Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
SKŁADNIKI mąka gryczana* 40 % mąka ryżowa* cukier trzcinowy* olej słonecznikowy wysokooleinowy* mąka z ORZECHÓW LASKOWYCH * 5 % siekane MIGDAŁY* 3,4 % syrop ryżowy* substancje spulchniające: węglany amonu, węglany sodu (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.
OPIS Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą. SKŁADNIKI mąka OWSIANA razowa* bezglutenowa 28 % mąka ryżowa* substancja słodząca: erytrytol* wysokooleinowy olej słonecznikowy* sok z cytryny* 2,6 % imbir* 1 % substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu, węglany amonu, inulina* olejek cytrynowy* 0,05 % przeciwutleniacz: ekstrakty z rozmarynu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać ORZECHY, NASIONA SE
OPIS Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI ekologiczny sok winogronowy. UWAGA Osad na dnie butelki pochodzi z miąższu owoców dlatego przed spożyciem wstrząśnij! ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0 do 8 stopni Celsjusza, spożyć w ciągu 3 dni.
OPIS Produkt obecny na rynku od 15 lat, skoncentrowane wg naszej receptury sok z granatu, stosowany jako uzupełnienie diety przez osoby znające walory owców granatu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Koncentrat (20 ml) należy pić codziennie bez rozcieńczania lub rozcieńczyć z wodą w dowolnej ilości (cykl 25 dniowy). Spożywać najlpiej na czczo 40 minut przed pierwszym posiłkiem. Nie zalewać wrzątkiem. SKŁADNIKI 100 % koncentrat z owoców granatu (Punica granatum) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Chronić przed światł
OPIS Produkt uzyskiwany w wyniku przetwarzania świeżych ekologicznych pomidorów. Owoce zbierane są w odpowiednim stopniu dojrzałości i przetwarzane. SKŁADNIKI całe pomidory* (60 %), sok pomidorowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: zboża zawierajace GLUTEN, JAJA, ryby, ORZECHY, MLEKO, SELER, SOJA, SEZAM, dwutlenek siarki, siarczyny ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w
OPIS Sok z czarnego bzu to wyjątkowy sok o lekko kwaskowym posmaku oraz o naturalnej czarnej barwie. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Każdorazowo przed spożyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI sok z czarnego bzu (100 %) odtworzony z zagęszczonego soku ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez okres 14 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła.
OPIS Sok z aronii charakteryzuje lekko cierpki posmak oraz ciemna barwa. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Każdorazowo przed spożyciem wstrząsnąć. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI Sok z owoców aronii 100 % odtworzony z zagęszczonego soku. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez okres 14 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła.
OPIS Sok z wiśni wytworzony z najwyższej jakości koncentratu. Do bezpośredniego spożycia. Pasteryzowany. Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakterystycznie cierpki i kwaskowaty, jak na wiśnię, smak. Wiśnie to nie tylko bomba witaminowa, ale również bogactwo cennych minerałów (potasu, wapnia, fosforu oraz magnezu). Innym cennym składnikiem zawartym w wiśniach jest melatonina, odpowiedzialna za regulację dobowego rytmu organizmu. Znajdujący się osad jest zjawiskiem naturalnym. Każdorazowo przed sp
OPIS Sok jabłkowy z dodatkiem puree z mango NFC (not from concentrate) to produkt naturalny, wytworzony poprzez bezpośrednie tłoczenie jabłek z dodatkiem puree z mango. Sok nie zawiera żadnych dodatków, sztucznych barwników, wody, cukru czy konserwantów. Produkt naturalnie mętny. Każdorazowo przed spożyciem wstrząsnąć. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI sok z jabłek (85 %), puree z mango (15 %) UWAGA Do bezpośredniej konsumpcji. Produkt naturalnie mętny. Przed spożyciem należy wstrząsnąć. ZALECANE WARUN
OPIS Sok jabłkowy NFC (not from concentrate) to produkt naturalny, wytworzony z jabłek poprzez bezposrednie tłoczenie. Sok nie zawiera żadnych dodatków, sztucznych barwników, wody, cukru czy konserwantów. Produkt naturalnie mętny. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Każdorazowo przed spożyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI Sok z jabłek (100 %) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych. Spożyć w ciągu 12 godzin.
OPIS Sok jabłkowo-gruszkowy NFC (not from concentrate) to produkt naturalny, wytworzony przez bezposrednie tłoczenie świeżych owoców. Sok nie zawiera żanych dodatków, sztucznych barwników, konserwantów, wody czy cukru. Produkt naturalnie mętny. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Każdorazowo przed spożyciem wstrząsnąć. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wstrząsnąć przed użyciem. Spożywać schłodzone. SKŁADNIKI sok z jabłek (50 %), sok z gruszek (50 %) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchy
OPIS Sok z limonki stanowi idealną bazę do przygotowania pysznych lemoniad. Dodaje się również do herbaty, domowych soków lub kompotów. Jest wykorzystywany również jako składnik sosów, marynat lub sałatek. SKŁADNIKI sok z limonki* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA W suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce
OPIS Sok z czarnego bzu to wyjątkowy sok o lekko kwaskowym posmaku oraz o naturalnej czarnej barwie. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Każdorazowo przed spożyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI ekologiczny sok z czarnego bzu (100 %) odtworzony z zagęszczonego soku ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 4 st. C do 14 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła.
OPIS Sok z czarnej porzeczki wytworzony z najwyższej jakości koncentratu. Do bezpośredniego spożycia. Pasteryzowany. Produkt zawiera naturalnie występujące cukry. Znajdujący się osad jest zjawiskiem naturalnym. Należy każdorazowo wstrząsnąć przed spożyciem. SKŁADNIKI Sok z czarnej porzeczki (100 %) odtworzony z koncentratu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 4ºC przez okres 14 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem ś
OPIS Sok z buraka polskiego o intensywnej czerwonej barwie, konsystencja klarowna, o lekko słodkawym smaku. Produkt zawiera naturalnie występujące cukry. Znajdujący się osad jest zjawiskiem naturalnym. Każdorazowo wstrząsnąć przed spożyciem. SKŁADNIKI Sok z buraków (99,6 %) odtworzony z zagęszczonego soku, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez okres 14