Wegetarianin.pl - W ofercie zdrowa żywność, orientalna, ekologiczna, bezglutenowa, niskobiałkowa, dla diabetyków, soki, syropy, oleje, przyprawy.
Produkt otrzymał prestiżowy Certyfikat Vege. Wegetarianie i weganie mogą być pewni, że jest w 100% roślinny. Kotlety sojowe à la schabowe to produkt składający się aż w 96% z mąki sojowej. Składniki: Odtłuszczona mąka sojowa 96%, skrobia ziemniaczana. Produkt może zawierać : gluten, mleko. Wartość odżywcza w 100g produktu: - Wartość energetyczna: 1350 kJ/320 kcal - Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g - Węglowodany: 21,7 g w tym cukry: 11,4 g - Błonnik: 16,7 g - Białko: 47,7 g
Mąka z amarantusa 500g Szarłat Sposób stosowania: jako dodatek do szeregu wyrobów spożywczych np. pieczywa, ciastek, ciast, zup, kotletów itd. Wartości odżywcze: - Wartość energetyczna: 1529 kJ / 364 kcal - Białko: 16,2 g - Węglowodany: 51,7 g -w tym cukry : 2,2 g - Tłuszcz: 7,2 g - Błonnik : 13,6 g - Sól:
OLEJ SŁONECZNIKOWY PRIMUS 1000 ml Nieoczyszczony. Z wysokogatunkowego ziarna. Zawiera witaminy A , wit. z grupy B,C,K i E. Źródło cennych fitosteroli, beta-karotenu, lecytyny i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych Onega-6 pochodzących z kwasu linolowego. Właściwości kulinarne: olej słonecznikowy zimnotłoczony zapewnia wysoką jakość potraw. doskonały dodatek do sałatek, majonezów i dresingów. nadaje się do pieczenia i krótkiego smażenia. ma słodki smak i zapach, złocisty kolor. Składniki: 100%
Pasztet warzywny z cieciorką 160g Składniki: woda, cieciorka 35%, marchew 21%, seler 7%, pietruszka 7%, cebula 7%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają seler), błonnik pszenny (bez glutenu), por 1,4%, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję i gluten), sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego. Produkt może zawierać sezam i gorczycę. Nie zawiera glutaminianu monosodowego. Ciemnienie wierzchniej
Syrop domowy malinowy 500ml Zastosowanie: W domowej kuchni Syrop stosowany jest do budyniu, jogurtów, herbaty itp., jako doskonały sos do naleśników i lodów, a także do drinków. Może być również doskonałym wartościowym substytutem cukru. Składniki: Sok z owoców malin 37%, cukier, kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości). Wartość odżywcza w 100g produktu: - Węglowodany: 69,2 g w tym cukry 63 g - Tłuszcz 0 g w tym nasycone 0 g - Białko: 0,1 g - Sól: 0,00185 g - Wartość energetyczna: 277 kcal /
Kiełki rzodkiewki Specyficzny smak zawdzięczają olejkom gorczycowym. Zawierają witaminy A, C, B, E, H, składniki mineralne, kwasy omega-3 i błonnik. Kiełki w smaku przypominają korzeń rzodkiewki, można dodawać je do sałatek, kanapek, twarożku czy jajek. Są łatwe do wyhodowania, a ponadto chronią inne kiełki przed pleśnią. Warto więc dorzucić kilka nasion rzodkiewki do innych nasion w naszej hodowli. Biały puszek pokrywający kiełki rzodkiewki to korzonki boczne, których nie należy mylić z pleśnią.
