Witajcie w sklepie Kwasiora ! Cuda żem widział ale co najlepsze zachowałem dla Was !
MASSAMAN CURRY Z KURCZAKIEM - kooperacyjna konserwa rzemieślnicza Ed Red x Maciej je. W tej puszce zamknięte zostało flagowe danie kuchni tajskiej - słodko-kwaśne, pikantne curry z kurczakiem, mlekiem kokosowym, prażonymi fistaszkami i bogactwem egzotycznych przypraw. Rewelacyjnie smakuje podane z ryżem jaśminowym. Składniki: kurze udko 40%, mleko kokosowe, sos rybny (anchois*), tamaryndowiec, orzechy ziemne*, cukier palmowy, papryka chili suszona, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, skórka limonki, kaff
KARKÓWKA Z PIWEM "PIERWSZA POMOC" - konserwa rzemieślnicza Ed Red /270g/ powstała w kooperacji z browarem Pinta. W tej puszce zamknięta została karmelizowana karkówka wieprzowa duszona w piwie Pinta "Pierwsza Pomoc". Jako dodatki polecamy ryż oraz surówkę z kapusty. Składniki: karkówka wieprzowa 66%, piwo Pinta "Pierwsza Pomoc" (woda, słody jęczmienne*, chmiele), czosnek, imbir, sos sojowy (soja*), śliwka wędzona, papryka chili świeża, anyż, cukier, sól
RAGU ALLA BOLOGNESE - konserwa rzemieślnicza Ed Red /300g/. W tej puszce zamknięty został gęsty sos z długo duszoną wołowiną z włoskimi pomidorami, ziołami i oliwą z oliwek EV. Ten włoski klasyk najlepiej będzie smakować z ugotowanym al dente makaronem tagliatelle, posypany startym parmezanem. Nie zapomnijcie o lekkim, owocowym winie np. Tempranillo. Składniki: udziec wołowy 33%, bulion (seler*), cebula, czosnek, marchewka, pietruszka, pomidor, rozmaryn, bazylia świeża, anchois*, oliwa z oliwek, szałwia ś
CHILI CON CARNE- konserwa rzemieślnicza Ed Red /300g/. W tej puszce zamknięta została wyborna wołowina z czerwoną fasolą z pikantnym sosem z chili i gorzką czekoladą. Wypełnij podgrzaną tortillę tym chili, na to kleks śmietany, parę kropli soku z limonki i listki kolendry - będzie pysznie! Składniki: udziec wołowy 43%, papryka czerwona, cebula, czosnek, fasola czerwona, pomidory, papryka wędzona mielona, bulion (seler*), kumin, papryka chili świeża, płatki chili, kolendra mielona, gorzka czekolada (miazga
Wyjątkowo pikantny sos z dodatkiem papryczki chipotle, znanej ze swojego bogatego, wędzonego zapachu oraz ostrości. Dzięki skoncentrowanej formule sosu Louisiana, wystarczy jego odrobina, aby nadać daniom pożądanej ostrości. Sos posiada wyrazisty, dymny smak i aromat, a dodatkowo jest oparty wyłącznie na czterech, naturalnych składnikach.
