Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Makaron idealny do przyrządzenia z mięsem, serem lub szpinakiem. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI pełnoziarnista PSZENICA durum* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1407 kJ / 333 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 62 g w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 7,0 g Białko: 12 g Sól: 0,01 gbr/ ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od innych produktów o int
OPIS Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia. SKŁADNIKI kasza bulgur z PSZENICY DURUM* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny
SKŁADNIKI słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne ziarno słonecznika doskonale sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do sałatek, deserów, zup, wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2458 kJ / 594 kcal Tłuszcz - 49 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g Węglowodany - 12 g, w tym cukry - 0,5 g Białko - 23 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI 100 % ksylitol (substancja słodząca) OPIS Ksylitol, nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży
SKŁADNIKI ksylitol (substancja słodząca) 92 % mielona wanilia Bourbon 8 % OPIS Ksylitol, nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu od
SKŁADNIKI 100 % ksylitol (substancja słodząca) OPIS Ksylitol, nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży
SKŁADNIKI ryż naturalny długoziarnisty* ryż czerwony* ryż dziki* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1458 kJ / 344 kcal Tłuszcz - 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g Węglowodany - 74 g, w tym cukry - 1,6 g Błonnik - 1,5 g Białko - 8,3 g Sól - 0,04 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i SEZAM SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ryż przepłukać, dodać do wrzącej wody w stosunku 1:2 (na jedną porcję ryżu 2 porcje
SKŁADNIKI miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, kawałki pomarańczy* (5 %), wanilia w proszku*, naturalny aromat pomarańczowy (* certyfikowany składnik ekologiczny) Masa kakaowa min. 72 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2233 kJ / 539 kcal Tłuszcz: 41 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g Węglowodany: 34 g w tym cukry: 28 g Białko: 7,9 g Sól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać
SKŁADNIKI cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1700 kJ / 400 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 100 g w tym cukry - 97 g Białko - 0 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą. SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI JĘCZMIEŃ* (38 %) słód JĘCZMIENNY* (27 %) cykoria* (23 %) ŻYTO* (10 %) figi* (2 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2 łyżeczki wsypać do kubka posłodzić według potrzeb i rozpuścić w gorącym lub zimnym MLEKU (wodzie). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1474 kJ/351 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany -79 g w tym cukry - 2,8 g Błonnik - 10 g Białko - 3,8 g Sól - 0,49 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przec
OPIS Baza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą. SKŁADNIKI mąka z ryżu czarnego* (55 %), mąka z ryżu brązowego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI cykoria*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsypać jedną łyżeczkę cykorii do kubka i zalać wrzącą wodą lub wsypać pół łyżeczki cykorii i pół łyżeczki kawy i zalać wrzącą wodą. Producent zaleca przygotowanie cykorii przy pomocy filtra do parzenia kawy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1390 kJ/330 kcal Tłuszcz - 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 65 g w tym cukry - 10 g Błonnik - 20 g Białko - 4,5 g Sól -
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 4-5 min. SKŁADNIKI Mąka z zielonego groszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1475 kJ / 349 kcal Tłuszcz: 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 56 g w tym cukry: 3 g Błonnik: 7,7 g Białko: 20,8 g Sól: 0,008 g INFORMACJA ALERGENNA: Może zawierać soje. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Suplement diety. Tymianek wspomaga zdrowie górnych dróg oddechowych i wspomaga układ odpornościowy. Babka lancetowa, rumianek, ślaz dziki i hyzop lekarski pomagają w utrzymaniu zdrowia układu oddechowego. SKŁADNIKI Liść babki lancetowej* (450 mg) tymianek* (300 mg) rumianek* (225 mg) ślaz dziki* (187,5 mg) ziele hyzopu lekarskiego* (187,5 mg) korzeń lukrecji* (75 mg) anyż* (75 mg) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI 2 szklanki dziennie. Produkt nie jest p