Świetnie spisują się jako zamiennik bułki tartej oraz jako dodatek do pieczenia chleba. Składniki: 100% otręby pszenne orkiszowe Odmiana orkiszu to schwabenkorn lub oberkulmer rotkorn. Wartość odżywcza w 100 g: - Wartość energetyczna : 1175 kJ / 283 kcal -Tłuszcz: 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g -Węglowodany 21 g w tym cukry: 0,9 g -Błonnik: 41 g -Białko: 19 g -Sól :
Świetnie spisują się jako zamiennik bułki tartej oraz jako dodatek do pieczenia chleba. Składniki: 100% otręby pszenne orkiszowe Produkt zawiera gluten. Wartość odżywcza w 100 g: - Wartość energetyczna : 1175 kJ / 283 kcal -Tłuszcz: 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g -Węglowodany 21 g w tym cukry: 0,9 g -Błonnik: 41 g -Białko: 19 g -Sól :
Świetnie spisują się jako zamiennik bułki tartej oraz jako dodatek do pieczenia chleba. Składniki: 100% otręby żytnie Produkt może zawierać gluten. Wartość odżywcza w 100 g: - Wartość energetyczna : 1155 kJ / 278 kcal -Tłuszcz: 4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g -Węglowodany 26 g w tym cukry: 0,7 g -Błonnik: 39 g -Białko: 15 g -Sól :
Pszenica ekologiczna - Pszenica zawiera duże ilości białka i glutenu. Pszenica dostarcza organizmowi estrogeny, ryboflawinę, tiaminę, hiacynę oraz karoten. Pszenica bogata jest w związki mineralne sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu i żelaza, a także ma w sobie witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Produkt rolnictwa ekologicznego. Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL Kraj pochodzenia - Polska
Mąka żytnia Bio razowa typ 2000 - 1kg Mąka ekologiczna żytnia razowa Typ 2000, mielona na żarnach.Produkty z żyta zawierają dużo białka, są też bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas. Mąka żytnia jest doskonała do wypieku chleba, jako dodatek do klusek. Wartość odżywcza w 100 g: -wartość energetyczna 1479 kJ/ 350 lcal -tłuszcz 1,49 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,20 g -węglowodany 73,22 g w tym cukry 2 g -błonnik 10,28 g - białko 5,71 g
Ekologiczna mąka pszenna razowa Typ 2000, mielona na kamiennych żarnach. Pszenica to jedna z najstarszych i najważniejszych roślin uprawnych. Zboże to jest głównie zbożem chlebowym. Pełne ziarno pszenicy zawiera otręby z błonnikiem, zarodek i wewnętrzną część ziarna, mąka pełnoziarnista zawiera więc - witaminy B-kompleks, białko, żelazo, fosfor, potas, cynk, minerały, witaminę E. Produkt rolnictwa ekologicznego. Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL Kraj pochodzenia - Polska Wartośc
Herbaty zielone są najbardziej popularne w krajach wschodnioazjatyckich. Nie poddawane są one procesowi fermentacji, lecz ich liście są mocno podgrzewane, dzięki temu zachowują barwę oliwkowozieloną. Herbaty zielone są bardziej gorzkie niż czarne, a kolor naparu jest jaśniejszy i przybiera jasnożółtą, słomkową barwę. W zależności od gatunku zielonej herbaty stosujemy odpowiednią temperaturę wody i czas parzenia. Wpływają one nie tylko na kolor naparu, ale także na walory smakowe i właściwości herbaty.
Herbaty zielone są najbardziej popularne w krajach wschodnioazjatyckich. Nie poddawane są one procesowi fermentacji, lecz ich liście są mocno podgrzewane, dzięki temu zachowują barwę oliwkowozieloną. Herbaty zielone są bardziej gorzkie niż czarne, a kolor naparu jest jaśniejszy i przybiera jasnożółtą, słomkową barwę. W zależności od gatunku zielonej herbaty stosujemy odpowiednią temperaturę wody i czas parzenia. Wpływają one nie tylko na kolor naparu, ale także na walory smakowe i właściwości herbaty.
Magdisol sól jodowana 500 g Niskosodowa sól Magdi jodowana z dodatkiem magnezu jest dietetycznym środkiem spożywczym zastępującym tradycyjną sól. Składniki: Chlorek sodu (74,0%), chlorek potasu (24,7%), węglan magnezu, jodek potasu Dodaje się do potraw w ilości odpowiadającej zwykłej soli kuchennej. Wartość odżywcza w 100g produktu: -wartość energetyczna 0 g -białko 0 g -węglowodany 0 g - cukry 0 g - tłuszcze 0 g -błonnik 0 g -sód - 29,0 g, -potas - 12500 mg (625% ZDS), -magnez - 360 mg (96%