Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. SKŁADNIKI Owoc jarzębiny* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS W opakowaniu znajduje się 10 małych batonów. SKŁADNIKI syrop kukurydziany* kokos* (25 %) gorzka czekolada* (20 %) (masa kakaowa, surowy cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, wanilia*) sproszkowana kukurydza* sproszkowana SOJA* tłuszcz kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 54 %.
OPIS Korzeń lukrecji* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie SKŁADNIKI Korzeń lukrecji* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGI Zawiera lukrecję - chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI ekologiczny olej z prażonych nasion SEZAMu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Ekologiczna herbatka z kwiatu ślazu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić do zaparzenia na około 10-15 minut. SKŁADNIKI kwiat ślazu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE SPOŻYCIE Pić 1-2 razy dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI mąka ryżowa* (51 %) mąka kukurydziana* oliwa z oliwek* (8 %) skrobia kukurydziana* olej kukurydziany* sól zioła* (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI mąka ryżowa* (50 %) mąka kukurydziana* (49 %) sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SEZAM i SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od działania promieni słonecznych.
SKŁADNIKI gryka* (79,6 %) quinoa* (5 %) amarantus* (5 %) ryż* olej kukurydziany* sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) SKŁADNIKI gryka* (79,6 %) quinoa* (5 %) amarantus* (5 %) ryż* olej kukurydziany* sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGI Bez glutenu, bez zawartości drożdży. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać śladowe ilości MLEKA (łącznie z LAKTOZĄ) i SOI. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Tłoczony z surowych orzeszków, zachowuje smak świeżych orzechów. Doskonały do przyrządzania wszelkiego rodzaju potraw w woku. SKŁADNIKI olej z ORZESZKÓW ZIEMNYCH* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS 4 placki w opakowaniu. Tortille mogą być wypełnione prawie wszystkim: różnymi rodzajami mięs, RYB, ryżem, fasolą, sałatkami, tofu, lodami. SPOSÓB UŻYCIA Wyjąć tortillę z opakowania i podgrzać na płycie grzejnej lub patelni po obu stronach przez 30 sekund. Dodać farsz według uznania. SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (60 %) woda olej słonecznikowy* sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ i ŁUBIN ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i c
OPIS Ekologiczny kuskus kukurydziany otrzymywany jest z kruszonych, gotowanych i suszonych ziaren kukurydzy. Polecamy jako dodatek do dań głównych, a także do sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kuskus należy gotować przez około 5 min. w wodzie lub mleku. Można go przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia wody. SKŁADNIKI kuskus kukurydziany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Słodki, tradycyjny sos Japoński, przygotowany na bazie sosu Tamari. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda syrop ryżowy* tamari* (woda, SOJA*, sól morska, alkohol, Aspergillus oryzae) przyprawa Mirin* (ryż*, woda, Aspergillus oryzae) skrobia kukurydziana* ocet ryżowy* sól morska czosnek* cebula* imbir* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 miesięcy i przechowywać maksymalnie w temperat
SKŁADNIKI olej słonecznikowy* woda żółtko JAJA* (7 %) musztarda* (GORCZYCA*, ocet winny brandy*, sól morska, sok z cytryny*, kurkuma*) ocet winny brandy* nierafinowany cukier trzcinowy* sól morska olejek z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce (w temperaturze do 10 stopni Celsjusza) i zużyć w ciągu kilku dni.
OPIS Pasta z TUŃCZYKA (bonito, żółtopłetwego, wielkookiego, białego). Produkt sterylizowany. Katsuwonus pelamis (TUŃCZYK bonito), Thunnus albacares (TUŃCZYK żółtopłetwy), Thunnus obesus (TUŃCZYK wielkooki), Thunnus alalunga (TUŃCZYK biały) złowione w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.X.a.2) i środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 34.I.2-III.12). Idealny dodatek do tostów, sałatek, jajka bądź kanapek. SKŁADNIKI kawałki TUŃCZYKA 52 %, oliwki* 20 %, oliwa z oliwek extra virgin* 12 %, pła
OPIS MAKRELA atlantycka (Scomber scombrus) złowiona w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.VIII.c). Produkt sterylizowany. SKŁADNIKI filety z MAKRELI 75 %, ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 24 %, sól morska. 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.