Żółte curry to niezwykle aromatyczne danie. Składa się z mieszanki przypraw (chili, trawa cytrynowa, galangal, czosnek, szalotka, curry) w postaci pasty zamkniętej w saszetce. Nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. Stanowi bazę bardzo popularnego, aromatycznego dania. Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa (np. pieczarki, paprykę, cukinię) oraz mięso, najczęściej wieprzowinę lub drób. Saszetka wystarcza do przygotowania dania dla od 2 do 10 osób ? w zależności od preferowanego stopnia ostroś
**Napój imbirowy Old Jamaica Ginger Beer Original 330ml** Odkryj niezrównany smak imbiru z napojem Old Jamaica Ginger Beer Original! Ten oryginalny, gazowany napój bezalkoholowy jest wyjątkowym połączeniem tradycji i jakości, które przenoszą Cię na słoneczne wybrzeża Jamajki. Flakon o pojemności 330 ml to idealna porcja orzeźwienia, która zaspokoi Twoje pragnienie i doda energii na cały dzień. Old Jamaica Ginger Beer wyróżnia się nie tylko intensywnym smakiem, ale również charakterystycznym, lekko pikan
Zielone curry to niezwykle aromatyczne danie. Jest bardziej ostre jak czerwone curry, jednak wyczuwa się w nim wyraźną nutę słodyczy. Zielone curry składa się z mieszanki przypraw (chili, trawa cytrynowa, galangal, czosnek, kmin) w postaci pasty zamkniętej w saszetce. Nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. Stanowi bazę bardzo popularnego, aromatycznego dania. Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa (np. pieczarki, paprykę, cukinię) oraz mięso, najczęściej wieprzowinę lub drób. Saszetka wystar
Zakwas na żurek otrzymany z grubo mielonego żyta, wody i czosnku. Podstawa prawdziwego, domowego żurku, który smakuje jak dawniej u Babci Składniki: woda, żyto, czosnek Zawiera gluten.
Czerwona pasta curry marki Kanokwan powstaje z oryginalnych tajskich ziół i świeżej czerwonej papryki chili. Nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. Stanowi bazę bardzo popularnego, aromatycznego dania. Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa (np. marchewkę, paprykę, cukinię) oraz mięso, najczęściej wieprzowinę lub drób. Saszetka wystarcza do przygotowania dania dla od 2 do 10 osób. w zależności od preferowanego stopnia ostrości. Dania curry mają swoje korzenie w Azji, ale są znane i cenione n
Kwaskowy frykas to owoce pigwowca ucierane z cukrem. Dużo pigwowca i niewiele cukru. Tak, aby zachować ten wyjątkowy smak. Konfitura z pigwowca świetnie sprawdzi się w Twojej kuchni dla przełamania smaku i zabicie nudy na talerzu. Świetnie sprawdzi się do chrupiących bułeczek czy rogalików na śniadanie. Słodkie naleśniki czy placuszki także będą idealnie komponować się z kwaskowym smakiem pigwowca. Konfiturę możesz także dodać do ulubionych wypieków i odkryć nowe połączenia smakowe. Produkt pasteryzowany
Najprawdziwsza róża ucierana z cukrem. Taka jaka powinna być w każdym prawdziwym pączku i kruchym rogaliku… Mmm… rozkoszne… Delikatne płatki róży ucierane z cukrem, skropione tylko sokiem z cytryny. Obowiązkowo do świątecznych wypieków. Składniki: cukier, płatki róży (30%), sok z cytryny Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy.
Plasterki świeżej dojrzałej cytryny zanurzone w syropie z dodatkiem całych owoców żurawiny. Kwaśny dodatek do wielu wariacji kulinarnych. Świetnie sprawdzą się dodane do napojów zimnych i gorących. Podkreślą smak deserów, ciast, lodów, a także koktajli i drinków. Składniki: cytryny (47%), cukier, woda, żurawina (3%).
Tradycyjne suchary piastowskie z dodatkiem kminku wytwarzane niezmiennie według pierwotnej receptury zakładu. Chrupiący, smaczny i pożywny który od lat produkowany jest dla Wojska Polskiego oraz survivalowców. Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, cukier inwertowany, tłuszcz roślinny, sól, kminek, drożdże. Może zawierać: orzechy, orzeszki arachidowe, soje, mleko, jaja.
Tradycyjne suchary piastowskie z dodatkiem kminku wytwarzane niezmiennie według pierwotnej receptury zakładu. Chrupiący, smaczny i pożywny który od lat produkowany jest dla Wojska Polskiego oraz survivalowców. Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, cukier inwertowany, tłuszcz roślinny, sól, kminek, drożdże. Może zawierać: orzechy, orzeszki arachidowe, soje, mleko, jaja.