylko z naturalnych składników. Rewelacyjnie smakuje z pieczywem i ogórkiem kiszonym. Składniki: karkówka wieprzowa 17%, szynka wieprzowa 17%, golonka wieprzowa 17%, podgardle wieprzowe 33%, skórki wieprzowe 10%, bulion (seler*), majeranek, czosnek, żelatyna wieprzowa, cukier
ŻEBERKA W SOSIE BBQ - konserwa rzemieślnicza Ed Red /270g/. W tej puszce zamknięte zostały aromatyczne żeberka wieprzowe w pikantnym sosie BBQ z suszoną śliwką i świeżą papryczką chili. Spróbujcie tego dania z ćwiartkami ziemniaków z piekarnika i grillowanymi warzywami z patelni. Składniki: żebro wieprzowe 63%, śliwki suszone wędzone, koncentrat pomidorowy, sos sojowy (soja*), sok pomarańczowy, Worcester (ocet jęczmienny*, ocet, melasa, cukier, sól, sardela*, ekstrakt z tamaryndy, szalotka, czosnek, przy
STEK RZEŹNIKA W SOSIE PIEPRZOWYM - konserwa rzemieślnicza Ed Red /270g/. W tej puszce zamkięte zostało pełne charakteru mięso ze świecy wołowej w sosie z czarnym i zielonym pieprzem. Pure z ziemniaków i kiszony ogórek znakomicie uzupełnią to danie. Składniki: świeca wołowa 63%, śmietana (mleko*), pieprz zielony, ocet, pieprz czarny, sól, masło (mleko*), skrobia kukurydziana, bulion demi-glace (seler*)
BOEUF BOURGUIGNON - konserwa rzemieślnicza Ed Red /280g/. W tej puszce zamknięte zostało klasyczne danie z wołowiny i boczku w sosie na czerwonym winie. Polecamy podać z kaszą bulgur oraz szpinakiem usmażonym na patelni z cebulą i czosnkiem. Składniki: udziec wołowy 38%, pieczarka, szalotka, boczek wędzony, marchew, czosnek, tymianek, koncentrat pomidorowy, masło (mleko*), sól, pieprz czarny, Worcester (ocet jęczmienny*, ocet, melasa, cukier, sól, sardela*, ekstrakt z tamaryndy, szalotka, czosnek, przypra
UDKO KURCZAKA Z PRAWDZIWKAMI - konserwa rzemieślnicza Ed Red /270g/. W tej puszce zamknięte zostało soczyste udko kurczaka w śmietanowym sosie z borowikami i podgrzybkami. Kosztujcie to danie z prażoną kaszą gryczaną i ćwikłą buraczaną z chrzanem. Składniki: udko kurczaka (63%), śmietana*, borowik szlachetny (5,5%), białe wino, podgrzybek brunatny, tymianek, rozmaryn, cebula, czosnek, masło*, skrobia kukurydziana, sól