Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Serwetki trzywarstwowe Wykonane w 100 % z włókien bambusowych Opakowanie zawiera 20 sztuk Wymiary: 33 x 33 cm Bielone bez użycia chloru Produkt przyjazny dla środowiska
OPIS Może służyć jako substytut do przygotowania gofrów, ciastek i deserów. W chlebie, jakozastępnik do 15 % mąk zbożowych. SKŁADNIKI nasiona ŁUBINu brązowego ekologicznego, tostowane, mikronizowane INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać OWIES ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna ORKISZu - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody) SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* razowa typ 2000 (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w miejscu
SKŁADNIKI ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %. OPIS Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal Tłuszcz 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 67 g w tym cukry 0,8 g Błonnik 6,3 g Białko 10 g Sól 0,01 g INFORMACJA ALERGENNA Prod
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut. SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum* woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczna kaszka jaglana otrzymywana jest z oczyszczonych i obłuszczonych ziaren prosa. Kaszkę jaglaną można podawać z gotowymi daniami warzywnymi lub owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na 1 szklankę gotującego się MLEKA lub wody wsypać 2 łyżki kaszki jaglanej. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. SKŁADNIKI ekologiczna kaszka jaglana 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1508 kJ / 356 kcal Tłuszcz - 2,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g Węglowodany - 74 g, w tym cukry - 0,9 g Białko - 7,9 g Sól - 0,02 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWY
SKŁADNIKI gryka* (99,5 %) sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczna kawa zbożowa w 100 % z prażonego jęczmienia. Idealny napój na śniadanie lub podwieczorek. Najlepiej smakuje z dodatkiem gorącego MLEKA lub napoju roślinnego (ryżowego, sojowego lub OWSIANEgo). SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2 łyżeczki kawy rozpuścić w ciepłym lub zimnym MLEKU (lub wodzie), posłodzić do smaku cukrem lub miodem. SKŁADNIKI JĘCZMIEŃ* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1520 kJ / 361 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe na
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (89 %) tłuszcz kokosowy* masa JAJOWA* cukier trzcinowy* sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SEZAM, ORZECHY, SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI Mąka ryżowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 80 g w tym cukry: 0,1 g Błonnik: 0,8 Białko: 7,1 g Sól: 0,019 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 10-11 min. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Makaron wykonany wyłącznie z certyfikowanych składników ekologicznych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Gotować 7 minut. SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI jeżówka purpurowa* (Echinacea purpurea (L.) 25 %, dzika róża*, sok z aceroli* 14 %, bazylia* 13 %, cynamon*, imbir*, kardamon*, owoce czarnego bzu* 4 %, pieprz czarny*, moringa*, hibiskus*, kruszone kakao*, lukrecja*, koper włoski* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna 9 kJ / 2 kcal Tłuszcz: 0,1 g; br/w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowodany: 0,5 g; w tym cukry: 0,1 g; br/Białko: 0,1 g; br/Sól: 0,01 g br/ SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
SKŁADNIKI mąka PSZENNA* oliwa z oliwek extra virgin* (8 %) sól morska drożdże rozmaryn* (1 %) mąka ze słodu PSZENNEGO*(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła.