Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
SKŁADNIKI ekologiczny SEZAM biały łuskany 100 %. OPIS Ekologiczny SEZAM biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny - pasty SEZAMowej, doskonałej alternatywy dla MASŁA bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup, czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona SEZAMu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Wcześniejsze namaczanie SEZAMu poprawia jego strawność. WARTOŚĆ ODŻ
OPIS Źródło białka. SKŁADNIKI prażone ORZESZKI ZIEMNE*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2627 kJ/634 kcal Tłuszcz - 52 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 9,2 g Węglowodany - 9,1 g w tym cukry - 3,8 g Błonnik - 6,9 g Białko - 29 g Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA może zawierać NASIONA SEZAMU, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY NERKOWCA, MIGDAŁY UWAGA Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek. Warstwa oleju na wierzchu n
SKŁADNIKI prażone ORZECHY NERKOWCA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Źródło białka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2595 kJ/627 kcal Tłuszcz - 51,6 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 9,2 g Węglowodany - 15 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 8,3 g Białko - 21,5 g Sól - 0,02 g UWAGA Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek. Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze
SKŁADNIKI prażone ORZECHY LASKOWE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2916 kJ / 706 kcal Tłuszcz - 66 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,0 g Węglowodany - 8,8 g w tym cukry - 2,9 g Białko - 16 g Sól - 0,09 g INFORMACJA ALERGENNA Nie zawiera alergenów zgodnie z załączoną listą składników, jednak produkt ten został wyprodukowany w fabryce, gdzie przetwarzane są także orzeszki ziemne, inne orzechy i nasiona sezamu. Może zawierać śladow
SKŁADNIKI kwiat mniszka* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB UŻYCIA Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
Section_content SKŁADNIKI pestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2289 kJ / 552 kcal Tłuszcz - 42 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,0 g Węglowodany - 3,2 g w tym cukry - 2,8 g Białko - 36 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w su
SKŁADNIKI ekologiczne prażone MIGDAŁY WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g Wartość energetyczna - 2622kJ/ 634kcal Tłuszcz - 53g wtym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,5g Węglowodany - 12,0g w tym cukry - 3,5g Błonnik - 8,5gBiałko - 23gSól - 0,07g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM i inne ORZECHY. UWAGA Mimo dołożenia wszelkich starań, produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek. Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać. ZALECAN
SKŁADNIKI prażone ORZESZKI ZIEMNE* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2627 kJ/634 kcal Tłuszcz - 52 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 9,2 g Węglowodany - 9,1 g w tym cukry - 3,8 g Błonnik - 6,9 g Białko - 29 g Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY laskowe, ORZECHY NERKOWCA, MIGDAŁY, nasiona sezamu. UWAGA Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać. Mimo
SKŁADNIKI kawa instant liofilizowana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SZCZEGÓŁY Proces odkofeinowania odbywa się bez użycia chemikaliów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 czubatą łyżeczkę kawy zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą (80°C) i wymieszać. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI nasiona lnu*, kolor brązowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2 łyżki nasion zalać szklanka wody, gotować 15 minut. Ostudzić, przecedzić. ZALECANE SPOŻYCIE Pić po 1/2 szklanki 2-3 razy dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Kwiaty hibiskusa nadają napojom pięknej, rubinowej barwy oraz orzeźwiającego, kwaskowego smaku. Wpływają korzystnie na stan naczyń krwionośnych oraz działają energetyzująco na organizm. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. SKŁADNIKI kwiat hibiskusa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZA
OPIS Ekologiczne ORZECHY NERKOWCA charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek. SKŁADNIKI ORZECHY NERKOWCA* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2397 kJ / 577 kcal Tłuszcz - 42 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 9,4 g Węglowodany - 30 g w tym cukry - 15 g Białko - 17 g Sól - 0,04 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać al
OPIS Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków. SPOSÓB UŻYCIA Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami. Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy. SKŁADNIKI cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1669 kJ/393 kcal Tłuszcz: 0,5 g br/w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g br/Węglowodany: 97 g w tym cukry: 97 g Bło
OPIS Do ciast i ciasteczek, trufli i deserów. SKŁADNIKI miazga kakaowa*, surowy cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 70 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2425 kJ/585 kcal Tłuszcz: 44,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28,3 g Węglowodany: 32,5 g w tym cukry: 27 g Białko: 7,0 g Sól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNA może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY ZALECANE WARUNKI PRZ
OPIS Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia. SKŁADNIKI kasza bulgur z PSZENICY DURUM* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)