Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Ekologiczny lizak z syropu kukurydzianego oraz zagęszczonych soków owocowych. Produkt wegetariański. SKŁADNIKI syrop kukurydziany*, skoncentrowany sok owocowy z truskawek* (8 %), jabłek* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE MIEJSCE PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Ekologiczna żurawina cięta słodzona cukrem trzcinowym to doskonała i pożywna samodzielna przekąska. Polecamy również jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz jako składnik sosów i potraw mięsnych. SKŁADNIKI suszona żurawina cięta* (60%), cukier trzcinowy* (40%), olej słonecznikowy* (0,1%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Czekolada z kawałkami pomarańczy i posiekanymi migdałami. SKŁADNIKI surowy cukier trzcinowy* tłuszcz kakaowy* miazga kakaowa* napój ryżowy w proszku* (13 %) siekane MIGDAŁY* (4 %) suszona pomarańcza* (3 %) pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH* olejek pomarańczowy* ekstrakt z wanilii Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze 15-18 stopni C
OPIS Ciemna czekolada nugatowa z chrupiącymi kawałkami orzecha laskowego. SKŁADNIKI surowy cukier trzcinowy* pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH* (22 %) miazga kakaowa* tłuszcz kakaowy* krokant z ORZECHÓW LASKOWYCH* (8%) (surowy cukier trzcinowy*, syrop glukozowy z kukurydzy*, syrop karmelowy*) ekstrakt z wanilii Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS ORZECHY NERKOWCA oblane czekoladą. Czekolada: masa kakaowa minimum: 70,4%. SKŁADNIKI czekolada gorzka* 70% [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator: lecytyny (z SOI*)] ORZECHY NERKOWCA* 29% substancja glazurująca: guma arabska (certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry. Pakowany w atmosferze ochronnej. Baton daktylowy z białkiem ryżowym czekoladą. SKŁADNIKI daktyle* (45 %) pasta migdałowa* białko ryżu w proszku* (14 %) surowa czekolada* (11 %) (surowe kakao sproszkowane*, surowa pasta kakaowa*, surowe ziarna kakao*) [zawartość kakao 100 %] MIGDAŁY * pestki dyni* oliwa z oliwek extra virgin* spirulina w proszku* (0,5 %) wanilia w proszku* (*składniki ekologiczne)
OPIS Specjalny dozownik pomaga zachować smak cytryny przez długi czas. Jako dressing do sałaty, ryby i owoców morza, mięsa i owoców. Doskonały do przygotowania sosów, słodyczy, zimnych i ciepłych napojów, lemoniad i herbat. SKŁADNIKI woda sok z cytryny* regulator kwasowości: kwas cytrynowy olejek cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Głównie nadaje się do smażenia i gotowania. Dzięki procesowi dezodoryzacji olej ma neutralny smak i zapach, przez co doskonale podkreśla aromaty potraw. SKŁADNIKI ekologiczny olej rzepakowy dezodoryzowany. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od 1 do 20 stopni Celsjusza.
SKŁADNIKI mąka PSZENNA* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mąka jasna składa się ze 100 % ziaren PSZENICY dawnych odmian uprawianych w certyfikowanych, polskich gospodarstwach ekologicznych. Mielona pradawnym sposobem w młynie wodnym. Zawiera wszystkie części ziarna - źródło błonnika i składników mineralnych oraz rozdrobnione pszenne zarodki. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1535 kJ/362 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 76,2 g w
OPIS Pakowano w atmosferze ochronnej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do filiżanki wsypać ok 10 g kawy i zalać wrzącą wodą. Kawa nadaje się również do zaparzania w ekspresie. SKŁADNIKI palone i mielone ziarna kawy arabica* 60 %, robusta* 40 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
SKŁADNIKI syrop z agawy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1326 kJ / 312 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany
SKŁADNIKI 100 % ksylitol (substancja słodząca) OPIS Ksylitol, nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży
OPIS Ekologiczna karma z kurczakiem i indykiem z dodatkiem pokrzywy i pomidora dla wszystkich typów kotów. SKŁADNIKI mięso* 35% i produkty pochodzenia zwierzęcego* (kurczak* 31%, indyk* 4%) zboża*(PSZENICA* 6%) minerały produkty pochodzenia roślinnego* (pokrzywa* 0,2%,pomidory* 0,2%)(*składniki ekologiczne) ZALECANE DZIENNE KARMIENIE kot 2 kg: 135/180 g kot 3 kg: 180/240 g kot 4 kg: 215 g/290 g kot 5 kg: 250/335g kot 6 kg: 285/380 g (mała aktywność/średnia aktywność). Należy dostosować iloś
OPIS Wysoka zawartość błonnika, źródło białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. Źródło składników mineralnych - manganu, magnezu, fosforu oraz miedzi. Miedź pomaga w prawidłowej pigmentacji włosów i skóry. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g. SPOSÓB PRZYGOTOW
OPIS Ekologiczna trawa jęczmienna dostępna w formie sproszkowanej to cenny pokarm odżywczy, uzyskany z młodych łodyżek jęczmienia. Trawa jęczmienna jest bogatym źródłem błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Zawiera naturalny zielony barwnik chlorofil. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA od 5 do 10 g (1-2 łyżeczki) dziennie. Przygotować pożywny sok zalewając chłodną wodą lub dodać proszek do koktajli owocowych, soków warzywnych, sałatek. SKŁADNIKI ekologiczny JĘCZMIEŃ młody - trawa sproszkowana 100 %. INFOR