Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Produkt sterylizowany. SKŁADNIKI fasolka czerwona kidney* (60 %) woda sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Wyśmienity mus z czarnych jagód, słodzony sokiem z agawy. SKŁADNIKI jagody* (75%), syrop z agawy* (22%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
OPIS Wyśmienity mus z malin, słodzony syropem z agawy. SKŁADNIKI maliny* (75 %) syrop z agawy* (20 %) substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku cytrynowego*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
OPIS Czarne oliwki bez pestek w solance. Idealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych lub dań rybnych. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI Czarne oliwki*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (* składnik rolnictwa ekologicznego) UWAGA Może zawierać pestki lub fragmenty pestek. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.
OPIS Ekologiczne kostki rosołowe. Dzięki oryginalnej mieszance przypraw i suszonych warzyw, idealnie nadają się jako dodatek do zup i sosów. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SKŁADNIKI sól morska, masło shea* (20 %), warzywa* (11 %) (marchew*, pasternak*, cebula*, pomidor*, por*), skrobia kukurydziana*, zioła* (5 %) (pietruszka*, szczypiorek*, liście SELERA*, liście lubczyku*, majeranek*, liść laurowy*), olej słonecznikowy*, ekstrakt z drożdży*, kurkuma*, muszkatołowiec korzenny
OPIS Mus owocowy jest bez pektyny i słodzony wyłącznie sokiem z winogron. Jest to ciekawa mieszanka słodkiego smaku figi i kwaśnego smaku cytryny. Rezultatem jest produkt, który nie jest zbyt słodki, ale świeży i przyjemny. Mus figowo - cytrynowy jest idealny do smarowania na chleb, wafle ryżowe lub do bezpośredniego spożycia. Można go także połączyć z serami dojrzewającymi. SKŁADNIKI figi* (60%), cukier gronowy*, cytryny*(10%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Wyśmienity mus truskawkowy, słodzony sokiem z agawy. SKŁADNIKI truskawki* (75%), syrop z agawy* (21%), koncentrat soku winogronowego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa, koncentrat soku z cytryny*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia, koncentrat czarnego bzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
OPIS Wyśmienity mus wiśniowy, słodzony syropem z agawy. SKŁADNIKI wiśnie* (75%) syrop z agawy* (22%) substancja żelująca: pektyna jabłkowa substancja wiążąca: cytryniany wapnia sok cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu kilku dni.
OPIS: Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejs
OPIS Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fa
OPIS Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI ekologiczna fasolka mung 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania. SKŁADNIKI soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowan
OPIS Oliwki można wykorzystać jako dodatek do sałat, past oraz potraw kuchni śródziemnomorskiej. SKŁADNIKI oliwki zielone bez pestki*, woda, sól, ocet winny*, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
OPIS Ekologiczne kostki rosołowe. Dzięki oryginalnej mieszance przypraw i suszonych warzyw, idealnie nadają się jako dodatek do zup i sosów. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozpuścić 1 kostkę w 1/2 litra wrzącej wody lub dodać podczas gotowania makaronu lub ryżu SKŁADNIKI sól morska, masło shea* 21 %, warzywa* 16 % (marchew*, SELER*, cebula*, pomidor*, por*), mąka ryżowa*, olej słonecznikowy*, pietruszka*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, liście SELER
OPIS Ekologiczny imbir kandyzowany znajduje głównie zastosowanie jako ceniona przyprawa w kuchni orientalnej. Może być dodatkiem do herbaty, przetworów, wypieków oraz potraw, np. sushi. SKŁADNIKI imbir* (55 %) cukier trzcinowy* (45 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)