Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. W misce wymieszać mąkę pszenną razową, mąkę żytnią razową, mąkę orkiszową, sól i drożdże. 2. Dodać wodę i dokładnie wymieszać, a następnie wyrobić ciasto. 3. Ciasto zostawić do wyrośnięcia na około 1 god
SKŁADNIKI olej z miąższu awokado* (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM, MIGDAŁY, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY laskowe. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury - aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw - można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i sma
OPIS SKŁADNIKI yerba mate green (Ilex paraguariensis)* 93 %, guarana sproszkowana* 2 %, mięta*, trawa cytrynowa*, nagietek*, chaber bławatek*, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia, zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza lub wodą z lodem. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie.
OPIS Sok wieloowocowy z esencją z kwiatem marakui, magnezem i witaminą B6. Idealny dla osób, które chcą zadbać o swój układ nerwowy! Magnez i witamina B6 przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Metabolizm to inaczej przemiana materii, czyli przetwarzanie na energię składników odżywczych pochodzących z pożywienia. Przed otwarciem wstrząsnąć. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed
OPIS SKŁADNIKI ekologiczne krążki jabłka suszone 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Olyphenol firmy BIO PLANÈTE to ekskluzywna oliwa z oliwek o szczególnie wysokiej zawartości polifenoli, wynoszącej co najmniej 500 miligramów na kilogram. Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Nie podgrzewać. SKŁADNIKI 100% oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, nasiona SEZAMu, MIGDAŁY, OR
OPIS Ekologiczny kisiel dzikie owoce lasu, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając. SKŁADNIKI skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, sok z borówki wysokiej* 2,1 %, sok z owoców bzu czarnego*
OPIS Ekologiczny kisiel mniszek z pomarańczą, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając. SKŁADNIKI skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, sok z pomarańczy* 2,2 %, sok z mniszka lekarskiego* 2,2
OPIS Aromatyczna, mocna, wyważona - i bardzo brytyjska! Tak smakuje nasza English Breakfast Tea. Tradycyjna mieszanka indyjskiej czarnej herbaty ma charakterystyczny czerwonobrązowy kolor naparu. Brytyjczycy uprawiali i przetwarzali tę herbatę w Indiach, aby pasowała do ich potrzeb smakowych. Idealna na śniadanie, jak i do ciasta. Można ją pić, również z odrobiną MLEKA i cukru. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 czubatą łyżeczkę na filiżankę (200 ml) zalać świeżą, wrzącą wodą i odstawić na 3 minuty. SKŁADNIKI czar
OPIS Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI cukier*, woda, sok z imbiru* (5,4 %), sok z cytryny z koncentratu* (5,2 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, stabilizator: guma guar*. (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przed otwarciem wstrzasnąć. Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu spożyć w ciagu 3-4 tygodni.
OPIS Płatki zbożowe z suszonymi kawałkami owoców jagodowych. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry SKŁADNIKI pełnoziarniste płatki* 74 % z ( owsa*, JĘCZMIENIA*, PSZENICY ORKISZ*, ŻYTA*, PSZENICY samopszy*) suszone owoce* 20 % (rodzynki sułtanki*, winogrona*, porzeczka czerwona*, porzeczka czarna*, truskawki*, jagody*, maliny*) płatki z PSZENICY ORKISZ* nasiona słonecznika* 2 % liofilizowane wiśnie* 1 % siemię lniane* 1 % olej słonecznikowy* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Płatki z otrąb pszennych. Chrupiące doskonale smakują z mlekiem lub jogurtem. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI mąka PSZENNA razowa* (70 %), otręby PSZENNE* (25 %), syrop kukurydziany* (4 %), sól (1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i nasiona SEZAMU. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI daktyle bez pestek suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI kapusta* 95 % marchew* sól kamienna kminek* jałowiec* pieprz czarny* ziele angielskie* liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać suchym i chłodnym miejscu.