Wegetarianin.pl - W ofercie zdrowa żywność, orientalna, ekologiczna, bezglutenowa, niskobiałkowa, dla diabetyków, soki, syropy, oleje, przyprawy.
SKŁADNIKI pełnoziarniste produkty przemiału żyta*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wystarcza na uzyskanie 2 chlebów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody. Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać 750 ml letniej wody i ugniatać przez 5 minut. Przykryć i odstawić na 60 m
SKŁADNIKI sól morska drobno mielona 100%, nierafinowana. Nie zawiera substancji przeciwzbrylającej. OPIS Sól morska pozyskiwana jest przez odparowanie wody morskiej. To najbardziej znana przyprawa w naszej kuchni. Ze względu na unikalny smak od wieków ceniona jest w kuchniach całego świata. Sól morska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI ekologiczna zmielona quinoa OPIS Wystarcza na uzyskanie ok. 750 g chleba. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa bio 20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej wody. Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowa
SKŁADNIKI tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYCH i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1507 kJ / 355 kcal
OPIS ekologiczne nasiona słonecznika (Helianthus Annuus) SPOSÓB UŻYCIA Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chł
Multi Mix bezglutenowy 1kg Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar. Odpowiednie dla osób nietolerujacych glutenu. Mieszanka mąki bezglutenowej Multi Mix to produkt, który sprawdzi się w każdej kuchni do przyrządzania wypieków, smacznych dań oraz przekąsek. Produkt ten ma krótki skład, nie zawiera w sobie sztucznych ulepszaczy, można więc stosować go we własnej kuchni w stu procentach bezpieczn
Właściwości: Czystek (łac. Cistus Incanus) z powodu purpurowego zabarwienia podstawy każdego z pięciu białych płatków jego kwiatów, nazywany jest „łzami Chrystusa. Znajomość leczniczych właściwości czystka sięga IV w. p.n.e. Na Bliskim Wschodzie, w północnej części Afryki, na Wyspach Kanaryjskich oraz wybrzeżach Morza Śródziemnego stosowany był w postaci naparu, który poprawiał nastrój, dodawał odwagi i zwiększał odporność. W XX w. naukowcy zainteresowali się niezwykłymi właściwościami czystka. Odkryto
Bez dodatku cukru 100% naturalny Krótki skład - Maksimum smaku Chcesz jeść nie tylko smacznie ale i zdrowo? Ograniczasz cukier ale brakuje Ci jego smaku? Szukasz pysznej alternatywy dla tradycyjnych batonów? Gdy wstajesz rano myślisz tylko o tym żeby do porannej kawy zjeść coś słodkiego? Czy zbliżając się do kasy w markecie tęsknym wzrokiem spoglądasz na znajdujące się tam łakocie? Z radością przyjmujesz gdy ktoś częstuje Cię słodyczami? Nie martw się, takich jak Ty jest więcej! Skład
EKAMEDICA Aloes sok 100% Wskazania: Aloes sok 100% Ekamedica przeznaczony jest do codziennego picia w celu wsparcia funkcjonowania układu trawienia, redukcji wagi, oczyszczania organizmu, wzmacnia układ odpornościowy oraz pozytywnie wpływa na zdrowie skóry. Właściwości: Ekamedica Aloes sok 100% zawiera bogactwo składników czynnych biologicznie. Znany jako cudowna roślina o szerokim zastosowaniu. Aloes stanowi źródło witamin: A, C, E, kwasu foliowego (B9), choliny, B1, B2, niacyny (B3
Opis: Czarna herbata liściasta z dodatkiem , czarnej porzeczki, czerwonej porzeczki, liścia maliny oraz kwiatu pomarańczy. Czas parzenia: 3-5 min. Temperatura parzenia: 100 C Kraj pochodzenia producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Chiny Masa netto: 50g
Kłodawska sól drobnoziarnista niejodowana jest doskonała do przetworów domowych. Z uwagi na brak zawartości jodu, sól ta nie jest zalecana do bezpośredniego spożycia. Posiada białą lub szarą barwę o odcieniu szarym lub różowym. Kraj pochodzenia: Polska „Kopalnia soli Kłodawa. Smak – słony bez obcego posmaku zwłaszcza gorzkiego. Jest bezzapachowa. Masa netto: 1 kg
Opis: Baton RAW Bananowo - Kakaowy to smakowita przekąska na bazie pasty daktylowej z dodatkiem orzechów i owoców, która zapewni zastrzyk energii wprost z natury. Baton RAW ma 100% naturalny skład i krótką listę składników. Bez cukru dodanego. Zawiera naturalnie występujące cukry. Owocowa porcja energii na już. Oznaczenia producenta: brak Składniki: daktyl suszony, orzeszki arachidowe, banan suszony 17% (banan, mąka ryżowa), kakao 3%, aromat naturalny. Alergeny: Gluten, soja, orzechy
Składniki: Biszkopt 43%: masa jajowa pasteryzowana, mąka kukurydziana, cukier, skrobia ziemniaczana, mąka sojowa, maltodekstryna, syrop glukozowo-fruktozowy, substancje spulchniające: węglany amonu, difosforany, węglany sodu; sól, olej rzepakowy; Galaretka 42% : cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancja żelująca: pektyny; zagęszczony sok malinowy (0,8% - w galaretce), zagęszczony sok jabłkowy, konce
BIGOS WEGETARIAŃSKI Z KAPUSTY BIAŁEJ ŚWIEŻEJ I KISZONEJ Z DODATKIEM GRZYBÓW ORAZ SUSZONYCH ŚLIWEK. PRODUKT PASTERYZOWANY , BEZGLUTENOWY. Nasz roślinny bigos fantastycznie sprawdzi się jako samodzielne danie, ale świetnie smakuje też z chrupiącym pieczywem. Wegetariańska kapusta to również pyszny dodatek do pieczonych ziemniaczków, zwłaszcza do tych okraszonych podsmażonym wędzonym tofu! Składniki: kapusta biała 36%, kapusta kiszona 24%, woda, cebula, pieczarka świeża 9%, koncentrat pomidorowy, teksturo
Składniki: Biszkopt 43%: masa jajowa pasteryzowana, mąka kukurydziana, cukier, skrobia ziemniaczana, mąka sojowa, maltodekstryna, syrop glukozowo-fruktozowy, substancje spulchniające: węglany amonu, difosforany, węglany sodu; sól, olej rzepakowy; Galaretka 42% : cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancja żelująca: pektyny; zagęszczony sok pomarańczowy (1,1% - w galaretce), zagęszczony sok jabłkowy, a