Zapraszamy do sklepu w naszej ofercie wyjątkowe produkty zdrowej zywności, przyprawy, herbaty, yerba mate, polecamy sól himalajską, kurkumę, kaszę gryczaną niep
Pomidor Z Czarnuszką I Czosnkiem Niedźwiedzim 50 g Miesz. Pzypr
PAPRYKA WĘDZONA OSTRA MIELONA 50Gskład: wędzona papryka ostra mielonapodmiot odpowiedzialny: ECO FARMA POLSKA SP. Z O.O.
POMIDOR Z CZARNUSZKĄ I CZOSNKIEM NIEDŻWIEDZIM MIESZ. PRZYPR.
POMIDOR Z Z SEREM I ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI MIESZ. PRZYPR.
YERBA MATE SELECTA COMPUESTA CEDRON Z CYTRYNĄ 0,5KG
BOMBILLAS LIZA ZE ZŁOTYM PIERŚCIENIEM I ZŁOTYM USTNIKIEM
BOMBILLA ZE SREBRNYM PIERŚCIENIEM I ZŁOTYM USTNIKIEM
Cebulę możemy wykorzystać do aromatyzowaniazup, sosów, pieczonego i gotowanego mięsa, gulaszów, do twarogu,białego sera, sosów sałatkowych, smalcu i potraw z ziemniaków, marynowanych jarzyn, duszonych warzyw, pasztetów i past, kanapek typu kebab, hot dogów, hamburgerów. Może też służyć jakosamodzielna przekąska do chrupania.
Jałowiec Cały 50 gJałowiec charakteryzuje się swoistym,balsamicznymzapachem i słodkim, gorzkawo-palącym smakiem. Stosowany jest do wzmocnienia smaku piwa,wina i powideł. Przyprawia się nim dania mięsne:kaczkę,zająca,przepiórkę,królika czy sarnę. Doskonale wzbogaca sosy,kiszoną kapustę,konserwy rybne i mięsne oraz pasztety. Jałowiec znalazł również zastosowanie w przemyśle wędliniarskim,to właśnie on nadaje charakterystyczny smak kiełbasie myśliwskiej.
Kolendra Ziarno 30g ( W Promocji 2+1)Stanowi ona składnik wielu mieszanek przyprawowych jak pieprz ziołowy czy curry.Kolendra to bardzo popularna przyprawa stosowana najczęściej w kuchni azjatyckiej. Doskonale nadaje się do przyprawiania mięs i sosów, a także przygotowywania marynat czy ryb. Dodana do pieczywa lub niektórych ciast czyni ich smak niezwykłym i nieco orientalnym. Szczyptę mielonej kolendry dodać można do nalewek spirytusowych lub win.
Kolendra Mielona 50 gStanowi ona składnik wielu mieszanek przyprawowych jak pieprz ziołowy czy curry.Kolendra to bardzo popularna przyprawa stosowana najczęściej w kuchni azjatyckiej. Doskonale nadaje się do przyprawiania mięs i sosów, a także przygotowywania marynat czy ryb. Dodana do pieczywa lub niektórych ciast czyni ich smak niezwykłym i nieco orientalnym. Szczyptę mielonej kolendry dodać można do nalewek spirytusowych lub win.
Kozieradka Ziarno 100 gStosowane najczęściej w kuchni indyjskiej dodają potrawom niezwykłego, pysznego smaku oraz wspaniałego aromatu. Ma lekko gorzkawy smak podobny do selera i kopru włoskiego. Liście kozieradki należy pokruszyć i posypać nimi tuż przed podaniem dania warzywne, mięsne, zwłaszcza pikantne.
Liść Laurowy Mielon 50 gLiście laurowe mają szerokie zastosowanie w kuchni. Od dawna stosuje się je do potraw o silnym smaku jak również do poprawiania smaku zup takich jak rosół,ziemniaczana, kapuśniak, fasolowa, żurek,flaki a także do potraw mięsnych zwłaszcza z wołowiny i dziczyzny.Są niezastąpionym składnikiem marynat warzywnych,mięsnych,rybnych i grzybów.Liście są doskonałym dodatkiem do sosów,gulaszy,gotowanych ryb i galaret.Stosuje się je także do peklowania mięsa iaromatyzowania potraw duszonych i
Cynamon Laski 50 gCynamon to suszona kora drzewa tropikalnego,która posiada słodkawy , korzenny smak i zapach. Cynamon stosuje się do dań słodkich jak i pikantnych. Dodaje się go do jagnięciny,do dań z ryżu,jabłek pieczonych, ciast,kawy i herbaty. Cynamon w laskach jest idealnym dodatkiem do kompotów,soków owocowych i wina grzanego.Kraj pochodzenia Sri Lanka, Indonezja.
Gałka Muszkatołowa Mielona 50 gGałka muszkatołowa powiązana jest z potrawami słodkimi i ostrymi